De mooiste bezienswaardigheden in Tanzania

De beste plekjes volgens onze lokale reisspecialist
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De mooiste bezienswaardigheden van Tanzania

Ze werkte al 25 jaar bij een bank toen ze naar Tanzania afreisde voor een vakantie. Daar gebeurde wat Karin nooit had verwacht: ze werd verliefd op een Tanzaniaan. Inmiddels woont ze al 3,5 jaar in Tanzania en wil ze reizigers graag de meest mooiste plekjes in Tanzania,haar nieuwe thuisland, laten zien. “Mensen moeten na afloop zeggen: dit was de mooiste reis van mijn leven. En dat gebeurt regelmatig.” Door haar uitgebreide reiservaring, is Karin de aangewezen persoon om je advies te geven over de Tanzania bezienswaardigheden die je reis extra speciaal maken.

Tanzania bezienswaardigheden

Karin, je specialist Tanzania

Vijf jaar geleden reisde Karin voor het eerst af naar Tanzania. Ze was altijd al Afrika-gek en bezocht vijftien landen op het continent. Tijdens haar reis door Tanzania gebeurde iets totaal onverwachts: ze werd verliefd. “Als iemand me dat tien jaar geleden had gezegd, dan had ik hem voor gek verklaard”, lacht ze. “Ik heb er alles aan gedaan om het te ontkennen, maar de liefde hield stand. Ik ging twee keer terug naar Tanzania en inmiddels woon ik al jaren in Arusha, de safarihoofdstad van het land. Natuurlijk ging ik meteen op zoek naar werk. Eerst in mijn eigen vakgebied, het bankwezen. Met de lokale salarissen bleek dat niet te werken en toen rolde ik bij toeval in het toerisme. En dat vak vind ik geweldig.”

Tanzania bezienswaardigheden

Tanzania bezienswaardigheden: Persoonlijk contact

Karin vindt het erg leuk om elke dag contact te hebben met Nederlandse reizigers en om voor hen de mooiste reizen samen te stellen. “Ik probeer een band op te bouwen met mensen”, vertelt ze. “Persoonlijk contact is heel belangrijk voor mij, omdat ik dan samen met de reizigers een droomreis kan ontwerpen. Ik wil van tevoren graag zoveel mogelijk weten. Wat willen mensen graag zien, wat willen ze beleven, wat zijn hun interesses? Willen ze kennismaken met het lokale leven, zijn ze op zoek naar luxe, willen ze kitefsurfen, zijn het vogelliefhebbers? Ik hoor heel graag wat hun specifieke wensen zijn. Ook tijdens de reis staat dat persoonlijke centraal: ik haal mensen zelf op van het vliegveld en ook onderweg houd ik graag contact. Ik wil zeker weten dat de reis volgens planning verloopt. Het is mijn doel om te zorgen dat mensen hier de mooiste reis van hun leven maken. En ik hoor gelukkig vaak terug dat dat is gelukt.”

We hebben een fantastische safari rondreis gehad in Noord Tanzania. We hebben verschillende natuurparken bezocht en verbleven we in tented lodges. Geweldig! We hebben heel veel dieren gezien en de chauffeur/gids was uitstekend. Ook de contacten met de lokale bevolking waren erg leuk. Een deel van de inkomsten van de lodges kwam in veel gevallen ten goede van de lokale bevolking. Een mooi concept. Het verblijf bij de Maasai was indrukwekkend. Ook de reisperiode was ideaal: net buiten het regenseizoen en niet te druk. Al hetgeen beloofd was in het reisvoorstel heeft Better Places waargemaakt.

 

Lees meer reviews van onze klanten!

Tanzania bezienswaardigheden

Tanzania bezienswaardigheden: Massaai en dierenleven

Tanzania is inmiddels Karin’s tweede thuis geworden. Ze geniet van de natuur en ook de vriendelijkheid van de locals bevalt haar goed. “Tanzania is arm, maar niemand heeft hier honger”, zegt ze. “Mensen delen alles met elkaar, misschien dankzij het socialistische verleden van Tanzania. Voor reizigers is het heel leuk om verschillende dorpjes te bezoeken, onder andere van de Masaai-stam. Mensen zijn net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar hen. Verder is de natuur hier natuurlijk schitterend, net als het dierenleven. In de Ngorongoro-krater kun je soms wel vijf diersoorten tegelijk fotograferen.”

Tanzania bezienswaardigheden: Tarangire National Park

Het nog onbekende Tarangire National Park is het favoriete wildpark van Karin. “Hier zie je enorme kuddes olifanten en ook de Big Five kun je hier spotten. Zelf ga ik ook graag naar de warmwaterbronnen van Maji Moto, waar je lekker kunt zwemmen en aan lianen het water in kunt zwieren. Wil je na alle safari’s nog even relaxen, reis dan af naar het eiland Zanzibar. Hier vind je een tropische paradijs dat zo uit een ansichtkaart lijkt weggelopen.” Karin heeft één gouden tip voor reizigers. “Slaap vooral in een tented camp in één van de wildparken van Tanzania en niet in een lodge. De tenten zijn van alle gemakken voorzien, maar je slaapt wel midden in de natuur. Je hoort de stilte, de wilde dieren, de vogels. Zo ervaar je het mooiste dat Tanzania te bieden heeft.”

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Zo brengen we je tijdens de rondreis in Tanzania dichterbij de lokale gemeenschappen en kan je unieke ervaringen opdoen.

Zelf de bezienswaardigheden in Tanzania zien

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin, de Tanzania reisspecialist. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Tanzania reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Tanzania of de beste reistijd Tanzania.

Ondersteuning voor én tijdens je Tanzania rondreis

Reisexpert Karin helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Tanzania rondreis, zij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Karin altijd bereiken. Daarnaast geeft Karin je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Tanzania specialist: Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Reisexpert Karin die al jaren in Tanzania woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Tanzania safari. Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!