Tanzania met het gezin

De leukste reisroute en handige tips
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Dromen jij met je gezin van avontuurlijke safari’s, het spotten van de Big Five en van slapen op de mooiste plekken midden in de natuur? Dan is Tanzania jullie ideale reisbestemming. Reizen door Tanzania met het gezin is bovendien heel goed te doen. Zie je een familiereis Tanzania wel zitten? Dan zijn dit onze tips voor de leukste route door Tanzania én voor een aantal praktische zaken waar je op moet letten.

Je eigen Tanzania reis met het gezin

Je vindt hier inspiratie voor een mooie reis door Tanzania met het gezin. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin, de reisexpert in Tanzania. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Tanzania reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een Tanzania safari of de beste reistijd Tanzania.

De leukste reisroute voor een familiereis Tanzania

Wil je een reis door Tanzania maken met je gezin, maar twijfel je nog over de leukste reisroute? Onderstaande route is ideaal als je ruim twee weken door Tanzania wilt reizen met je gezin. Met eigen vervoer én een privéchauffeur/safarigids.

Reisexpert Karin die al jaren in Tanzania woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Tanzania safari. Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Tanzania met gezin
Tanzania met gezin
Tanzania met gezin
Tanzania met gezin
Tanzania met gezin

Dag 1-3: Kilimanjaro naar Arusha
Je vliegt naar Kilimanjaro in Tanzania en reist daarna door naar Arusha. De tweede dag kun je even bijkomen van de lange reis en een wandeling maken in de omgeving. Op dag drie is het tijd voor jullie eerste safari in het mooie Arusha National Park.

Dag 4: Naar Tarangire National Park
Deze dag vormt ongetwijfeld één van de hoogtepunten van jullie reis door Tanzania met het gezin. Vandaag trek je de beroemdste wildparken van Tanzania in, te beginnen met het prachtige Tarangire National Park. Hier leven grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, giraffen en talloze vogelsoorten.

Dag 5: Mountainbiken rond Mto wa Mbu
Tijd voor iets totaal anders: fietsen! Het is een aanrader om een mountainbiketocht te maken over het platteland rond Mto wa Mbu. Je kunt ook doorfietsen naar Lake Manyara.

Dag 6-8: Ontdek de Serengeti
De Serengeti is misschien wel het beroemdste safaripark ter wereld. Hier leven grote groepen leeuwen, cheetah’s, buffels, luipaarden, olifanten, zebra’s, gnoes, olifanten en nog veel meer dieren.

Dag 9-10: Naar Karatu en de Ngorongoro-krater
De Ngorongoro-krater is een uitgedoofde vulkaan en op de bodem leeft de complete Big Five. Wie weet spot je ze allemaal, in slechts een paar uur tijd. Na een prachtige safari reizen jullie terug naar Arusha.

Dag 11: Een koffietour in Arusha
Na de intensieve safaridagen is het fijn om nog een dagje rustig aan te doen in Arusha. Geniet van het zwembad of maak een tour naar de voet van de vruchtbare Mount Meru. Bij een lokale gemeenschap kun je leren hoe koffie wordt gemaakt en ga je zelf koffiebonen schoonmaken, roosteren en malen. Eventueel kun je hierna ook nog een paar dagen bij de Africa Amini Maasai Lodge plannen, die gerund wordt door de Maasai-stam.

Dag 12: Naar Zanzibar en Stonetown
Van Arusha vlieg je naar het droomeiland Zanzibar. De witte stranden moeten nog even wachten, want je brengt eerst een dag door in het sfeervolle Stone Town.

Dag 13-17: Naar het strand van Zanzibar
Deze dagen verblijf je in een kleinschalig resort aan één van de witte stranden van Zanzibar. Wuivende palmen, helderblauw water: wat wil je nog meer?. Dit is een heerlijke plek om jullie prachtige familiereis Tanzania af te sluiten.

Dag 18: Helaas zit je reis erop
Vanuit Zanzibar vlieg je met het gezin weer naar huis en is jullie vakantie in Tanzania afgelopen.

Trustpilot

Tanzania met het gezin – Praktische tips

Slow Travel: Pas je reistempo aan aan de kinderen

Een compleet ander land, met volop nieuwe indrukken en spannende avonturen: zeker voor de kinderen kan een rondreis Tanzania intensief zijn. Daarom is het belangrijk om jullie reistempo aan te passen, de reisafstanden per dag niet te lang te maken en ook regelmatig tijd te maken voor een rustige dag of middag. Veel hotels en lodges zijn voorzien van een mooi zwembad, ideaal om even lekker bij te komen. Onze lokale reisspecialist Karin helpt je graag om een reis samen te stellen die helemaal is afgestemd op de kinderen.

Kies voor een directe vlucht naar Tanzania

Het lijkt aantrekkelijk: wat geld besparen door een vlucht met overstap te boeken. Toch is het aan te raden om voor een directe vlucht naar Tanzania te kiezen, zeker als je met kinderen reist. Jullie komen uitgeruster aan op de plaats van bestemming, je verliest geen tijd met overstappen en je hoeft niet bang te zijn dat je je aansluiting mist. Bovendien scheelt het veel CO2-uitstoot als je kiest voor een directe vlucht én een nieuw vliegtuig. Wist je trouwens dat Better Places alle CO2-uitstoot van je complete reis compenseert?

Tanzania met gezin

De Leukste excursies in Tanzania met je gezin

Natuurlijk zijn de safari’s voor kinderen al geweldig, maar je kunt in Tanzania nog meer leuke excursies boeken waar de kinderen dolenthousiast van worden. Ga mountainbiken op het platteland rond Mto wa Mbu, wandel door lokale dorpjes en bezoek een Maasai-dorp. Een mooie kans om kennis te maken met het dagelijkse leven in Tanzania. Je kunt zelfs een bijzondere werkplaats bezoeken waar mensen met een beperking werken. Ben je op Zanzibar, ga dan zeilen met een traditionele dhow-boot, doe een spicetour of ga snorkelen.

Slapen in kindvriendelijke lodges in Tanzania

De mooie kindvriendelijke accommodaties in Tanzania maken je reis extra bijzonder. De ene keer slapen jullie midden in de Serengeti, dan weer een kleinschalig resort aan het strand in Zanzibar. Een aantal lodges in Tanzania heeft familiekamers, of kamers met een tussendeur. Fijn, want dan hoef je het gezin niet op te splitsen.

De leukste accommodaties voor kinderen in Tanzania

Ga je op reis met kinderen, dan zijn deze lodges in Tanzania een aanrader:

  • De prachtige Africa Amini Maasai Lodge, die gerund wordt door de Maasai. Een mooie kans om kennis te maken met deze unieke stam. Jullie kunnen gaan speerwerpen met krijgers, wandelen, een Maasai-dorpje bezoeken en naar verhalen luisteren aan het kampvuur.
  • De Rhotia Valley Tented Lodge bestaat uit een lodge en een weeshuis. Met de kinderen kun je het weeshuis bezoeken, samen met de lokale kinderen spelletjes doen en je kunt ook lokale dorpjes in de buurt bezoeken.
  • Ook de Simba Farm Lodge is een aanrader. Op deze boerderij worden volop producten verbouwd, jullie kunnen hier paardrijden en colobusaapjes spotten.
  • Tot slot kunnen overnachtingen in tented camps in de safariparken niet ontbreken. Jullie slapen in luxe tenten, midden in de natuur. ’s Nachts hoor je allerlei dierengeluiden, wat de overnachting extra spannend maakt.

Tanzania met gezin

Zo reis je door Tanzania met kinderen

Wil je graag naar Tanzania met kinderen? Karin, onze lokale reisexpert in Tanzania, heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Tanzania. Ze helpt je graag om jullie droomreis helemaal op maat samen te stellen.

Meer inspiratie voor een reis door Tanzania met het gezin?

Lees meer over hoe je een mooie reis kunt maken met je gezin door Tanzania. Bekijk bijvoorbeeld deze voorbeeldreis of lees meer over dit mooie land op de blogs van Karlijn.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!