Tanzania rondreis - 100% op maat

Regel je individuele rondreis rechtstreeks met een lokale expert

Maak kennis met Karin, de reisprofessional die al jaren in Tanzania woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Tanzania reizen

Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de reisideeën.

Voorbeeldreizen Tanzania

KLM Werelddeal Weken

Het zijn weer KLM Werelddeal Weken. Dat betekent meer dan 100 bestemmingen met wereldkorting!

Tanzania hoogtepunten

Bezoek de mooiste wildparken en relax op Zanzibar.
15 dagen va. € 2215,- pp. (€148,- per dag)

Tanzania familiereis

Tanzania geeft je het gevoel de Lion King zelf te beleven.
15 dagen va. €1525,- pp. (€102,- per dag)

“Better Places heeft oog voor duurzaamheid en heeft goed nagedacht over de insteek van haar reizen. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partners en je leert als reiziger de lokale bevolking kennen.”

Lees meer

Tanzania reizen

Beste reistijd en overnachtingen

Fair en Groen

Meet the locals

Bezoek een koffieplantage

Vanuit Arusha is het mogelijk om een leuke dagtrip te maken naar het dorp Nkoaranga, gelegen aan de voet van Mount Meru. Samen met een gids breng je een bezoek aan de lokale boeren en zie je hoe bananen, maïs en bonen worden verbouwd. Daarna neem je een kijkje bij een koffieplantage, waar je ziet hoe koffie wordt gemaakt, van het zaaien tot de oogst.

Slapen in een tented camp

Overnacht in een tented camp in één van de wildparken van Tanzania en niet in een lodge. De tenten zijn van alle gemakken voorzien, maar je slaapt wel midden in de natuur. Je hoort de stilte, de wilde dieren, de vogels. Zo ervaar je het mooiste dat Tanzania te bieden heeft.

Fietstocht Mto wa Mbu

Het dorpje Mto wa Mbu is een groene oase in de uitgestrekte Maasai vlaktes. Door de aanwezigheid van water worden hier rijst en bananen verbouwd. Op de mountainbike maak je een fietstocht naar Lake Manyara en fiets je door het dorp.

Op zoek naar een unieke reis en geen tijd om zelf je reis samen te stellen?Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie, ervaringen en reistips

De Grote Migratie

Alle informatie die je nodig hebt voor het meemaken van de Grote Migratie

Fooi geven

Richtlijnen voor het geven van fooi in Afrika en het Midden-Oosten.

“Karin heeft een reis speciaal voor ons samengesteld en is daarbij ook op onze iets ongewone wensen ingegaan. Wij, familie met twee jongens 12 en 13, werden van begin tot het einde van onze super gids Gerald begeleid.”
Jenny Hoyos met gezin

Tanzania reizen: spot de Big Five in de beroemdste wildparken ter wereld

Reizen in Tanzania betekent kennismaken met de mooiste wildparken van Afrika. Je rijdt in een jeep dwars door de Serengeti, spot de Big Five en ziet misschien wel de grote migratie van de wildebeesten. Je daalt af in de Ngorongorokrater en valt stil bij het zien van de enorme kuddes olifanten in Tarangire National Park. Maar je leert ook de Tanzanianen beter kennen, bijvoorbeeld tijdens een mountainbiketocht in Mto wa Mbu. Bijkomen van alle indrukken? Sluit je reis dan af op het prachtige eiland Zanzibar. Mooier wordt het niet!

Vakantie Tanzania: natuurlijk op safari

Ga je op vakantie naar Tanzania, dan ga je zeker op safari. Tanzania is één van de beste safarilanden ter wereld, mede dankzij de eindeloze Serengeti. In de Serengeti barst het van het wild. Van grote aantallen leeuwen tot cheetah’s en van luipaarden tot kuddes olifanten: het is ongelofelijk hoeveel dieren je hier kunt spotten. De kans is zelfs groot dat je leeuwen ziet jagen op wildebeesten of gazelles: alsof je midden in een natuurprogramma zit. In de zomer vindt op de Serengeti bovendien de grote migratie van duizenden wildebeesten en zebra’s plaats, één van de meest bijzondere gebeurtenissen in de natuur.

Tanzania reizen: op safari met kinderen

Naast de Serengeti heeft Tanzania nog talloze andere wildparken. Zo is er de beroemde Ngorongoro-krater, een vulkaankrater waar enorme aantallen wilde dieren leven. Tarangire National Park mag je ook niet missen, want hier leven grote kuddes olifanten, zebra’s, giraffen en andere dieren. Het kleine Arusha National Park is ook een aanrader, net als het mooie Lake Manyara, beroemd om haar boomklimmende leeuwen. Wil je graag op safari met kinderen? Dat kan! Karin, de lokale reisspecialist van Better Places in Tanzania, stelt graag een mooie safarireis samen voor het hele gezin.

Meet the locals tijdens je Tanzania-reis

De natuur en de dieren behoren tot de hoogtepunten van je Tanzania-vakantie, maar de Tanzanianen zelf zijn ook heel bijzonder. In Tanzania leven 120 verschillende stammen en de locals zijn erg vriendelijk. Ze vinden het leuk als je kennis wilt maken met hun cultuur. Op het platteland rond Mto wa Mbu kun je leuke mountainbiketochten maken onder leiding van een lokale gids, zodat je bananenboeren kunt ontmoeten, bananenbier kunt proeven in de bar en verschillende ambachten en tradities kunt leren kennen. Aanrader, ook met kinderen!

Sluit je reis af op Zanzibar, Tanzania

Wil je alle indrukken van je Tanzania-reis rustig verwerken, sluit je reis dan af op het prachtige eiland Zanzibar. Hier kun je uiteraard heerlijk relaxen op één van de spierwitte stranden, maar er is ook genoeg te doen. Maak zeker een boottochtje met een traditionele dhow en ook een snorkeltripje hoort bij een Zanzibar-vakantie. De hoofdstad Stone Town, één van de mooiste bezienswaardigheden van Tanzania, is eveneens een bezoek waard. Hier vind je sfeervolle smalle straatjes, kleurrijke markten, een oud fort en een monument voor de slaven die hier vroeger werden verhandeld. Heel indrukwekkend! Wil je alles uit je Tanzania-reis halen? Onze reisspecialist Karin helpt je graag om een bijzondere individuele rondreis Tanzania te realiseren.

 

Beste reistijd Tanzania

Er zijn twee perioden die gelden als de beste reistijd voor Tanzania: juni tot en met september en december tot en met februari. Dit zijn de droge periodes en dat betekent dat het wild zich verzamelt rond de waterpoelen. Dat maakt de kans groot dat je veel dieren spot. Lees meer

Visum Tanzania

Een visum voor Tanzania kun je kopen bij aankomst op het vliegveld van Dar es Salaam, Kilimanjaro of Zanzibar. Het kost 50 USD of 50 euro. Het visum is 30 dagen geldig. Vraag je het visum liever van tevoren aan? Dat kan bij het Tanzaniaanse consultaat in Den Haag. Lees meer

Geld Tanzania

In Tanzania is de munteenheid de shilling. Het is aan te raden om voldoende Amerikaanse dollars mee te nemen, die worden overal in Tanzania geaccepteerd. Je kunt dan een klein bedrag omwisselen voor shilling, om kleine bedragen mee af te rekenen. Je kunt in Tanzania eventueel pinnen bij Barclays-banken, onder andere in Dar es Salaam, Arusha en Moshi.

Inentingen en malaria Tanzania

Voor Tanzania worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP, Hepatitis A en gele koorts. In Tanzania komt ook malaria voor. Laat je daarom ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Lees meer