Spot de Big Five in de mooiste wildparken

Een Tanzania safari betekent kennismaken met de mooiste wildparken van Afrika. Je rijdt in een jeep dwars door de Serengeti, spot de Big Five en ziet misschien wel de grote migratie van de wildebeesten. Je daalt af in de Ngorongorokrater en valt stil bij het zien van de enorme kuddes olifanten in Tarangire National Park. Maar je leert ook de Tanzanianen beter kennen, bijvoorbeeld tijdens een mountainbiketocht in Mto wa Mbu. Bijkomen van alle indrukken? Sluit je Tanzania safari dan af op het prachtige eiland Zanzibar. Mooier wordt het niet!

Tanzania reizen

Maak kennis met Karin, de reisprofessional die al jaren in Tanzania woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Tanzania reizen. Lees meer.

Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een Tanzania safari.

Voorbeelden individueleTanzania safari op maat

Tanzania hoogtepunten

Bezoek de mooiste wildparken en relax op Zanzibar.
15 dagen va. € 2210,- pp. (€147,- per dag)

Tanzania familiereis

Tanzania geeft je het gevoel de Lion King zelf te beleven.
15 dagen va. €1520,- pp. (€101,- per dag)

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je Tanzania safari

Tanzania safari

Bezoek een koffieplantage

Vanuit Arusha is het mogelijk om een leuke dagtrip te maken naar het dorp Nkoaranga, gelegen aan de voet van Mount Meru. Samen met een gids breng je een bezoek aan de lokale boeren en zie je hoe bananen, maïs en bonen worden verbouwd. Daarna neem je een kijkje bij een koffieplantage, waar je ziet hoe koffie wordt gemaakt, van het zaaien tot de oogst.

Kookworkshop Zanzibar

Tijdens een lokale kookles krijg je een kijkje geven in de traditionele Swahili keuken. Je leert verschillende Swahili gerechten te maken, zoals chapatti, gekruide rijst (Pilau), en Swahili curry (vegetarisch, kip, of vis). Daarna is het natuurlijk tijd om je zelfgemaakte gerechten te proeven! Deze excursie is in samenwerking met I like local

Tanzania safari
Tanzania safari

Fietstocht Mto wa Mbu

Het dorpje Mto wa Mbu is een groene oase in de uitgestrekte Maasai vlaktes. Door de aanwezigheid van water worden hier rijst en bananen verbouwd. Op de mountainbike maak je een fietstocht naar Lake Manyara en fiets je door het dorp.

Fair en Groen

Beste reistijd en overnachtingen individuele rondreis Tanzania

Op zoek naar een unieke Tanzania safari en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie, ervaringen en reistips individuele Tanzania safari

De Grote Migratie

Alle informatie die je nodig hebt voor het meemaken van de Grote Migratie

Op safari

Hoe kies je de safari die bij jou past? We geven je graag onze tips.

Praktische informatie rondreis Tanzania

“Better Places heeft oog voor duurzaamheid en heeft goed nagedacht over de insteek van haar reizen. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partners en je leert als reiziger de lokale bevolking kennen.”

Tanzania reizen

Tanzania Safari op maat

  • de migratie in de Serengeti
  • Tanzania Safari met kinderen
  • meet the locals tijdens je Tanzania safari
  • ontspannen op het prachtige eiland Zanzibar

Tanzania safari – natuurlijk op safari

Ga je op vakantie naar Tanzania, dan ga je zeker op safari. Tanzania is één van de beste safarilanden ter wereld, mede dankzij de eindeloze Serengeti. In de Serengeti barst het van het wild. Van grote aantallen leeuwen tot cheetah’s en van luipaarden tot kuddes olifanten: het is ongelofelijk hoeveel dieren je hier kunt spotten. De kans is zelfs groot dat je leeuwen ziet jagen op wildebeesten of gazelles: alsof je midden in een natuurprogramma zit. In de zomer vindt op de Serengeti bovendien de grote migratie van duizenden wildebeesten en zebra’s plaats, één van de meest bijzondere gebeurtenissen in de natuur.

Tanzania reizen – op safari met kinderen

Naast de Serengeti heeft Tanzania nog talloze andere wildparken. Zo is er de beroemde Ngorongoro-krater, een vulkaankrater waar enorme aantallen wilde dieren leven. Tarangire National Park mag je ook niet missen, want hier leven grote kuddes olifanten, zebra’s, giraffen en andere dieren. Het kleine Arusha National Park is ook een aanrader, net als het mooie Lake Manyara, beroemd om haar boomklimmende leeuwen. Wil je graag op safari Tanzania met kinderen? Dat kan! Karin, de lokale reisspecialist van Better Places in Tanzania, stelt graag een mooie safarireis samen voor het hele gezin. Lees meer over waarom Tanzania geweldig is voor de hele familie.

Meet the locals tijdens je Tanzania safari

De natuur en de dieren behoren tot de hoogtepunten van je Tanzania-vakantie, maar de Tanzanianen zelf zijn ook heel bijzonder. In Tanzania leven 120 verschillende stammen en de locals zijn erg vriendelijk. Ze vinden het leuk als je kennis wilt maken met hun cultuur. Op het platteland rond Mto wa Mbu kun je leuke mountainbiketochten maken onder leiding van een lokale gids, zodat je bananenboeren kunt ontmoeten, bananenbier kunt proeven in de bar en verschillende ambachten en tradities kunt leren kennen. Aanrader, ook met kinderen!

Sluit je reis af op Zanzibar, Tanzania

Wil je alle indrukken van je Tanzania reis rustig verwerken, sluit je reis dan af op het prachtige eiland Zanzibar. Hier kun je uiteraard heerlijk relaxen op één van de spierwitte stranden, maar er is ook genoeg te doen. Maak zeker een boottochtje met een traditionele dhow en ook een snorkeltripje hoort bij een Zanzibar-vakantie. De hoofdstad Stone Town, één van de mooiste bezienswaardigheden van Tanzania, is eveneens een bezoek waard. Hier vind je sfeervolle smalle straatjes, kleurrijke markten, een oud fort en een monument voor de slaven die hier vroeger werden verhandeld. Heel indrukwekkend! Wil je alles uit je Tanzania safari halen? Onze reisspecialist Karin helpt je graag om een bijzondere individuele rondreis Tanzania te realiseren.

Beste reistijd Tanzania safari
Beste reistijd Tanzania safari

Er zijn twee perioden die gelden als de beste reistijd voor Tanzania: juni tot en met september en december tot en met februari. Dit zijn de droge periodes en dat betekent dat het wild zich verzamelt rond de waterpoelen. Dat maakt de kans groot dat je veel dieren spot. Lees meer

Visum Tanzania safari
Visum Tanzania rondreis

Een visum voor Tanzania kun je kopen bij aankomst op het vliegveld van Dar es Salaam, Kilimanjaro of Zanzibar. Het kost 50 USD of 50 euro. Het visum is 30 dagen geldig. Vraag je het visum liever van tevoren aan? Dat kan bij het Tanzaniaanse consultaat in Den Haag. Lees meer

Geld Tanzania safari
Geld Tanzania safari

In Tanzania is de munteenheid de shilling. Het is aan te raden om voldoende Amerikaanse dollars mee te nemen, die worden overal in Tanzania geaccepteerd. Je kunt dan een klein bedrag omwisselen voor shilling, om kleine bedragen mee af te rekenen. Je kunt in Tanzania eventueel pinnen bij Barclays-banken, onder andere in Dar es Salaam, Arusha en Moshi.

Inentingen en malaria Tanzania reizen
Inentingen en malaria Tanzania reis

Voor Tanzania worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP, Hepatitis A en gele koorts. In Tanzania komt ook malaria voor. Laat je daarom ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Lees meer

Vliegtickets Tanzania reizen
Vliegtickets Tanzania safari

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Tanzania reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!