Tanzania vakantie

Bekijk de ideale route van onze reisexpert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De ideale Tanzania vakantie

21-daagse rondreis

  • Reis met maximale positieve impact
  • Safari’s in de wildrijkste parken: Tarangire, Serengeti en Ngorongoro krater
  • Veel leuke contacten met de lokale bevolking
  • Een bijzondere kampeerervaring midden in de natuur
  • Fietstocht langs verschillendeTanzaniaanse dorpen
  • Ontspannen afsluiting op het exotische eiland Zanzibar
  • Éen binnenlandse vlucht

Tijdens deze prachtige Tanzania vakantie bezoek je de mooiste wildparken in Tanzania. In een vierwielaangedreven privé safari jeep met gids ga je op zoek naar de Big 5 en ander wild. Je maakt safari’s in het prachtige Sinya, het olifanten rijke Tarangire, de Serengeti en in de Ngorongoro Crater. Je sluit je Tanzania vakantie heerlijk ontspannen af op het exotische Zanzibar voor een paar dagen cultuur, zon, zee en strand.

Bekijk één van de favoriete Tanzania reizen van onze lokale reisexperts.  Je maakt leuke excursies en verblijft in kleinschalige hotels middenin de prachtige natuur, die door onze reizigers positief gewaardeerd zijn.

Costa Rica vakantie

Reizen met positieve impact

Tegenwoordig zijn er steeds meer sociale ondernemingen. Ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage leveren aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van ons bezoek. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van de winst in goede doelen.

“Op aanraden van Karin hebben wij 2 nachten in een tent in Serengeti geslapen (waar een douche en wc aanwezig waren) en dit was de mooiste ervaring die wij hebben gehad. De combinatie met Zanzibar is perfect. Ook tijdens de reis is Karin goed bereikbaar en mocht er iets zijn, kan je haar gewoon bellen en staat zij klaar voor je. Al met al top!”

Je eigen Tanzania vakantie

Dit is een voorbeeld van een Tanzania vakantie. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin, de reisexpert in Tanzania. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Tanzania reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een Tanzania safari of de beste reistijd Tanzania.

 

Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de leukste Tanzania vakantie.

Dag 1 – Start van je Tanzania vakantie – Aankomst in Arusha

Welkom in Tanzania! Zodra je de luchthaven uitloopt zie je onze chauffeur al staan met een naambordje. Vanaf het vliegveld is het een dik uur rijden naar Arusha. De laatste anderhalve kilometer krijg je een zogenaamde Afrikaanse massage. Je rijdt dan over een dirt road, het is even hobbelen! Je verblijft in een prachtige lodge op de lagere hellingen van de majestueuze berg Meru, aan de rand van Arusha. Na een duik in het zwembad ben je meteen bijgekomen van de vlucht!

Dag 2 – Arusha –  kookworkshop

Na een relaxed ontbijt maak je meteen kennis met de geheimen van de Tanzaniaanse keuken. Je wordt opgehaald door Neema, die je meeneemt naar haar huis in de buurt van de lodge. Daar maak je samen diverse Tanzaniaanse gerechten klaar die je daarna uiteraard mag opeten. De middag kun je naar eigen inzicht besteden. De lodge heeft een mooie tuin en een heerlijk zwembad met ligbedden. Rondom de lodge begeef je je midden in het lokale leven van Tanzania, leuk om hier rond te wandelen.

Dag 3 – Arusha – wandeling aan de voet van Mount Meru

Je wordt opgehaald bij de lodge en rijdt naar het dorpje Ilkiding’a, aan de voet van Mount Meru. Bij het huis van Eliakimu, de chief van het dorp, starten je een mooie wandeling. Je wandelt langs de school, de boma van Sembeo waar Maasai messen worden gemaakt, velden waar tomaten en kool groeien, en passeert een kleine koffieplantage. Je passeert geregeld lemen hutten waar veel Tanzanianen vandaag de dag nog in wonen. De omgeving is rustig met prachtige vergezichten.  Er wordt een typisch Tanzaniaanse, vegetarische lunch geserveerd.

Het beste vlieg je vanaf Amsterdam met KLM direct naar Arusha (Kilimanjaro Airport). Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Terug vlieg je met Kenya Airways vanaf Zanzibar met een tussenstop naar Amsterdam. Vanuit België zijn er goede treinverbindingen naar Amsterdam.  Lees meer over de vluchten naar Tanzania en de voordelen van een directe vlucht.

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Tanzania vakantie

Ilkiding’a Village

Ilkiding’a is een van de kleine dorpen rond de berg Meru. Eliakimu, de chief van het dorp, laat je kennis maken met de cultuur van de Maasai gemeenschap. Samen met hem maak je een wandeling door het dorp, waarbij hij uitleg geeft over de gewoonten en gebruiken van de Maasai.  Na de wandeling kun je genieten van een lokale vegetarische lunch.

Costa Rica vakantie
Dag 4 – Sinya Wildlife Conservancy

De safari gaat beginnen! Je privé chauffeur met privé auto staat al vroeg voor je klaar. Je rijdt naar het beschermde natuurgebied Sinya Wildlife Conservancy, een rit van ongeveer 4 uur. Je gaat weg van de gebaande paden en 2 nachten kamperen. Avontuur, puur en basic zijn de kernwoorden voor deze 2 dagen. 

Sinya is een prachtig gebied. Het wild komt niet in zulke grote aantallen voor als in de nationale parken, maar de natuur maakt het verblijf heel bijzonder. Je gaat op game drive met de safariwagen en beklimt onderweg rotspartijen. Aan het einde van de middag loop je de heuvel Nadosoito op voor de zonsondergang. ’s Avonds gaat het kampvuur aan en dineer je onder de sterrenhemel. Het echte Afrika gevoel…

Dag 5 – Sinya Wildlife Conservancy

Ook vandaag staat in het teken van safari. Het gebied Sinya heeft weinig tot geen wegen, waardoor je kunt zien hoe onontdekt dit gebied nog is. Ook is Sinya een van de weinige gebieden in Afrika waar regelmatig grote olifantenstieren van meer dan 50 jaar oud worden gezien, met slagtanden van enorme omvang. De stieren trekken samen met kuddes moeders en kalveren tussen de moerassen van het Amboseli National Park in Kenia en de acaciabossen aan de andere kant van de grens naar de bossen van de Kilimanjaro, op zoek naar voedsel en water. Deze kuddes vormen een van de gezondste en meest gebalanceerde olifantenpopulaties van het hele Afrikaanse continent.

Tanzania vakantie

Safari jeep

De komende 10 dagen heb je een safari jeep met chauffeur tot je beschikking. De chauffeur is goed opgeleid en heeft veel kennis van en passie voor het land, de dieren en de natuur. Hij zal aangeven wat de komende dagen van dag tot dag gaat gebeuren, maar schroom vooral niet je wensen aan hem aan te geven. De safari wagen heeft 6 of 8 raamzitplaatsen, inclusief de chauffeur. Als je in de parken bent, gaat het dak omhoog zodat je de dieren goed kan zien. In de wagen is het mogelijk om telefoons/ camera’s op te laden.

Dag 6 – Naar Ngabobo, West Kilimanjaro

Na een relaxed ontbijt rijd je naar je lodge vlakbij het Maasai dorpje Ngabobo, een rit van ongeveer 1,5 uur. Je slaapt in Maasai hutten en vanaf de kamer heb je prachtig uitzicht op de Kilimanjaro. Er is een heerlijk zwembad met zelfs een sauna aanwezig. De lodge wordt gerund door Maasai die met vol enthousiasme hun tradities met de gasten willen delen.

Dag 7 – Ngabobo, West Kilimanjaro

Er zijn volop mogelijkheden om de dag te besteden. Zo kun je een nature walk maken of speerwerpen met de Maasai.  Tijdens de sundowner vanaf een heuvel zullen de Maasai zingen en dansen. Ook kun je sieraden maken met de Maasai dames, een boma (een groepje Maasai hutten) en verschillende projecten bezoeken.

Costa Rica vakantie

Een verblijf bij de Maasai

In de buurt van het dorp Ngabobo ligt een bijzondere lodge die volledig wordt gerund door Maasai. Het hoofddoel van de lodge is om de gemeenschap te bekrachtigen en inkomsten te genereren voor sociale, educatieve, conservatie en medische projecten. De lodge is gebouwd door dorpelingen van Ngabobo met lokale materialen en biedt een unieke en diepgaande Maasai-ervaring. De Maasai-bevolking beschouwt de lodge zelf als een essentieel onderdeel van hun dorp en verwelkomt graag toeristen op hun thuisplaats. Samen met de Maasai-gemeenschap is rond het huis van de lodge een beschermd gebied gecreëerd om een ongestoorde rondwandeling van wilde dieren mogelijk te maken.

Tanzania vakantie
Dag 8 – Naar Tarangire Nationaal Park

Vandaag rijd je naar Tarangire Nationaal Park, ongeveer 3,5 uur rijden. Na de Serengeti heeft Tarangire de grootste concentratie aan dieren in Tanzania en in het droge seizoen is de Tarangire-rivier een magneet voor dorstig wild. In het park leven 550 vogelsoorten, nergens anders in Oost Afrika vind je zoveel verschillende vogelsoorten in één gebied. Het landschap van Tarangire is divers, van de met Baobabs bezaaide vlaktes tot de altijd groene moerasgebieden. De levensader van het park is de Tarangire Rivier, zelfs in het droge seizoen levert deze nog de mogelijkheid voor de dieren om te drinken, omdat olifanten gaten graven in de rivierbedding op zoek naar ondergrondse stromen. Hiervan profiteren ook de andere dieren!

Tanzania vakantie

Behalve om de grote kuddes olifanten staat het park ook bekend om zijn grote kuddes buffels. Als die met zijn allen in beweging komen voel je de grond letterlijk trillen! Ook veel andere grazers zoals impala’s, gazelles, zebra’s en gnoes kom je tegen in het park. Je verblijft in een tented camp op 5 minuten rijden buiten het park. Vanaf het terras bij je tentkamer en bij het zwembad heb je een mooi uitzicht over Lake Burunge.

Dag 9  Tarangire Nationaal Park

Door 2 nachten bij Tarangire te verblijven kun je verschillende gedeeltes van het park bezoeken. Tarangire is de enige plaats in Tanzania waar antilopen van droge landen zoals oryx en gerenuk regelmatig worden gezien. Onderweg heb je een picknick lunch met meegenomen lunchpakket. Kijk uit dat de aapjes je lunch niet stelen!

Costa Rica vakantie

Overnachtingen in de natuur

Tijdens deze reis overnacht je in lodges en tentenkampen gelegen in prachtige natuur. Een tentenkamp heeft weinig te maken met kamperen. Je slaapt in een tent onder canvas maar in de tent staan gewone bedden, er is een zit toilet en een echte douche. Er is grote kans dat je ’s nachts de hyena’s hoort huilen of andere dierengeluiden zult horen. Het is absoluut veilig in de tent. Als het donker is, na het diner, word je door een watchman naar de tent begeleid. In elke tent ligt een fluitje om de watchman te kunnen roepen. Slapen onder canvas in de wildparken is een unieke belevenis en roept het echte ‘Out of Africa’ gevoel op! 2 nachten ga je echt back to basic en slaap je in een koepeltent, middenin the middle of nowhere. Een bijzondere ervaring!

Tanzania vakantie
Dag 10 – via Mto wa Mbu naar Karatu

Je rijdt naar het plaatsje Mto wa Mbu. Mto wa Mbu is een groene oase in de uitgestrekte Maasai vlaktes. Door de aanwezigheid van water wordt hier zelfs rijst en bananen verbouwd! Dit vruchtbare plekje heeft mensen aangetrokken van verschillende delen van het land, in Mto wa Mbu wonen mensen van meer dan 40 verschillende stammen. Op de mountainbike maak je een fietstocht van ongeveer 2,5 – 3 uur over vlak terrein. Je rijdt onder andere langs lokale farmers, de school, de kerk en een lokale bar. Onderweg zal de gids vast stoppen om je de rode banaan te laten proeven. De lokale mama’s hebben een Tanzaniaanse lunch klaargemaakt, geschikt voor Westerse magen. Vervolgens rijd je naar je heerlijke lodge met zwembad.

Mto Wa Mbu

In het dorpje Mto Wa Mbu maak je een leuke fietstocht, waarbij je kennismaakt met het lokale leven. Je bezoekt lokale boerderijen, scholen, een kerk, de markt, een lokale bar en geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van dit levendige dorp. Een groot deel van het dorp is bij deze excursie betrokken en profiteert dus ook van de fietstocht. De tour wordt afgesloten met een heerlijke lokale lunch.

Tanzania vakantie
Dag 11 – Naar Serengeti Nationaal Park

Vandaag ga je naar het Serengeti National Park, een van de beroemdste én indrukwekkendste wildlife parken van Afrika en waarschijnlijk een van de hoogtepunten van je Tanzania vakantie. Het park heeft ontzettend veel wildlife zoals olifanten, giraffes, zebra’s, en buffels. Wanneer de Grote Trek plaatsvindt, zien deze vlaktes letterlijk zwart van de dieren die op zoek zijn naar goede graasgebieden en water.

Serengeti National Park heeft echter veel meer te bieden dan de Grote Trek. Grote kuddes buffels, verscheidene antilopen, zoals de topi, hartebeest, thomson, grant gazelle en dikdik, én de beste kans op het spotten van leeuwen! In de middag rijd je naar het centrale gedeelte van de Serengeti. Je overnacht in een tented camp met meerdere grote tenten, een comfortabele lounge tent en een mess tent.

Tanzania vakantie
Dag 12 – Serengeti Nationaal Park

Word wakker in de vroege ochtend en geniet van een heerlijk ontbijt. Je chauffeur staat al klaar om je al het moois van het park te laten zien. Hij neemt je weer mee op zoek naar leeuwen, cheeta’s en luipaarden. En wat dacht je van de grote aantallen nijlpaarden in een van de poelen in het park? Of laat je charmeren door de acrobatische trucs van de vervet monkeys en bavianen. Giraffes die sierlijk over de vlaktes bewegen of met hun lange (en ruwe!) tong de blaadjes van de boom trekken (terwijl ze de doornen wel lijken te negeren), de sierlijk vlucht van de gieren, en de stuk minder sierlijke wijze waarop ze zich op een karkas storten om de door de leeuwen achtergelaten resten te verorberen! Kortom, wederom een dag vol wild en met geweldige indrukken!

Tanzania vakantie
Dag 13 – Ngorongoro krater

Vroeg op vandaag! Je gaat naar een van de meest bijzondere plekken ter wereld, de Ngorongoro Krater. De krater is ‘s werelds grootste intacte caldera. Voordat je afdaalt in de krater heb je een prachtig uitzicht over dit wereldwonder vanaf de kraterrand.
Binnen Ngorongoro is de variatie aan zowel landschappen als wild ongekend. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de ‘Big Five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Vandaag maak je dan ook kans om de zeldzame zwarte neushoorn te zien. In Lake Magadi en in het alkalinemeer in de krater komen flamingo’s voor. Leeuwen zoeken graag de schaduw op, soms wel eens van de wagens! Al met al is het wild en het imponerende landschap in de krater een overweldigende ervaring. In de middag rijd je naar je Tented Lodge voor diner en overnachting.

Dag 14 – Ngorongoro –  wandeling

Vandaag staat er een mooie wandeling op het programma. Onder begeleiding van een gids wandel je langs lokale farms, de school, de kerk en langs verschillende dorpjes. Op deze manier krijg je een goed idee hoe de mensen hier leven. Na zo’n 2 uur kom je uit op een prachtig uitzichtpunt over de vallei, waar ook nog eens de allerbeste koffie wordt geserveerd! Een fantastische plek om even te genieten van jullie vakantie! De chauffeur brengt je vervolgens terug naar je hotel, waar je ’s middags lekker kunnen relaxen. Misschien kun je alvast wat foto’s terugkijken van de afgelopen twee weken. Wat gaat de tijd snel he?

Een bijzondere Tented Lodge

Vlakbij de Ngorongoro Krater bevindt zich een bijzondere Tented Lodge, opgericht door een Nederlands artsenechtpaar. Na hun pensionering pachtten ze een stuk grond met twee grote heuvels. Op de ene heuvel startten ze een kindertehuis en op de andere een lodge. Met de inkomsten uit de lodge wordt het kindertehuis gefinancierd. Slaap je in de lodge, dan draag je vanzelf je steentje bij aan het tehuis. Elke dag kun je een bezoek brengen aan het tehuis, om te voetballen met de kinderen of hen bij hun huiswerk te helpen. De lodge zelf heeft een heerlijk zwembad met ligbedden en je slaapt in een mooie tent.

Dag 15 – Vlucht naar Zanzibar, naar Bwejuu aan de Oostkust

’s Ochtends rijd je in ongeveer 2,5 uur naar Arusha airport, vanwaar je rechtstreeks naar Zanzibar vliegt. Op Zanzibar word je door een chauffeur naar de Oostkust gebracht, naar de plaats Bwejuu. Je logeert in een gezellig, kleinschalig hotel, in je eigen bungalow, vlakbij het strand.

Dag 16 en 17 – Bwejuu, Zanzibar Oostkust

Deze 2 dagen kun je volledig naar eigen inzicht besteden. Houd je van kitesurfen, of heb je het altijd al willen leren, dan ben je hier aan het juiste adres! Maar het is ook heerlijk relaxen aan het strand op je ligbed met parasol. Stonetown is een uur rijden van het hotel, en zeker ook een bezoek waard. Slenter door de straten, bezoek het slavenmonument of doe de beroemde spice tour. 

Dag 18 – Naar Jambiani aan de  Zanzibar Zuidoostkust

Na het ontbijt word je opgehaald en in een half uurtje naar Jambiani gebracht aan de Zuidoost kust van het eiland. Jambiani is een authentiek vissersdorp, ver van het massatoerisme en de grote resorts. Je verblijft hier ook weer in een kleinschalig hotel. Er is geen zwembad aanwezig, maar het hotel ligt direct aan zee, waar je makkelijk een verfrissende duik kan nemen. Naast het idyllische strand ervaar je hier ook het lokale leven. Spelende kinderen op het strand, dorpsbewoners klussend aan hun bootje en de vrouwen die zeewier verzamelen tijdens het laagtij. In Jambiani zijn er ook veel goede mogelijkheden om heerlijk uit eten te gaan. Geniet van een heerlijk maaltijd en loop daarna via het strand terug naar je hotel.

Dag 19 en 20 –  Jambiani, Zanzibar Zuidoostkust

Nog 2 dagen om heerlijk te relaxen en te genieten van zon, zee en strand. Bij laagwater loop je gemakkelijk over het strand naar andere hotels, barretjes of eettentjes voor een maaltijd of een drankje. Je hotel kan je helpen met het organiseren van leuke tourtjes op het eiland. Zo kun je meevaren met een traditionele houten zeilboot de zee op.

Dag 21 –  Einde Tanzania vakantie

Je wordt naar Zanzibar airport gebracht voor je vlucht naar huis. Helaas, je Tanzania vakantie zit erop! Wij zeggen hier kwa heri (tot ziens) en karibuni tena (altijd welkom terug) (in Kiswahili)!

Een heerlijk verblijf op Zanzibar

Op Zanzibar verblijf je op 2 verschillende plekken aan de Oostkust en Zuidoostkust. Op beide plekken hebben we een heerlijk, kleinschalig hotel voor je geselecteerd. Beide hotels zijn vlakbij het strand. In Bwejuu verblijf je in een bungalow op een hoger gelegen rots, ongeveer 80 meter van het strand. In Jambiani bevinden de elegant ingerichte kamers zich rondom een rustige binnenplaats in de schaduw van bomen. Het restaurant op de bovenste verdieping van het hotel biedt  een prachtig uitzicht op de zonsopgang en de maansopgang boven de zee. Geniet van vers gevangen, lokale vis en van exotisch fruit.

Route Tanzania vakantie

Dag 1 – 3: Arusha, kookworkshop en bezoek Ilkiding’a Village
Dag 4 & 5: Sinya Wildlife Conservancy
Dag 6 & 7: Ngabobo, West Kilimanjaro
Dag 8 & 9: Tarangire Nationaal Park
Dag 10: via Mto wa Mbu naar Karuta
Dag 11 & 12: Serengeti Nationaal Park
Dag 13: Ngorongoro krater
Dag 14: wandeling nabij Ngorongoro
Dag 15: vlucht naar Zanzibar
Dag 16 & 17: Oostkust Zanzibar
Dag 18 – 20: Zuidoostkust Zanzibar
Dag 21: Einde van de Tanzania vakantie

 

Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan onze voorbeeldreizen.

Costa Rica vakantie

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Tanzania vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers. Ook in de safari jeep is drinkwater aanwezig en kun je je waterfles vullen met gekoeld water. Lees meer.

Costa Rica vakantie

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Lees meer

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!