Thailand hoogtepunten

18-daagse rondreis Thailand Hoogtepunten
Vanaf € 1495,-

  • Bezoek de River Kwai
  • Verblijf in een homestay
  • Ontspannen einde op eilanden

Deze rondreis Thailand is de perfecte reis voor mensen die in minder dan 3 weken toch alles willen zien. Je begint je reis in het drukke Bangkok. Vanuit hier reis je naar de River Kwai, waar je onder andere de beroemde ‘Bridge over the River Kwai’ en de spoorweg bezoekt. Via de tempels in Ayutthaya vervolg je je vakantie Thailand naar Chiang Mai. Je kunt op eigen tempo de hoogtepunten bezoeken, en maakt een bijzondere trektocht naar een Karen bergdorp. Je reis eindigt ontspannen op de eilanden Koh Samui en Koh Phangan, zodat je weer opgeladen bent voor de weg terug naar huis.

thailand hoogtepunten

Stel je eigen rondreis Thailand hoogtepunten samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze vakantie Thailand in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, of stuur Seb een mailtje via seb@betterplaces.nl.

Route: Bangkok – River Kwai – Kanchanaburi – Chiang Mai – Surat Thani – Koh Samui – Koh Phangan – Bangkok

thailand hoogtepunten

Dag 1 – Aankomst in Bangkok
Na aankomst ontmoet je de gids en chauffeur, die je naar je hotel brengt. Je hebt vandaag de tijd om rustig bij te komen van je reis.

Dag 2 – Bangkok vrije dag
Je hebt een vrije dag, waarop je Bangkok goed kunt leren kennen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar. De hoogtepunten van de stad zijn het Grand Palace, de tempel Wat Arun en het levendige Chinatown. Shoppen kun je in Bangkok natuurlijk ook volop, maar relaxen tijdens een Thaise massage is ook een echte aanrader.

thailand hoogtepunten

Dag 3 – Bangkok naar River Kwai
Je wordt vandaag vroeg opgehaald en vertrekt per minibusje richting de River Kwai. Je maakt een tussenstop bij Maeklong, bekend om zijn speciale markt langs het spoor. Het station staat in het midden van de markt en is vaak tjokvol; een unieke ervaring om dit te zien. Nadat je de beroemde “Bridge over the River Kwai” hebt gezien, stap je op de trein. Je rijdt over de Birma Railway, een stuk spoor gebouwd in de Tweede Wereldoorlog in opdracht van de Japanners. Na de lunch maak je een boottochtje over de rivier en door de jungle, onderweg naar je overnachtingsplaats.

Dag 4 – River Kwai naar Kanchanaburi
Na het ontbijt bezoek je de Erawan waterval, waar je een verfrissende duik kunt nemen en de vele verschillende waterniveaus kunt bewonderen vanaf de top. Na de lunch kom je aan in Kanchanaburi, waar je een bezoek brengt aan de oorlogsgraven. Hierna kom je aan in je hotel en kun je eventueel nog de stad gaan ontdekken.

thailand hoogtepunten

Dag 5 – Kanchanaburi via Ayutthaya naar Chiang Mai
Na een rit per minibus kom je rond 2 uur aan in Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Je wordt op het treinstation opgehaald, laat je bagage achter en gaat de tempels van de stad verkennen per tuktuk. In de avond stap je op de nachttrein, die je de volgende ochtend in Chiang Mai brengt.

Dag 6 – Chiang Mai vrije dag
Nadat je aankomt op het station van Chiang Mai word je naar je hotel gereden. Je hebt de rest van de dag vrij te besteden. Chiang Mai is de op een na grootste stad en wordt ook wel de poort naar het Noorden van het land genoemd. Het nabijgelegen Wat Doi Suthep is een van de belangrijkste bezienswaardigheden en het bezoek aan deze gouden pagode geeft je tevens een prachtig uitzicht over de stad. Het is ook aan te raden om de avondmarkt te bezoeken, waar de enorme hoeveelheden stalletjes op de stoep een diversiteit aan koopwaar hebben.

thailand hoogtepunten

Dag 7 – Chiang Mai vrije dag
Je hebt vandaag nog een vrije dag. Chiang Mai heeft zo’n 300 verschillende tempels, waaronder Wat Chiang Man, Wat Phra Singh en Wat Chedi Luang. Daarnaast kun je ook het culturele centrum bezoeken, dat is opgezet om de geschiedenis en de cultuur van het oude koningkrijk Lan Na te promoten. Hierbij leer je meer over de dans, muziek, de unieke keuken en de kunst van de mensen die in de valleien en in de bergen wonen. Rust ook vooral goed uit voor de tweedaagse trektocht die morgen start.

Dag 8 – Chiang Mai: trekking naar bergdorp
Nadat je je spullen hebt gepakt, reis je naar een lokale markt. Hier zal je gids wat inkopen doen voor de komende dagen en hij geeft je graag uitleg over de producten die je op de kleurrijke markt vindt. Vervolgens reis je naar het startpunt van je trekking. De wandeling voert je over de heuvels en door de bossen naar een Karen dorp. Hier zul je bij de lokale bevolking overnachten, een hoogtepunt van je vakantie Thailand.

thailand hoogtepunten

Dag 9 – Chiang Mai: trekking terug
Na het ontbijt wandel je samen met je gids door het dorp. Je kunt kijken hoe de vrouwen kleurrijke kleden weven of een potje voetbal met de kinderen spelen. Hierna wandel je in ongeveer 4 uur naar het volgende dorp. Je maakt onderweg regelmatig korte stops voor een slok water of een foto. Tijdens de lunch heb je alle tijd om bij te komen bij een waterval. Vervolgens word je opgehaald en naar het startpunt van je tocht per bamboevlot gebracht. Je zakt hiermee de rivier af, net zoals de bergbewoners dat doen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de groene bergen om je heen.  Na een bezoek aan een orchideeënkwekerij kom je aan het einde van de dag weer aan in Chiang Mai.

thailand hoogtepunten

Dag 10 – Chiang Mai via Bangkok naar Surat Thani
Aan het einde van de ochtend word je naar het vliegveld van Chiang Mai gebracht. Je vliegt naar Bangkok en neemt zelf een taxi naar het station. Je vervolgt je vakantie Thailand met de nachttrein die je naar Surat Thani brengt.

Dag 11 – Surat Thani naar Koh Samui
Bij aankomst in Surat Thani word je naar de boot gebracht en vaar je in ongeveer drie uur naar Koh Samui. Je  zult de komende dagen op dit eiland overnachten in een resort.

thailand hoogtepunten

Dag 12 – Koh Samui vrije dag
Vandaag heb je de tijd om even heerlijk te relaxen en te genieten van het mooie resort of een van de stranden. Een rustige dag in je rondreis Thailand maar zeker wel verdiend!

Dag 13 – Koh Samui vrije dag
Ook vandaag nog een dag waarop je kunt genieten van zon, zee en strand. Er zijn echter meer bezienswaardigheden op dit eiland. Je kunt deze op eigen houtje bezoeken. Zo is er De Big Buddha (Wat Phra Yai), een 15 meter hoge Boeddha op de noordoostelijke punt van het eiland. Je kunt ook de 40 meter hoge Na Muang waterval bezoeken. Wat Khunaram Ko Samui is een tempel die bekend is vanwege de gemummificeerde monnik die daar te zien is.

thailand hoogtepunten

Dag 14 – Koh Samui naar Koh Phangan
Vandaag maak je de overtocht naar Koh Phangan. Je maakt de overtocht per traditionele boot, waarbij je onderweg nog een snorkelstop maakt. Koh Phangan is een eiland ten noorden van Koh Samui. Het eiland staat bij backpackers bekend om zijn Full Moon party. Dit is een enorm feest tijdens volle maan met neonkleuren waarbij cocktails in grote emmers gedronken worden.

Dag 15 & 16 – Koh Phangan vrije dagen
Je hebt nog een tweetal vrije dagen waarop je kunt genieten van het resort, de stranden en de zon. Ook voor actievere mensen is er genoeg op Koh Phangan te beleven. Ongeveer 60% is natuur, bergen en bossen, waardoor het uitstekend is om te wandelen. Het eiland heeft een groot aantal duik- & snorkellocaties waar je de kleurrijke koraalriffen kunt verkennen. Het nationale park heeft de waterval Than Sadet, een prachtig plaatje waarbij de rivier in de zee stort.

thailand hoogtepunten

Dag 17 – Koh Phangan via Surat Thani naar Bangkok
Je verlaat het eiland per ferry en vaart naar Surat Thani. Hier stap je op de trein die je terug naar Bangkok brengt.

Dag 18 – Vertrek vanuit Bangkok – einde reis
Vandaag is het einde van je vakantie Thailand. Je reist op eigen gelegenheid terug naar het vliegveld. Je kunt er ook voor kiezen om de reis de verlengen.

thailand hoogtepunten

De charme van Bangkok

Bangkok is dan wel een miljoenenstad, maar het heeft zeker een bepaalde charme. Karlijn Meulman bezocht deze stad al drie keer en is er verliefd op. Lees op Karlijntravels wat Bangkok zo speciaal maakt.

Reisinspiratie – Doi Suthep

Als je naar Chiang Mai gaat, is er 1 ding wat je absoluut niet mag overslaan; een bezoek aan de tempel Doi Suthep. Deze plaats vatte Emiel van den Boomen in 1 woord samen: toewijding. Lees wat hij hiermee bedoelt op zijn reisblog Act of Traveling.

Prijsinformatie rondreis Thailand hoogtepunten

Reisduur Thailand hoogtepunten18 dagen/17 nachten
Reissom Thailand hoogtepuntenVanaf € 1495,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefTransfers, vervoer ter plaatse, lokale Engelssprekende gids, 17 overnachtingen (3x nachttrein), 14x ontbijt, 2x lunch, 1x diner
Exclusief(Internationale) vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, visumkosten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 20,- pp (max. € 50,- per boeking)
Accommodatie ThailandOvernachtingen in een tweepersoonskamer, drie nachttreinen

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Seb helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Maak kennis met Seb, de reisprofessional die al jaren in Thailand woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Vraag een reisvoorstel voor een rondreis Thailand hoogtepunten aan

Bij Better Places kun je je eigen rondreis Thailand samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Seb, onze lokale reisexpert of stuur Seb een mailtje via seb@betterplaces.nl.