Thailand individuele rondreis

21-daagse Thailand individuele rondreis
Vanaf € 1985,-

  • Bezoek Bridge over the River Kwai
  • Beleef het plattelandsleven
  • Luieren op het strand van Koh Yao Yai

Tijdens deze heerlijke relaxte Thailand individuele rondreis bezoek je in 21 dagen het beste van Thailand. Je begint je Thailand rondreis in Bangkok, waar je op eigen houtje de stad gaat verkennen. Je brengt een bezoek aan de wereldberoemde Bridge over the River Kwai. In Sukhothai bezoek je de ruïnes van deze ooit prachtige stad. Je reist verder naar Chiang Mai, waar je een prachtige wandeling door het natuurpark maakt. Via Phuket ga je naar Khao Sok, waar je diverse Thaise lekkernijen op de markt zult proeven. Dan is het tijd om te genieten aan het strand: eerst op het vaste land in Krabi, en vervolgens op het onontdekte Koh Yao Yai. Je kunt hier een cursus Thais koken maken voordat het weer tijd is terug te reizen naar het drukke Bangkok.  Een Thailand individuele rondreis die vol zit met de contrasten.

Thailand individuele rondreis

Stel je Thailand individuele rondreis samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je Thailand reis in overleg samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, of stuur Seb een mailtje via seb@betterplaces.nl.

Route: Bangkok – Hintok – Kanchanaburi – Ayutthaya – Sukhothai – Lampang – Chiang Mai – Phuket – Khao Sok – Krabi  – Koh Yao Yai – Phuket – Bangkok

Dag 1 – Aankomst in Bangkok
Na aankomst ontmoet je de gids en chauffeur, die je naar je hotel brengt. Je hebt vandaag om rustig bij te komen van je vlucht voordat je aan je Thailand rondreis begint.

Thailand individuele rondreis

Dag 2 – Bangkok vrije dag
Vandaag kun je doen waar je zelf zin in hebt. In de middag kun je een fietstour maken door Bangkok. Je begint de tour in het kleurrijke Chinatown, steekt de rivier over en gaat naar het levendige deel van de stad waar de lagere klasse woont; het echte Bangkok. Je stapt vervolgens op de boot, waar je een half uurtje kunt genieten op het water en waar je ook het groene deel van Bangkok tegenkomt.

Thailand individuele rondreis

Dag 3 – Bangkok via Samut Songkhram en Kanchanaburi naar Hintok
Vandaag reis je naar de oude vissershaven van Samut Songkram. Dit wordt ook wel Maeklong genoemd, bekend om zijn speciale markt langs het spoor. Het station staat in het midden van de markt en is vaak tjokvol; een unieke ervaring om dit te zien. Vervolgens rijd je naar Kanchanaburi. Hier stap je op de trein naar Namtok. Je rijdt over de Birma Railway, een stuk spoor gebouwd in de Tweede Wereldoorlog in opdracht van de Japanners. Na de lunch kom je aan in Hintok, waar je zult overnachten.

Dag 4 – Hintok naar Kanchanaburi
Vandaag bezoek je de Erawan waterval, waar je een verfrissende duik kunt nemen en de vele verschillende waterniveaus kunt bewonderen vanaf de top. Na de lunch kom je aan in Kanchanaburi, waar je een bezoek brengt aan de wereldberoemde Bridge over the River Kwai, de oorlogsgraven en het Thailand Birma Railway Centre.

Thailand individuele rondreis

Dag 5 – naar Ayutthaya
Je hebt nog wat tijd om door te brengen in Kanchanaburi, zodat je eventueel nog wat van de bezienswaardigheden zoals hierboven beschreven kunt bezoeken. In de middag reis je door naar Ayutthaya, waar je zult overnachten.

Dag 6 – via Nakhon Sawan en Kamphaeng Phet naar Sukhothai
Per comfortabel minibusje reis je vandaag met een aantal anderen naar Sukhothai. Onderweg maak je een aantal stops. De eerste stop van vandaag is bij de oude stad Ayutthaya, waar je een aantal van de meest beroemde tempels bezoekt. De volgende stop is bij Nakhon Sawan, ook wel bekend als de ‘doorgang naar het Noorden’. Vervolg de weg naar Kamphaeng Phet, waar je rond kunt kijken in het historische park. In de late middag kom je aan in Sukhothai.

Thailand individuele rondreis

Dag 7 – Sukhothai via Sri Chatchanalai naar Lampang
Je stapt vandaag op de fiets en verkent Sukhothai op een actieve manier. Je fietst langs prachtige rijstvelden en krijgt te zien hoe rijstwijn wordt gemaakt. Na de fietstocht keer je terug naar je hotel, waar je je snel kunt opfrissen. Je gaat naar Sri Chatchanalai, waar een aantal monumenten binnen een stadsmuur liggen. Je eindigt in Lampang, beroemd vanwege de traditionele paardenkarren. Hiermee kun je de prachtige tempels of het Thailand Elephant Conservation Center bezoeken. Je kunt ook relaxen in een van de restaurants langs de rivier.

Dag 8 –  Lampang naar Chiang Mai
Je begint de dag bij het olifantenziekenhuis, ‘s werelds eerste. Het ziekenhuis was opgezet in 1993 en zorgt voor zieke en gewonde olifanten. Je bezoekt een lokale markt en rijd verder naar Lamphun, waar je twee tempels bezoekt. Na de lunch is het nog maar een korte rit naar Chiang Mai, waar je vandaag zult overnachten. Je hebt de avond vrij te besteden, maar het is zeker aan te raden om de avondmarkt te bezoeken, waar de enorme hoeveelheden stalletjes op de stoep een diversiteit aan koopwaar hebben; van antieke producten tot Rolex horloges en van handgemaakte souvenirs tot op maat gemaakte kleding.

Thailand individuele rondreis

Dag 9 – Chiang Mai vrije dag – optionele excursie met wandelingen
Je hebt vandaag een vrije dag om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Je kunt een excursie maken naar het nationale park Doi Pui. Je maakt een korte wandeling door de diverse bossen. Vervolgens reis je naar Doi Suthep, de bekendste tempel van Chiang Mai. Na een korte stop bij een herbebossingsproject, maak je een wandeling waarbij je het verhaal hoort van de gigantische vijgenboom. Na de lunch reis je naar een Hmong dorp, waarbij je een kijkje neemt in het leven van Thailand’s stammen.Voordat je terug naar Chiang Mai reist, bezoek je de Montatarn waterval.

Thailand individuele rondreis

Dag 10 – Chiang Mai vrije dag
Je hebt nog een dag vrij om Chiang Mai op eigen houtje verder te bezoeken. Je kunt er ook voor kiezen om heerlijk uit te rusten en bij te komen in het hotel voordat je morgen je Thailand rondreis weer voortzet. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Elephant Nature Park voor een dag olifanten verzorgen.

Dag 11 – Chiang Mai naar Bangkok
Je hebt nog tot de middag vrij, want dan stap je op de nachttrein die je naar Bangkok zal brengen.

Thailand individuele rondreis

Dag 12 – Bangkok naar Phuket
Nadat je in de ochtend in Bangkok aankomt, word je van het station opgehaald en met het vliegtuig reis je vervolgens naar Phuket. Bij aankomst word je opgehaald en naar je hotel gebracht.

Dag 13 –  Phuket naar Khao Sok
Phuket is een unieke plaats; door de vele buitenlandse invloeden vind je hier een keuken die je nergens anders ter wereld vind. In de vroege ochtend ga je op zoek naar de verborgen plekjes van de stad en ga je op de markt verschillende lekkernijen proberen. In de middag reis je verder. Je maakt een tussenstop bij een schildpaddenopvangcentrum, waar schildpadden worden teruggezet in zee. Je reist verder naar Khao Sok.

Thailand individuele rondreis

Dag 14 – Khao Sok
Je wordt vanochtend wakker door de geluiden van de natuur. Na het ontbijt maak je een boottochtje over het Chieow Laan meer; een meer met 100 eilandjes, omgeven door bergen en tropisch regenwoud. Na de lunch vaar je naar een eiland voor een wandeling door de jungle. In de namiddag keer je terug naar de lodge in Khao Sok.

Dag 15 – Khao Sok naar Krabi
Vanochtend word je opgehaald en reis je door naar Krabi. Hier stap je op de boot naar Railay, waar je hotel zich bevindt. Je kunt heerlijk genieten van het strand, of uiteraard relaxen in het hotel. Er zijn ook talloze souvenirwinkeltjes, barretjes en restaurantjes aan de boulevard rondom Ao Nang te vinden.

Thailand individuele rondreis

Dag 16 – Krabi vrije dag
Je hebt vandaag een vrije dag om te genieten op het strand. De prachtige witte zandstranden en het kristalheldere water zijn een absoluut genot. Ook de grote koraalriffen voor de kust zijn zeker de moeite waard om van dichtbij te bekijken. Er zijn ook talloze grotten en watervallen en meer dan 130 eilandjes.

Dag 17 – Krabi naar Koh Yao Yai
Vandaag reis je per boot naar het prachtige Koh Yao Yai, een eiland wat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Het ligt in het midden van de baai, tussen Phuket en het vasteland van Krabi in. Er zijn diverse activiteiten te ondernemen, zoals kayakken, wandelen en snorkelen. Je kunt ook kijken hoe de lokale mensen rubber tappen en vissen. De eilanders zijn erg gehecht aan hun tradities.

Thailand individuele rondreis

Dag 18 – Kookworkshop Koh Yao Noi (optioneel)
Je hebt een vrije dag om te genieten van het eiland. Vanochtend kun je meedoen met een ‘Thai cooking experience’. Je gaat hiervoor naar het nabijgelegen eiland Koh Yao Noi. Khun Mina woont in een prachtig traditioneel Thais huis, waar je om de hoek de markt vindt. Ze leert je hoe je enkele klassieke Thaise gerechten kunt maken, zoals curry’s, roerbakgerechten en pittige salades. Na het eten word je weer teruggebracht naar Koh Yao Yai.

Dag 19 – Koh Yao Yai vrije dag
Je hebt een vrije dag om heerlijk in je bungalow bij te komen of te genieten van het prachtige strand.

Thailand individuele rondreis

Dag 20 – Koh Yao Yai via Phuket naar Bangkok
In de ochtend reis je weer per boot terug naar het vaste land. Je reist naar Phuket, waarvandaan je per vlucht terugreist naar Bangkok. Hier word je weer van het vliegveld opgehaald en naar je hotel gebracht.

Dag 21 – Vertrek vanuit Bangkok – einde reis
Je bent vandaag aan het einde gekomen van je Thailand individuele rondreis. Je kunt terug naar huis vliegen, of je reis nog verlengen.

Thailand individuele rondreis

Reisinspiratie – Sukhothai

Middenin Thailand ligt het dorpje Sukhothai. Je vindt hier verspreid over het dorp diverse monumenten; sommigen slechts een hoopje stenen, anderen zijn prachtige tempels met Boeddha’s. Lees meer over Sukhothai op de reisblog Act of Traveling van Emiel van den Boomen.

Reisinspiratie – Koh Yao Yai, een eilandparadijs

Niet op alle eilanden in Thailand kom je toeristen tegen. Koh Yao Yai is één van deze nog onontdekte eilanden. Karlijn Meulman schreef hier een blog over, inclusief fotomateriaal dat het paradijselijke eiland tot leven laat komen. Lees haar verhaal op Karlijntravels.

Prijsinformatie Thailand individuele rondreis

Reisduur Thailand individuele rondreis21 dagen/20 nachten
Reissom Thailand individuele rondreisVanaf € 1985,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefTransfers, vervoer ter plaatse, lokale Engelssprekende gids, 20 overnachtingen, 1x nachttrein, 19x ontbijt, 1x lunch, 1x diner
Exclusief(Internationale) vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, visumkosten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels ThailandOvernachtingen in een tweepersoonskamer, een nachttrein

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Seb helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Geef Seb je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de reisideeën.

Maak kennis met Seb, de reisprofessional die al jaren in Thailand woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer