Rondreis Thailand met kinderen

21-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

21-daagse familiereis Thailand
Vanaf € 1275,-

 • Thee drinken op de plantages
 • Verblijf in een homestay
 • Geniet van het strand van Koh Samui

Deze rondreis Thailand met kinderen laat je kennismaken met een enorm divers land. Je reis begint in het drukke Bangkok, waar je een bijzondere fietstocht kunt maken. Vervolgens reis je naar de rustige jungle, waar je in een resort zult overnachten. In Chiang Mai kun je een bezoek brengen aan Elephant Nature Park, waar je een volledige dag bij deze bijzondere dieren kunt blijven. Je bezoekt een aantal kleine dorpjes, waar je kennismaakt met de manier van leven van de lokale bevolking en waar je zelf ook activiteiten gaat ondernemen. Vervolgens kun je een aantal dagen genieten van de stranden op het eiland Koh Samui. Helemaal uitgerust reis je vervolgens terug naar Bangkok. Hier eindigt deze actieve rondreis Thailand met kinderen.

Reisexpert Seb is specialist in het organiseren van individuele Thailand reizen en helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Thailand. Geef Seb je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen rondreis Thailand op maat

Dit is een voorbeeld voor een Thailand familiereis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Seb, onze reisexpert in Thailand. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Thailand reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Thailand of de beste reistijd Thailand.

Route familiereis Thailand:

 • Dag 1 en 2 Bangkok: Ontdek de hoofdstad van Thailand
 • Dag 3 en 4 Kanchanaburi: Bezoek de beroemde markt langs het treinstation
 • Dag 5 t/m 9 Chiang Mai: De poort naar het Noorden van het land
 • Dag 10 Lampang: Een ouderwets dorpje waar het lokale transport nog steeds uit paard & wagen bestaat
 • Dag 11 en 12 Song: Help op het platteland of maak een fietstocht
 • Dag 13 Surat Thani: Je bezoekt vanuit hier het Khao Sok Nationaal Park
 • Dag 14 Khao Sok: Maak een jungletocht
 • Dag 15 t/m 19 Koh Samui: Genieten van het mooie eiland resort
 • Dag 20 en 21 Bangkok: Terug naar de hoofdstad van Thailand

Dag 1 – Aankomst in Bangkok
Na aankomst ontmoet je de gids en chauffeur, die je naar je hotel brengt. Je hebt vandaag om rustig bij te komen van je reis.

Dag 2 – Bangkok – optionele fietsexcursie
Je hebt vanochtend nog vrij, zodat je kunt doen waar je zin in hebt. In de middag kun je een fietstour door Bangkok maken. Je begint de tour in het kleurrijke Chinatown, steekt de rivier over en gaat naar het levendige deel van de stad waar de lagere klasse woont; het echte Bangkok. Je stapt vervolgens op de boot, waar je een half uurtje kunt genieten op het water en waar je ook het groene deel van Bangkok tegenkomt.

Thailand met kinderen

Dag 3 – Bangkok via Samut Songkhram en Kanchanaburi naar Home Phutoey
Je wordt vandaag vroeg opgehaald en rijd naar de oude vissershaven van Samut Songkram. Dit wordt ook wel Maeklong genoemd, bekend om zijn speciale markt langs het spoor. Het station staat in het midden van de markt en is vaak tjokvol; een unieke ervaring om dit te zien. Vervolgens rijd je naar Kanchanaburi. Hier stap je op de trein naar Namtok, waarbij je over de Birma Railway rijdt, een stuk spoor gebouwd in de Tweede Wereldoorlog in opdracht van de Japanners. Na de lunch rijd je naar het jungle park resort Home Phutoey River Kwai, waar je veel activiteiten kunt ondernemen zoals jungle trekkings en kayakken. Je overnacht in het resort.

Dag 4 – Jungle Rafts naar Kanchanaburi
Na het ontbijt breng je een bezoek aan de Erawan waterval, waar je een verfrissende duik kunt nemen en de vele verschillende waterniveaus kunt bewonderen vanaf de top. Na de lunch kom je aan in Kanchanaburi, waar je een bezoek brengt aan de wereldberoemde Bridge over the River Kwai, de oorlogsgraven en het Thailand Birma Railway Centre.

Thailand met kinderen

Dag 5 – Kanchanaburi naar Chiang Mai
In de ochtend kun je nog wat activiteiten ondernemen in Kanchanaburi In de namiddag reis je naar Bangkok, waar je op de nachttrein stapt naar Chiang Mai.

Dag 6 – Chiang Mai vrije dag
Nadat je aankomt op het station van Chiang Mai word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden. Chiang Mai is de op een na grootste stad en wordt ook wel de poort naar het Noorden van het land genoemd. Het is aan te raden om de avondmarkt te bezoeken, waar de enorme hoeveelheden stalletjes op de stoep een diversiteit aan koopwaar hebben.

Thailand met kinderen

Dag 7 – Chiang Mai: excursie Doi Pui (optioneel)
Vandaag kun je een excursie maken naar het nationale park Doi Pui. Je maakt een korte wandeling door de diverse bossen, waarover je gids je uitleg geeft. Vervolgens reis je naar Wat Prathat Doi Suthep, de bekendste tempel van Chiang Mai. Na een korte stop bij een herbebossingsproject, maak je een wandeling waarbij je het verhaal hoort van de gigantische vijgenboom. Na de lunch reis je naar een Hmong dorp, waarbij je een kijkje neemt in het leven van Thailand’s stammen. Voordat je terug naar Chiang Mai reist, bezoek je de Montatarn waterval.

Dag 8 – Chiang Mai: excursie Chiang Dao (optioneel)
Tijdens de optionele excursie van vandaag start je de dag op de lokale markt, waar je meer leert over de groentes en kruiden die gebruikt worden in de Thaise keuken. Daarna verlaat je de bewoonde wereld en kom je in een Karen dorp terecht, een van de grootste stammen in Thailand. Leer over hun leefwijze en zie ze in hun traditionele kleding. Je bezoekt nog een aantal andere dorpjes die bekend staan om hun handwerk voordat je een uurtje door de jungle wandelt. Na een rustig ritje over de rivier op een bamboe vlot ga je terug naar Chiang Mai.

Thailand met kinderen

Dag 9 – Chiang Mai vrije dag
Je hebt vandaag een vrije dag. Chiang Mai heeft zo’n 300 verschillende tempels, waaronder Wat Chiang Man, Wat Phra Singh en Wat Chedi Luang. Daarnaast kun je ook het culturele centrum bezoeken, dat is opgezet om de geschiedenis en de cultuur van het oude koningkrijk Lan Na te promoten. Hierbij leer je meer over de dans, muziek, de unieke keuken en de kunst van de mensen die in de valleien en in de bergen wonen. Vandaag kun je ook een bezoek brengen aan Elephant Nature Park, waar je alles leert over het leven van de olifanten. Je voedt de olifanten en kunt ze zelfs wassen!

Dag 10 – Chiang Mai via Lampang en Phrae naar Song
Aan het einde van de ochtend word je naar Lampang gereden, een ouderwets dorpje waar het lokale transport nog steeds uit paard & wagen bestaat. Je maakt een ritje hiermee naar de tempel met de Emerald Boeddha. Daarna bezoek je een olifantenziekenhuis voordat je verder gaat naar Phrae, een slaperig dorpje met veel traditionele gebouwen en prachtige tempels. Na een bezoek aan een handwerkplaats reis je naar Song, waar je zult overnachten in een homestay.

Thailand met kinderen

Dag 11 – Song
Na je ontbijt bezoek je een charmant Thais dorpje, waar je verschillende boerenactiviteiten kunt zien. Misschien kun je zelfs wel meehelpen! Na de lunch ga je terug naar het resort, waar je kunt relaxen of een ritje per fiets over het platteland kunt maken. Als het weer het toelaat, heb je vanavond een kampvuur en een barbecue.

Dag 12 – Song naar Surat Thani
In de ochtend word je naar het vliegveld van Phrae gebracht voor je vlucht naar Bangkok. Bij aankomst word je naar het station gereden, waar je de nachttrein naar Surat Thani neemt.

Thailand met kinderen

Dag 13 – Surat Thani naar Khao Sok
In de ochtend kom je aan op het station van Surat Thani, vanwaar je naar het Khao Sok Nationaal Park reist. Khao Sok is het oudste groene regenwoud en heeft diepe valleien, prachtige meren, wilde dieren en veel meer. Je kunt hier onder andere herten, beren, apen, vogels en stekelvarkens tegenkomen.

Dag 14 – Khao Sok
Je maakt vandaag een pittige wandeltocht met een gids in het park. Er zijn verschillende soorten wandelingen, die je qua zwaarte zelf kunt bepalen. Sommige stukken kunnen best glad zijn, maar de jungle maakt de tocht de moeite meer dan waard. Je hebt lunch onderweg bij een waterval of riviertje.

Thailand met kinderen

Dag 15 – Khao Sok naar Koh Samui
Vandaag laat je Khao Sok achter je en reis je per ferry naar het tropische Koh Samui, waar je de komende dagen kunt genieten van zon, zee en strand of het zwembad.

Dag 16 – Koh Samui vrije dag
Vandaag een dag waarop je kunt genieten van zon, zee en strand. Er zijn echter meer bezienswaardigheden op dit eiland die je op eigen houtje kunt gaan ontdekken. Zo is er De Big Buddha (Wat Phra Yai), een 15 meter hoge Boeddha op de noordoostelijke punt van het eiland. Je kunt ook de 40 meter hoge Na Muang waterval bezoeken. Wat Khunaram Ko Samui is een tempel die bekend is vanwege de gemummificeerde monnik die daar te zien is.

Thailand met kinderen

Dag 17, 18 & 19 – Koh Samui vrije dagen
De komende drie dagen heb je de tijd om heerlijk te relaxen en te genieten van het mooie resort of een van de stranden. Een paar rustige dagen maar wel verdiend!

Dag 20 – Koh Samui naar Bangkok
Je verlaat het eiland per vliegtuig en reist terug naar Bangkok. Je kunt op eigen gelegenheid met de bekende bovengrondse metro naar je hotel reizen.

Dag 21 – Vertrek vanuit Bangkok – einde reis Thailand met kinderen
Vandaag is het einde van je rondreis Thailand met kinderen. Je reist op eigen gelegenheid terug naar het vliegveld. Je kunt er ook voor kiezen om de reis de verlengen.

Thailand met kinderen

De reis was volledig afgestemd op onze wensen. Wij wilden graag een goede indruk van het land krijgen en een beetje buiten de grote trekpleisters blijven. Dat is helemaal gelukt! De reis was van begin tot eind perfect georganiseerd. We konden alles uit handen geven en genieten zonder zorgen over chauffeurs gidsen of hotelboekingen. De plekken die we bezocht hebben zou je zelf niet op gekomen zijn omdat je gewoon niet genoeg weet van het land. Vooral het bezoek aan de homestay in Phrae was een echt unieke ervaring. Thailand zoals het echt is zonder toeristen. Geweldig. Ook met kinderen was tempo prima vol te houden. Kinderen hebben de reis van hun leven gehad en echt iets meegekregen van een heel andere cultuur. Van kennismaking met het eten tot een inwijding van een nieuwe Boeddhistische tempel en de overweldigende natuur. Gelukkig was er ook genoeg tijd voor ontspanning. De resorts waren zeer comfortabel en soms zo luxe dat je echt een beetje beduusd bent. Ik bedoel. Een eigen villa met groot dakterras twee slaapkamers en 3! badkamers en uitzicht op zee. Het enige nadeel is dat dit luxeniveau snel went 😉 We hebben zonder overdrijven de beste vakantie ooit met ons gezin gehad en raden Better places van harte aan. 

Reisinspiratie – Must-sees van Bangkok

Bangkok is een miljoenenstad en je kunt er dagenlang doorbrengen. Met deze must-sees van Stop and Stare zorg je er in ieder geval voor dat je de échte hoogtepunten niet vergeet.

Community Based Tourism in Thailand

CBT Thailand ondersteunt  lokale gemeenschappen bij het opzetten van toerisme programma’s, dit doen zij bijvoorbeeld met training, marketing en productontwikkeling. De gemeenschappen bepalen zelf hoe ze het toerisme willen inrichten en wat ze ermee willen bereiken. Toerisme is vaak een nevenactiviteit naast hun dagelijkse werkzaamheden in de visserij of landbouw. Voor jou biedt dit toerisme programma de kans om uitgebreid kennis te maken met de traditionele manier van leven in een Thais dorp.

Thailand met kinderen

Prijsinformatie rondreis Thailand met kinderen

Reisduur rondreis Thailand met kinderen 21 dagen/20 nachten
Reissom rondreis Thailand met kinderen Vanaf € 1275,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Transfers, vervoer ter plaatse, lokale Engelssprekende gids, 18 overnachtingen (2x nachttrein), 18x ontbijt, 4x lunch
Exclusief (Internationale) vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, visumkosten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Thailand Overnachtingen in een tweepersoonskamer, twee nachttreinen

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Seb helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Thailand met kinderen.

Vliegtickets Thailand

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Thailand boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Seb geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!