Thailand vakantie

De ideale route volgens onze reisexperts in Thailand
Ontvang een voorstel op maat

De ideale route voor een Thailand vakantie

22 daagse reis

  • Reis met maximale positieve impact
  • Ontspannen begin in Ayuthaya
  • Ontdek de adembenemende natuur in Khao Yai en Pai
  • Ontspan aan een heerlijk rustig strand met veel mangrovebossen

Bekijk de favoriete Thailand vakantie van Seb, onze expert in Thailand.  Je begint je Thailand rondreis in de prachtige tempelstad Ayuthaya. Je gaat naar Khao Yai waar je in mooie tenten verblijft en je wilde olifanten kunt spotten. Met de nachttrein reis je naar het Noorden, een leuke ervaring. In Soppong bezoek je de mooiste grotten van Thailand. Je overnacht hier bij de vriendelijke mevrouw Pen. In Phrae verblijf je middenin de natuur en tussen de landerijen en maak je kennis met de plattelanders. Het is heerlijk relaxen op het eiland Ko Chang, met zijn prachtig witte stranden en mooie mangrove bossen. Je sluit je Thailand vakantie af in de metropool Bangkok, waar je een unieke fietstour maakt door de rustige en groene buitenwijken.

Bekijk de favoriete Thailand vakantie van onze lokale reisexperts.  Je maakt leuke excursies en verblijft in kleinschalige hotels middenin de prachtige natuur, die door onze reizigers positief gewaardeerd zijn.

Costa Rica vakantie

Reizen met positieve impact

Toerisme biedt veel locals in ontwikkelingslanden de kans op een eigen inkomen. Ook kunnen opbrengsten vanuit toerisme helpen bij het beschermen van belangrijke natuurgebieden. Als reiziger kun je daarbij helpen. Reis je naar Thailand en wil je zorgen dat je geld zoveel mogelijk op de goede plek en bij locals terechtkomt? Better Places zorgt ervoor dat mensen die voor je werken een eerlijke prijs krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die bijdragen aan het behoud van de natuur.

De expert van Better Places heeft goed naar onze wensen geluisterd, en samen met zijn eigen suggesties een geweldige rondreis voor ons samengesteld. Het werd een reis met stad, natuur, cultuur en strand/zwembad. Alle transfers en reisgidsen stonden klaar op het afgesproken tijdstip. Uiteindelijk hebben we geweldig van onze vakantie genoten en zijn we qua planning compleet ‘ontzorgd’.”

Je eigen Thailand vakantie

Dit is de ideale Thailand vakantie volgens onze reisspecialist Seb. Je kunt deze reis helemaal naar wens aanpassen. Geef Seb je wensen door en ontvang een voorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Thailand of de beste reistijd Thailand.

Geef Seb je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de mooiste Thailand vakantie volgens Seb.

Dag 1 – Start Thailand vakantie – Aankomst Ayuthaya
Je komt aan in Bangkok en gaat direct door naar het rustige Ayuthaya met een transfer van de luchthaven naar je hotel. Je maakt een korte stop met een bakje koffie bij onze lokale reispartner voor de meet en greet en informatie over je reis en Thailand. Het is maar een uurtje rijden naar Ayuthaya. Na aankomst kun je de rest van de dag naar eigen inzicht besteden om rustig bij te komen van de reis.

Dag 2 – Ayuthaya – fietsen, massage, uniek diner op rijstboot
Vandaag ga je per fiets de indrukwekkende tempelstad verkennen en de mooie ruïnes en tempels bezichtigen. Na afloop krijg je een wel verdiende Thaise massage en als afsluiter een heerlijk diner op een authentieke rijstboot.

Dag 3 – naar het Nationale Park Khao Yai
Vandaag ga je naar Khao Yai, het oudste nationale park van Thailand en een van de mooiste. Je bezoekt een vulkanische druipsteengrot en aan het eind van de dag ga je naar de mond van een vleermuizengrot. Bij zonsondergang kun je meer dan een miljoen vleermuizen uit zien zwermen op zoek naar hun dagelijkse voedsel. Valken op de loer proberen de vleermuizen te verschalken als voedsel. Een ervaring om nooit te vergeten. Je verblijft vannacht in prachtige tenten.

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Tentenkamp Khao Yai

In het prachtige nationale park Khao Yai overnacht je in een een luxe tentenkamp. Elke tent is van alle gemakken voorzien, met  toiletten en douches. Het tentenkamp heeft een mooi zwembad met een schitterend uitzicht. Het tentenkamp ligt middenin de natuur en vormt een perfecte basis voor mooie wandelingen.

Dag 4 – Khao Yai national Park
Vandaag ga je het park verder verkennen. Je bezoekt de verschillende indrukwekkende watervallen van Khao Yai en gaat naar prachtige viewpoints voor geweldige uitzichten. Onderweg zie je bijzondere bomen, orchideen en exotische vlinders. Ook ga je op zoek naar verschillende dieren van het park, zoals herten, junlgekatten, gibbons, wilde beren en Hornbill vogels. Bij het vallen van de avond komen de olifanten (populatie van 200 in dit park) naar de saltlicks om te drinken, een prachtig gezicht.

Dag 5 – Khao Yai naar Bangkok – nachttrein naar Chiang Mai
Aan het begin van de middag word je naar Bangkok gebracht en bij het treinstation afgezet voor de nachttrein naar Chiang Mai. Je reist 2de klasse airconditioning met een gereserveerde slaapplaats.

Dag 6 – Chiang Mai naar Pai
In Chiang Mai aangekomen ga je direct door naar Pai met de openbare bus. De weg slingert zich door het bergachtige landschap en na voor je gevoel honderden bochten bereik je dit relaxte bergdorpje. Je kunt er helemaal tot rust komen.

Dag 7 – Pai
Pai is een leuk stadje met veel mogelijkheden. Prachtige watervallen, heetwaterbronnen en mooie natuurgebieden, mogelijkheden genoeg om de vrije dag te vullen. In de avond komt de relaxte sfeer helemaal tot uiting in de walkingstreet. Vele jongeren van over de hele wereld komen hier op af, al dan niet met een instrument.

Thailand vakantie Iod cave

Dag 8 –  Soppong en de Tham Lod Grotten
In de loop van de morgen arriveer je bij je eco-homestay midden in de jungle van Noord-Thailand. De teakhouten huisjes worden omgeven door een prachtige, weelderige tuin vol kruiden, fruit en groenten. Na de lunch ga je naar de grotten van Tham Lod; een van de meest spectaculaire grotten in Azie. Het lijkt alsof je een sprookje binnenstapt met prachtige kalksteenformaties, muurschilderingen, pilaren en een rivier die door de grot loopt. Bij zonsondergang zie je zwermen zwaluwen terugkeren naar de grot en vleermuizen vertrekken uit de grot voor hun nachtelijke zoektocht naar voedsel. Terug bij je homestay geniet je van een traditionele Shan-maaltijd vol gezonde biologische kruiden en verse groenten uit de tuin.

Trustpilot

Eco Homestay Soppong

In Sopong overnacht je bij de vriendelijke en gastvrije Mevrouw Pen. Mevrouw Pen verwelkomt haar gasten met open armen en doet er alles aan om je thuis te doen voelen. Ze is een uitstekende kok en laat je graag kennis maken met de geheimen van de Thaise keuken. Tijdens een kookworkshop in haar keuken leer je de lekkerste Thaise gerechten te bereiden, waar je uiteraard na afloop zelf van mag genieten.

Dag 9 – Soppong
Na een heerlijk homemade ontbijt maak je een flinke wandeling door de bossen naar een Karen dorp. Onderweg krijg je uitleg over de vele groenten en kruiden die in het wild groeien en is er een lekkere picknick. In het dorp krijg je alles te horen over de lokale tradities en gebruiken alvorens je op een bamboevlot terug naar de homestay vaart.

Dag 10 – kook worskhop Soppong, terug naar Chiang Mai
Vandaag leer je de geheimen van de lokale keuken kennen met zelf geplukte groenten en kruiden uit de moestuin. Samen met je gastvrouw Pen duik je de Thaise keuken in en beleef je alle geuren en smaken die het land rijk is. Flink je best doen want na afloop eet je uiteraard je eigen culinaire creatie. Daarna is het helaas tijd om dit paradijs te verlaten en ga je terug naar Chiang Mai.

Costa Rica vakantie

Excursie via Backstreet Academy

In Chiang Mai kun je een excursie doen via Backstreet Academy. Dit platform brengt je in contact met locals in allerlei landen die je met passie laten kennismaken met hun ambacht, levensstijl of hobby. Zo kun je een dag doorbrengen met een monnik en leren over meditatie, in de leer bij een glasblazer of zilversmit of een workshop batik beschilderen doen.

Dag 11 – Chiang Mai vrije dag
Welkom in het veelzijdige Chiang Mai. Je kunt natuurlijk lekker luieren bij het zwembad van het hotel, maar je kunt ook heel eenvoudig op eigen gelegenheid een aantal beroemde attracties van deze stad bezoeken. De beste manier hiervoor is per fiets!

Dag 12 – Chiang Mai, vrije dag
Vandaag heb je nog een vrije dag om Chiang Mai te ontdekken. De jungle rondom Chiang Mai nodigt uit om er een trekking te doen of of een zipline excursie te maken. Ook kun je een olifanten opvangkamp bezoeken. Hier worden de olifanten met respect behandeld. Je kunt een wandeling maken met een olifant en een olifant wassen (er wordt niet gereden).

Costa Rica vakantie

Bezoek aan het Elephant Nature Camp 

Op veel plekken in Thailand worden olifanten slecht behandeld. Ze moeten keihard werken in de houtkapindustrie of worden gedwongen om de hele dag met stellages met toeristen op hun rug ritjes te maken. Gelukkig zijn ook goede initiatieven. Olifanten die werden mishandeld of zwaar werk moesten verrichten, worden liefdevol opgevangen in speciale opvangcentra. Als reiziger kun je deze centra bezoeken en krijg je de kans om  de olifanten te verzorgen. Je mag ze onder andere voeren, wassen en hen ’s avonds naar hun slaapplek diep in het bos brengen. Lees meer over verantwoorde olifantencentra.

Dag 13 – Chiang Mai naar Phrae op het Thailse platteland
Vandaag reis je met de openbare bus naar Phrae op het Thaise platteland. Hier komen nog maar weinig toeristen. Je maakt dan ook makkelijk contact met de lokale bevolking wat je verblijf hier extra bijzonder maakt. Je verblijft in een ecologische Thaise Homestay in een typisch Thais teakhouten huis.

Dag 14 – Eco Homestay in Phrae
In de ochtend word je naar de ochtendmarkt gebracht, waar je van een typisch Noord-Thais ontbijt kunt genieten. De markt wordt zelden door toeristen bezocht en hier kun je het beste eten van de regio zien en proeven. Met de Songthaew (lokale taxi) bezoek je vandaag het dorp. Afhankelijk van het seizoen kun je de helft van het dorp druk bezig zien op de rijstvelden. Ook bezoek je een aantal ambachtslieden, zoals een smid en een tabaksmaker.  Er wordt een speciale lunch bereid door leerlingen van de lokale basisschool. In ruil doen wij namens jou een bijdrage aan de school. Een lekkere barbecue sluit de dag af.

Een gastvrij onthaal in Phrae

Tijdens je verblijf in de homestay in Phrae maak je het Thaise lokale leven van dichtbij mee. De voorzieningen zijn eenvoudig, maar de gastvrijheid en vriendelijkheid waarmee je tijdens je verblijf omringd wordt, maken dit meer dan goed. Alle energie bestaat uit zonne-energie die door de homestay zelf wordt opgewekt. Het water voor douche en toilet komt van opgevangen regenwater en het afval wordt zo veel mogelijk gerecycled. Organisch afval wordt gebruikt als mest voor tuin. De producten worden zo veel mogelijk gekocht in de omgeving, zodat de bevolking optimaal profiteert van de homestay.

Dag 15 – Eco Homestay in Phrae – Ban Pin – Bangkok
Vanochtend wordt er een Europees ontbijt geserveerd en heb je alle tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Later op de dag bezoek je het zeldzame maanlandschap van Phrae Muang Pi en het lokale Moh Hom (Thai Denim) ambachtsdorp. Hierna is het helaas tijd om afscheid te nemen van deze unieke plek. Je wordt naar het treinstation van Ban Pin gebracht, waar je de nachttrein naar Bangkok neemt.

Dag 16 – Bangkok naar Koh Chang
In de loop van de ochtend arriveer je in Bangkok, vanwaar je naar de pier wordt gebracht voor de ferry naar het tropische eiland Koh Chang. Hier kun je de komende dagen genieten van een oase van rust en alles wat dit eiland te bieden heeft. Je verblijft 4 nachten in een heerlijk resort vlakbij een traditioneel vissersdorpje op een rustig gedeelte aan de oostkant van het eiland (wil je juist meer reuring, dan regelen we graag een hotel aan de westkant van het eiland).

Dag 17-19 – Koh Chang
Deze dagen kun je naar eigen inzicht besteden. Ko Chang is het grootste eiland van Ko Chang Marine Park, en na Phuket het grootste eiland van Thailand. Het eiland is gelegen in de Golf van Thailand, vlakbij Cambodja. Ko Chang betekent ‘olifanteneiland’ (Ko = eiland en Chang= olifant), omdat het eiland de vorm heeft van een olifantenkop. Het bestaat grotendeels uit tropisch regenwoud met prachtige watervallen en heeft schitterende baaien met mooie stranden. Er zijn mogelijkheden genoeg om dit mooie eiland en de omgeving te ontdekken. Zo kun je prachtig snorkelen en duiken bij de eilanden Ko Kud en Ko Maak. Het resort waar je verblijft organiseert allerlei activiteiten, zoals een trekking door de jungle of een kajaktocht door de mangroven.

Dag 20 – Koh Chang naar Bangkok
Vandaag neem je de ferry terug naar het vasteland. Je kunt de rest van de dag naar eigen inzicht besteden in Bangkok. Het Grand Palace en de beroemde Wat Po, een leuke culinaire trip door Chinatown, de vele markten, er is volop te zien en te beleven. Sluit je dag af met een bezoek aan een van de prachtige rooftop bars voor een spectaculair uitzicht over de stad.

Dag 21 – Fietstour door Bangkok
Vandaag staat er een leuke fietstocht op het programma. Deze nieuwe unieke tour brengt je naar een nog onbekend gebied in Bankok, Thonburi. Je fietst langs mooie tempels en door kleine steegjes en krijgt een goed beeld van het dagelijks leven van de bewoners van dit deel van Bangkok. Een stukje met de boot over de beroemde kanalen mag niet ontbreken. Ook bezoek je een lokale kunstenaar waar je een traditionele Thaise poppenshow kunt zien.

Dag 22 – Einde van je Thailand vakantie
Helaas, je Thailand vakantie is ten einde gekomen. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis.

Route Thailand vakantie

 • Dag 1 en 2 Ayuthaya
 • Dag 3 en 4 Khao Yai National Park
 • Dag 5 Chiang Mai
 • Dag 6 en 7 Pai
 • Dag 8 en 9 Soppong en Tham Lod Grotten
 • Dag 10 – 12 Chiang Mai
 • Dag 13 & 14 Phrae
 • Dag 15 Naar Bangkok
 • Dag 16 – 19 Koh Chang
 • Dag 20 en 21 Bangkok, fietstour
 • Dag 22 Naar huis

Geef Seb je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan onze voorbeeldreizen.

Costa Rica vakantie

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Thailand vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers. Lees meer.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Lees meer

Costa Rica vakantie

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als enige reisorganisatie in Nederland ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Om de uitstoot in kaart te brengen maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!