Travelife

 

Better Places is Travelife gecertificeerd sinds januari 2017. Alle partners van Better Places werken volgens de criteria van Travelife, een internationaal management- en certificeringprogramma voor  reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. Dit in navolging van een groeiend aantal Nederlandse reisorganisaties, ondersteund door de brancheorganisatie ANVR.

Global Sustainable Tourism Council

De Global Sustainable Tourism Council (GSTC) heeft de Travelife-standaard erkend als eerste touroperatorstandaard ter wereld. De GSTCmede opgericht door de VN, geeft erkenning aan duurzaamheidscertificaten in de toerismesector. Het Travelife certificaat is vergelijkbaar met de FSC-standaard voor verantwoord hout en met de MSC-standaard voor duurzame vis.

travelife

Travelife criteria

Om in aanmerking te komen, moet een reisorganisatie voldoen aan criteria die betrekking hebben op intern beleid, management, productassortiment, handelspartners en consumentenvoorlichting. Het doel: vakantiebestemmingen ontwikkelen zich duurzaam met aandacht voor mens, dier en natuur. Want alleen als de sector echt verduurzaamt, houden vakantiebestemmingen hun kwaliteit. Zodat niet alleen wij, maar ook onze kinderen kunnen blijven reizen en genieten.

Travelife

Travelife en duurzaam toerisme

De verplichte criteria waar gecertificeerde reisbedrijven aan voldoen, omvatten relevante onderwerpen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Duurzaam toerisme is immers niets anders dan vakantie vieren en respect hebben voor milieu, mensen, natuur en cultuur. Zo hebben de gecertificeerde touroperators bijvoorbeeld een duurzaamheidsbeleid waarover zij ook publiekelijk rapporteren; kopen ze duurzaam in, waaronder duurzaam geproduceerd papier, groene stroom en fair trade koffie; en promoten meer milieuvriendelijk woon-werk verkeer onder hun medewerkers. Daarnaast stimuleren en ondersteunen zij ook lokale partners op de bestemming om zich verre te houden van kindersekstoerisme en kinderarbeid en meer duurzaam te ondernemen als het gaat om accommodaties en excursies. Consumenten worden gestimuleerd gebruik te maken van het groeiend aanbod van duurzame hotels en excursies.

Duurzaam ondernemen – lokale partners

Met onze lokale reisspecialisten, maken wij afspraken over de manier waarop we samen met hen ondernemen. Onderdeel daarvan is Travelife, een internationaal management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen.  Better Places is sinds begin 2017 Travelife gecertficeerd. Een aantal van onze lokale reisspecialisten is inmiddels gecertificeerd via Travelife. Al onze partners hebben de Travelife training gevolgd en zullen binnen twee jaar na start van de samenwerking het partnerniveau behalen. Hieronder volgt een overzicht van onze reisexperts en waar zij staan op het gebied van Travelife.


De volgende reisexperts zijn Travelife Certified : Namibie, Zuid-Afrika, Nepal, Suriname en Vietnam

De volgende reisexperts zijn Travelife Partner: China, Ecuador, Jordanië, Kenia, Mongolie, Myanmar, Nicaragua en Sri Lanka

De volgende reisexperts hebben de Travelife training gevolgd: Argentinie, Bhutan, Costa Rica, Peru en Tanzania

Onze reisexpert uit Colombia heeft het Tourcert certificaat.

Rechtstreeks contact met reisprofessionals

Better Places brengt je rechtstreeks in contact met reisprofessionals over de hele wereld. Zij kennen hun land door en door en hebben ervaring in het organiseren van maatwerk reizen. Wij selecteren onze partners op kwaliteit en respect voor de natuur en de bevolking. Uit ervaring blijkt dat juist touroperators die op een duurzame manier werken reiservaringen bieden die je niet snel zult vergeten. Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!