Travelife

 

Travelife gecertificeerd

Better Places is Travelife gecertificeerd sinds januari 2017. Alle partners van Better Places werken volgens de criteria van Travelife, een internationaal management- en certificeringprogramma voor  reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. Dit in navolging van een groeiend aantal Nederlandse reisorganisaties, ondersteund door de brancheorganisatie ANVR.

Duurzaam ondernemen – lokale partners

Met onze lokale reisspecialisten, maken wij afspraken over de manier waarop we samen met hen ondernemen. Onderdeel daarvan is Travelife, een internationaal management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen.  Een aantal van onze lokale reisspecialisten is inmiddels gecertificeerd via Travelife. Al onze partners hebben de Travelife training gevolgd en zullen binnen twee jaar na start van de samenwerking het partnerniveau behalen. Hieronder volgt een overzicht van onze reisexperts en waar zij staan op het gebied van Travelife. In december 2018 hebben maar liefst elf van onze lokale partners met onze hulp het Travelife partnerniveau behaald.
Travelife Partner heeft nog veel optionele standaarden heeft en werkt als voorbereiding op de officiële Travelife Certified certificering. Wij stimuleren onze DMCs om ook door te gaan voor het hoogst haalbare Travelife certificaat: Travelife Certified. Deze certificering is veel stricter, gaat dieper in op duurzaamheid en voldoet tevens ook aan de internationale GSTC guidelines waar ook een on-site audit aan te pas komt.  Door deze strikte standaarden en een on-site audit creëert Travelife bedrijven die door en door duurzaam zijn en waarbij het duidelijk is dat bedrijven daadwerkelijk zo duurzaam werken als dat ze zeggen. Deze certificering helpt tegen greenwashing en stimuleert duurzame bedrijven samen te werken. Ze zijn nu immers goed te herkennen door het logo!

Travelife

Alhoewel Travelife voor reizigers (nog) redelijk onbekend is groeit het wel! Hoe meer bedrijven Travelife Certified zijn én dit ook promoten, hoe meer reizigers zich bewust worden van de voordelen en het belang van certificering. Reis jij ook niet het liefst met een organisatie waarvan zeker is dat ze duurzaam werken en goed zijn voor mens en natuur?

De volgende reisexperts zijn Travelife Certified : Namibie, Zuid-Afrika, Nepal, Suriname en Vietnam

De volgende reisexperts zijn Travelife Partner: Ecuador, Myanmar, Mongolie, Kenia, Nicaragua, Jordanie, China, Marokko, Jamaica, Chili, Oeganda, Bhutan, Kirgizie, Cambodja, Madagaskar, Mexico, Cuba en Peru.
 
De volgende reisexperts hebben de Travelife training gevolgd: Indonesie, Tanzania, Costa Rica en Argentinie.

Onze reisexpert uit Colombia heeft het Tourcert certificaat.

Global Sustainable Tourism Council

De Global Sustainable Tourism Council (GSTC) heeft de Travelife-standaard erkend als eerste touroperatorstandaard ter wereld. De GSTCmede opgericht door de VN, geeft erkenning aan duurzaamheidscertificaten in de toerismesector. Het Travelife certificaat is vergelijkbaar met de FSC-standaard voor verantwoord hout en met de MSC-standaard voor duurzame vis.

travelife

Travelife criteria

Om in aanmerking te komen, moet een reisorganisatie voldoen aan criteria die betrekking hebben op intern beleid, management, productassortiment, handelspartners en consumentenvoorlichting. Het doel: vakantiebestemmingen ontwikkelen zich duurzaam met aandacht voor mens, dier en natuur. Want alleen als de sector echt verduurzaamt, houden vakantiebestemmingen hun kwaliteit. Zodat niet alleen wij, maar ook onze kinderen kunnen blijven reizen en genieten.

Travelife

Travelife en duurzaam toerisme

De verplichte criteria waar gecertificeerde reisbedrijven aan voldoen, omvatten relevante onderwerpen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Duurzaam toerisme is immers niets anders dan vakantie vieren en respect hebben voor milieu, mensen, natuur en cultuur. Zo hebben de gecertificeerde touroperators bijvoorbeeld een duurzaamheidsbeleid waarover zij ook publiekelijk rapporteren; kopen ze duurzaam in, waaronder duurzaam geproduceerd papier, groene stroom en fair trade koffie; en promoten meer milieuvriendelijk woon-werk verkeer onder hun medewerkers. Daarnaast stimuleren en ondersteunen zij ook lokale partners op de bestemming om zich verre te houden van kindersekstoerisme en kinderarbeid en meer duurzaam te ondernemen als het gaat om accommodaties en excursies. Consumenten worden gestimuleerd gebruik te maken van het groeiend aanbod van duurzame hotels en excursies.

Rechtstreeks contact met reisprofessionals

Better Places brengt je rechtstreeks in contact met reisprofessionals over de hele wereld. Zij kennen hun land door en door en hebben ervaring in het organiseren van maatwerk reizen. Wij selecteren onze partners op kwaliteit en respect voor de natuur en de bevolking. Uit ervaring blijkt dat juist touroperators die op een duurzame manier werken reiservaringen bieden die je niet snel zult vergeten. Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!