Met de trein naar Albanië

In het spoor van de Romeinen
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Met de trein naar Albanië 

Albanië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein heen te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ver en ingewikkeld dan je wellicht denkt. Albanië is weliswaar niet aangesloten op het Europese spoornetwerk, maar er zijn wél goede veerverbindingen met Italië. Vanuit Triëst, Ancona, Bari en Brindisi steken er dagelijks veerboten de Adriatische Zee over naar Albanië en deze steden zijn uitstekend bereikbaar per trein vanuit Nederland. Met de overtocht vanuit Bari is de aansluiting het best en de vaartijd het kortst. Wil je met de trein naar Albanië? Wij geven je de beste tips.

Trein naar Albanië – Routes

  • Via de Romeinse sites van Nîmes & Oranges Zuid-Frankrijk hoeven we niet meer te promoten lijkt ons, maar vergeet niet de Romeinse erfenis te bewonderen als je via Avignon of Nîmes reist.
  • Langs de Côte d’Azur Met de trein naar Albanië langs de Côte d’Azur is een van de mooiste van Europa, langs de stranden en boulevards van Nice, Cannes en Monte Carlo.
  • Toscane en Rome Waar beter de Romeinse geschiedenis te zien dan in Italië zelf. Het Forum Romanum en het Colosseum in de hoofdstad mag je niet missen.
Trein naar Albanië

Je eigen Albanië reis 

In deze blog lees je alles over de mogelijkheden om met de trein naar Albanië te gaan. Je reis in Tunesië kun je in overleg met reisspecialist Manjola samenstellen. Geef Manjola je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat.  Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Albanië of de beste reistijd Albanië.

Trein naar Albanië

Romeinse erfenis in Zuid-Frankrijk

Om geheel in stijl te blijven van zowel Italië als de vele Klassieke sites in Albanië, reis je natuurlijk in de voetsporen van de Romeinen. Met de trein naar Albanië is een prachtige reis die je absoluut ooit in je leven moet maken. Je pakt eerst de Thalys naar ‘Lutetia’ (Parijs), waar je naast alle bekende hoogtepunten ook de ‘Arena van Lutetia’ (het oudst bewaard gebleven gebouw van Parijs) en het Romeinse badhuis bezoekt. In Zuid-Frankrijk vind je tal van prachtige Romeinse bouwwerken en de TGV brengt je supersnel en zeer comfortabel vanuit Parijs of in de zomer zelfs vanuit Amsterdam rechtstreeks naar o.a. Nîmes, Avignon, Aix-en-Provence of Marseille. Vlakbij Nîmes staat de zeer imposante ‘Pont du Gard’ nog altijd overeind en in Orange (bij Avignon) staat het best bewaarde Romeinse Amfitheater van Europa. In de havenstad Marseille kun je rustig een paar dagen doorbrengen. In de stad zelf, maar ook als uitvalsbasis voor de Camargue en de Provence.

Trein naar Albanië

Met de trein naar Albanië – Langs de stranden van Côte d’Azur

Na al deze Romeinse pracht staat er ook nog een van Europa’s mooiste treinritten op het programma, want om van Marseille in Italië te komen, reis je over het beroemde stukje spoor langs de Middellandse Zeekust. Met de trein naar Albanië is prachtig, vooral dit stukje van de reis. En ‘langs de kust’ kan je rustig letterlijk nemen; soms rijdt de trein tussen het strand en de boulevard of op enkele meters van het water. De trein komt door plaatsen met klinkende namen als Nice, Cannes en Monte-Carlo. In Italië reis je via Milaan, of verder via de kust en romantisch Toscane naar klassiek Florence of het centrum van de Romeinse wereld: Rome.

Trein naar Albanië

Trein naar Albanië – Kortere route via Milaan 

De snelste route naar Italië is overigens vanuit Parijs met de rechtstreekse TGV naar Milaan en vanuit daar de volgende dag een van de zeer comfortabele HSL treinen naar Bari. Een zeer panoramisch alternatief om in Milaan te komen is om ’s ochtends vanuit Nederland in zo’n 7 uur de trein naar Basel (Zwitserland) te nemen. Een werkelijk schitterende rit van ruim vier uur door de Zwitserse Alpen later sta je op het Piazza del Duomo in Milaan. Eenmaal in Bari stap je op de nachtboot naar ‘Dyrrachium’ (Durrës) en de volgende dag om 09:00 ben je in Albanië.

Met de trein in Albanië?

In Albanië zelf rijden weliswaar wat treinen, maar die moet je vooral nemen voor de ervaring en niet voor het praktische. Heb je de tijd en zie je net als wij de charme er van in om tussen de Albanezen echt slow-travel te ervaren, neem dan vooral een keer de trein. Vraag Manjola om de mogelijkheden. In dit (Engelstalige) blog kun je meer lezen over reizen per trein in Albanië

Waar boek je je treinreis naar Albanië ?

Voor het boeken van je treinreis naar Albanië zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je zelf losse tickets boeken of je tickets boeken op een boekingssite. Een handige site voor het boeken van je treinreis is Trainline. Op deze site zie je meteen de meest gunstige verbindingen. Lees meer over met de trein naar Albanië en over alle mogelijkheden om je treinreis binnen Europa te boeken.

De veerboot naar Albanië

Vanuit Triëst, Ancona, Bari en Brindisi in Italië steken er dagelijks veerboten de Adriatische Zee over naar Albanië. Met de overtocht vanuit Bari is de aansluiting het best en de vaartijd het kortst. Er gaan meerdere veerboten per dag van Bari naar Dürres. Op de site van AFerrry en de site van Direct Ferries vind je meer informatie over tijden en prijzen.

Met een Interrail pas naar Albanië

Wil je maximale flexibiliteit op je treinreis naar Albanië? Kies dan voor een Interrail pas. Het mooie van reizen met een Interrail pas is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt. Bekijk hier alle voordelen van het reizen met Interrail.

Reisexpert Manjola helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Albanië. Geef Manjola je wensen door en ontvang een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Boek je hotels onderweg via Bookdifferent

Voor het boeken van je hotelovernachtingen onderweg naar je bestemming, raden we Bookdifferent aan. Bij Bookdifferent boek je de meest duurzame accommodaties. Elke accommodatie wordt door Bookdifferent gecontroleerd op duurzaamheid. Bovendien wordt de CO2 voetafdruk van elke accommodatie getoond. Zo reis èn overnacht je super duurzaam!

Vergelijk je CO2 uitstoot

Meer weten over met de trein naar Albanië? Green Tickets kun je prijzen, reistijd en de CO2 uitstoot van verschillende manieren om te reizen vergelijken.

Meer inspiratie voor je treinreis

Wil je meer inspiratie voor je treinreis naar en door Oost-Europa? Lees de blog van Bedrock.

Je eigen rondreis door Albanië

Wil je graag een rondreis door Albanië maken en het advies van een lokale reisexpert krijgen om zo je ideale vakantie te plannen? Manjola komt uit Albanië en kent het land als geen ander. Samen met haar maak je een reis naar wens. Vraag vrijblijvend een voorstel aan.

 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!