Met de trein naar Tunesië

In het spoor van de Feniciërs
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Met de trein en boot naar Tunesië 

Tunesië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein heen te gaan, maar als je weet dat er vanuit Frankrijk en Italië meerdere veerverbindingen naar de hoofdstad Tunis gaan, blijkt met de trein naar Tunesië ineens heel goed te doen te zijn. Met 1 leuke tussenstop in Marseille ben je in twee reisdagen al in Tunesië. Wie meer tijd heeft, kan heel Italië door met de trein en in Palermo op Sicilië de boot naar Tunesië pakken. De ultieme railroad & boat trip is om heen of terug via Corsica en/of Sardinië te gaan. Deze twee schitterende eilanden zijn aan alle kanten via veerdiensten te bereiken vanuit Frankrijk en Italië.

Trein naar Tunesië – Routes

  • Via Marseille & de Provence De Zuid-Franse havenstad Marseille is zowel een prachtige stad als uitvalsbasis voor de Provence en de Camargue. Daarna rechtstreeks per veerboot naar Tunesië.

  • Via Sicilië Reis door Toscane, bezoek Rome en Napels, beklim de Vesuvius en neem vooral ook je tijd op Sicilië. Een nachtboot brengt je van Sicilië naar Tunesië.

  • Via Sardinië & Corsica De stranden van Sardinië en de bergen van Corsica zijn de extra boottochten meer dan waard. Beide eilanden zijn aan alle kanten verbonden met Frankrijk en Italië.

Trein naar Tunesië

Je eigen Tunesië reis 

In deze blog lees je alles over de mogelijkheden om met de trein naar Tunesië te gaan. Je reis in Tunesië kun je in overleg met reisspecialist Houssem samenstellen. Geef Houssem je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat.  Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Tunesië of de beste reistijd Tunesië.

Trein naar Tunesië

Via Frankrijk: Marseille & de Provence

De reis naar Tunesië via Marseille is verrassend rechttoe-rechtaan. ’s Zomers gaat er zelfs elke zaterdag een rechtstreekse TGV vanuit Amsterdam en Rotterdam naar Marseille. De rest van het jaar zul je even in Parijs moeten overstappen; ook geen straf. Als je ’s ochtends vroeg uit Nederland vertrekt, sta je ’s middags al op de Canabière in Marseille. Marseille is een grote stad, die net als andere havensteden door die havens en industrie wat rauwer aandoet. Of aandeed moeten we zeggen, want Marseille heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. In de oudste wijk van de stad, Le Panier, kun je uren dwalen door kleine steegjes en ’s avonds is het zeer goed toeven in de Vieux Port.

 

Trein naar Tunesië

Flamingo’s en wilde paarden

Je kunt rustig een paar nachten in Marseille boeken, want ook in de omgeving is genoeg te zien. Natuurlijk kun je met de trein even op en neer naar Aix-en-Provence, maar ook de uitgestrekte moerasgebieden, flamingo’s en wilde paarden van de Camargues en het nationale park van de Calanques liggen binnen handbereik. Vanuit Marseille vertrekken dagelijks boten naar Tunesië, die er allemaal zo’n 24 uur over doen.

 

Via Italië: Sicilië

Wie meer tijd heeft, kan overwegen om via Italië naar Tunesië te gaan. Je bent binnen een dag vanuit Nederland met de trein in Milaan. Je kunt vervolgens in één dag van Milaan met de trein naar Palermo, maar dat zou verschrikkelijk zonde zijn natuurlijk. We kunnen rustig tientallen blogs vullen met wat je allemaal tussen de Alpen en Sicilië kunt zien en doen. Rijk Milaan, de dorpen van Cinque Terre, romantisch Toscane, historisch Rome, ruig Napels, de chique Amalfikust, de beklimming van de Vesuvius en Sicilië zelf natuurlijk. En dat is alleen nog maar op de rechtstreekse route! Je kunt vanuit Palermo, maar ook al vanuit Civitavecchia (bij Rome) of Salerno (bij Napels) de veerboot naar Tunis pakken.

Trein naar Tunesië
Trein naar Tunesië

Tunis: De poort naar Noord-Afrika

Eenmaal in Tunesië aangekomen, kan je meteen door, maar ook dat zou zonde zijn. De hoofdstad Tunis is een aangename stad om een dag of twee door te brengen voor je verder zuidwaarts gaat. Tunis is in mediterrane stijl gebouwd met brede avenues, omzoomd door palmbomen. Het hart van de stad wordt gevormd door de ommuurde Medina, een eeuwenoude doolhof van straatjes, overdekte markten en moskeeën en badhuizen. Ook een bezoek aan het Bardo museum mag niet ontbreken. Dit recent gerestaureerde museum heeft een topcollectie aan Romeinse stukken; met name de mozaïeken zijn ongeëvenaard. Op een korte treinrit vanuit het centrum van Tunis ligt de opgraving van Carthago. Dit was een oorspronkelijk Fenicische stad, die na de Punische oorlogen door de Romeinen volledig vernietigd is en daarna als Romeinse stad opgebouwd is.

Trein naar Tunesië: richting de Sahara

Vanuit Tunis gaan er treinen naar Sfax, de tweede stad van het land. Tweemaal per dag gaat de trein op een normale tijd nog wat verder naar het zuiden, naar Gabès. Ook gaat er vanuit Tunis een rechtstreekse trein naar Tozeur, al zit je dan wel een hele dag in de trein.

Terug via Sardinië & Corsica

Voor een anders dan andere terugreis kun je via Sardinië en/of Corsica reien. Kleine paradijzen, dat zijn het, deze twee eilanden in de Middellandse Zee. Vanuit Palermo gaan er dagelijks nachtboten naar de hoofdstad van Sardinië, Cagliairi. Een spoorlijn verbindt de zuid- met de noordkust en vanuit Porto Torres gaan veerboten naar Corsica en naar Genua. Op beide eilanden vind je overweldigende natuur, mooie dorpen en steden en – vanzelfsprekend – heel veel mooie stranden. Maar als we dan toch een verschil moeten aanwijzen tussen de twee, dan is Sardinië wat lieflijker met zijn witte stranden en blauwe zee en Corsica wat ruiger met z’n bossen en bergen. De best zware, wereldberoemde wandelroute G20 vind je dan ook op Corsica. Vanuit Corsica neem je de veerboot naar de Franse zuidkust, waar je de TGV naar Nederland pakt.

Met de trein naar Tunesië –  Waar boek je je treinreis?

Voor het boeken van je treinreis naar Tunesië zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je zelf losse tickets boeken of je tickets boeken op een boekingssite. Een handige site voor het boeken van je treinreis is Trainline. Op deze site zie je meteen de meest gunstige verbindingen. Lees meer over alle mogelijkheden om je treinreis binnen Europa te boeken. 

Met een Interrail pas naar Tunesië  

Wil je maximale flexibiliteit op je treinreis naar Tunesië? Kies dan voor een Interrail pas. Het mooie van reizen met een Interrail pas is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt. Bekijk hier alle voordelen van het reizen met Interrail. 

Boek je hotels onderweg via Bookdifferent

Voor het boeken van je hotelovernachtingen onderweg naar je bestemming, raden we Bookdifferent aan. Bij bookdifferent boek je de meest duurzame accommodaties. Elke accommodatie wordt door Bookdifferent gecontroleerd op duurzaamheid. Bovendien wordt de CO2 voetafdruk van elke accommodatie getoond. Zo reis èn overnacht je super duurzaam!

Vergelijk je CO2 uitstoot

Op de site van Green Tickets kun je prijzen, reistijd en de CO2 uitstoot van verschillende manieren om te reizen vergelijken.

Je eigen rondreis door Tunesië

Wil je graag een rondreis door Tunesië maken en het advies van een lokale reisexpert krijgen om zo je ideale vakantie te plannen? Houssem in Tunesië kent het land als geen ander. Samen met hem maak je een reis naar wens. Vraag vrijblijvend een voorstel aan.

Reisexpert Houssem is specialist in het organiseren van individuele Tunesië rondreizen. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Tunesië rondreis. Geef Houssem je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!