Ladakh rondreis met 8-daagse trek

21-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis met trekking in Ladakh

21 dagen, vanaf € 2125,-

  • Overnacht in tenten en bij de mensen thuis
  • Laat je betoveren door eeuwenoude kloosters
  • Geniet van een ritje op een kameel
  • Bezoek het zoutmeer Pangong Tso
  • 8-daagse trektocht door de Himalaya
  • Geschikt voor het hele gezin!

Tijdens deze rondreis met trekking in Ladakh verken je de prachtige bergen, mensen en kloosters van Ladakh. Vanuit de hoofdstad Leh rijd je naar de hoogste berijdbare pas ter wereld  naar de Nubra-vallei met zijn idyllische gehuchten en verborgen kloosters. In Shyok breng je drie dagen door in een comfortabele lodge omringd door een traditionele Ladakhi gemeenschap. Je bezoekt het beroemde en prachtige meer Pangong Tso op de grens met Tibet / China. De Ladakh trek is een prachtige trektocht over de zuidflanken van het Zanskar-gebergte. De tocht gaat drie passen over die uiteindelijk naar de Zanskar-rivier leiden. Vanaf hier keer je terug naar Leh. Tijdens de trek verblijf je in tenten en homestays terwijl de paarden de bagage dragen.  

Maak kennis met Jan, de reisexpert die al jaren in Noord-India woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen in Assam en de Indiase Himalaya.

rondreis Cuba

Route rondreis met trekking in Ladakh

Dag 1: Aankomst in Delhi, welkom in India!
Dag 2: Vlucht Delhi – Leh
Dag 3 en 4: Leh
Dag 5 en 6: Hundar in Nubra Vallei
Dag 7: Sumur
Dag 8-10: Shyok, bezoek Pangong Lake
Dag 11: Shyok – Leh
Dag 12: Start 8 daagse trekking – Shang Phu (4250m)
Dag 13: Matho Phu (4200m)
Dag 14: Basis van de Matho La (4350m)
Dag 15: Mankarmo (4480m)
Dag 16: Rumbak (4100m)
Dag 17: Rustdag in Rumbak
Dag 18: Shingo (4200m)
Dag 19: Laatste dag trekking in Ladakh, eindigt in Leh (5 uur lopen)
Dag 20: Leh
Dag 21: Vlucht Leh – Delhi, einde van de reis

Stel je reis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je eigen rondreis met trekking in Ladakh helemaal naar eigen wens samenstellen. Geef Jan je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer Ladakh reizen of de beste reistijd Ladakh.

Dagprogramma rondreis met trekking in Ladakh

trekking in Ladakh
Dag 1 – Aankomst in Delhi

Bij aankomst op de luchthaven word je naar het hotel gebracht. We kunnen optioneel een stadstour door Delhi organiseren. Je kunt door het oude deel van Delhi fietsen.

Dag 2 – Vlucht Delhi – Leh

Een prachtige vlucht dwars over de besneeuwde toppen van de Himalaya-keten brengt je naar Leh. Hier en daar zul je kleine ‘oases’ zien, lappendekens van aaneengesloten velden die geïrrigeerd worden vanuit gletsjerbeken, dankzij de Himalayaketen die alle regenwolken uit het zuiden tegenhoudt. Leh ligt op ruim 3400 meter, en dat merk je. Het is belangrijk om je goed te wennen aan de hoogte. De eerste twee dagen moet je heel rustig aan doen. Onze chauffeur wacht je op de luchthaven op en brengt je naar je hotel, op 5 minuten lopen van het centrum van Leh.

Van Amsterdam naar Delhi vlieg je het beste met KLM. Een goed alternatief is de vlucht met Austrian Airlines met een overstap in Wenen. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Vanuit België zijn er goede treinverbindingen naar Amsterdam. Lees meer over de vluchten naar India en de voordelen van een directe vlucht.

Klooster Ladakh
Dag 3 – Trekking in Ladakh reis – Leh

De komende 2 dagen ben je vrij. Leh is een aangenaam stadje dat vroeger op het kruispunt van zeven karavaanroutes lag. Eén daarvan verbond Leh met Yarkand en Kashgar op de Zijderoute in Turkmenistan. De stad wordt gedomineerd door het 17e eeuwse voormalig paleis van de koningen van Ladakh, dat je kunt bezichtigen. Boven het paleis ligt Tsemo Gompa (Tsemo Tempel), waarin een groot beeld van Boeddha Maitreya staat, de Boeddha van de toekomst (meestal alleen op zondag open). Vlakbij Leh liggen op loopafstand het Sankar klooster en de Shanti Stupa, beide zeker een bezoek waard. Je kunt het management van het hotel vragen om een halve dag-excursie per taxi te organiseren langs alle vier deze bezienswaardigheden.

Een van de leukste ervaring in Ladakh is het bijwonen van een festival. Vraag Jan naar de mogelijkheden! 

Trekking in Ladakh
Dag 4 – Leh

Vanuit Leh kun je prachtige kloosters in de Indus Vallei bezoeken. Er zijn diverse NGO’s actief op het gebied van duurzame ontwikkeling en cultureel bewustzijn. Laat het ons weten als je een specifieke belangstelling hebt, dan kunnen wij wellicht adviseren over andere activiteiten.

Dag 5 – Leh – Khardong La – Hundar (130 km/ 4.5-5.5 uur)

Vandaag ga je met de auto de hoogst berijdbare pas ter wereld over. Aan de andere kant ligt Nubra, dat vroeger aan een van de karavaanroutes van de Zijderoute lag. De weg klimt en de uitzichten over de oase van Leh onderweg zijn adembenemend. Na de Khardung La volgt een lange afdaling naar de Nubra-vallei. Je brengt de nacht door in het plaatsje Hundar. In de vallei beneden zie je zandduinen en de kamelen lopen die je morgen zult rijden.

Trekking in Ladakh
Dag 6 – In Hundar (Nubra)

Wegens de geringe hoogte geniet Nubra een relatief mild klimaat in vergelijking met het eigenlijke Ladakh. Als gevolg daarvan is het groeiseizoen langer dan in Leh en Shyok. Vooral fruitbomen gedijen goed in de lange, warme zomers en de meeste dorpen zijn omgeven door wilgen, abrikozenbomen, amandelbomen en kastanjebomen. Het meest opvallende klooster is Deskit Gompa. Vanaf het klooster heb je een spectaculair uitzicht. Even buiten Hundar kun je een kamelenrit maken door de zandduinen. Hoewel het landschap direct aan de oevers van de rivier ligt, is het hier een echte woestijn en vergeet je makkelijk dat je je tussen de twee hoogste bergketens ter wereld bevindt. Als je wilt, kun je ook nog een wandeling maken over een klein bergpad dat vanuit het dorp Udmaru boven de Nubra-rivier omhoog klimt naar twee kleine gompa’s.

Monniken Ladakh
Dag 7 – Hundar – Sumur (35 km/ 1,5 uur)

Je keert terug over de weg langs de Shyok-rivier en volgt de Nubra-rivier naar het dorp Sumur. Je verblijft in een accommodatie even buiten Sumur tussen groen en appelboomgaarden. Vandaag kun je dit weelderige groene deel van Nubra verkennen. Het meest opvallende klooster hier is Samsthanling Gompa in Sumur. Binnen Sumur dorp is een ‘Oud Huis’, een voormalige familie huis van een welgestelde familie dat goed is bewaard gebleven en nu open is voor het publiek voor het zien van de oude Ladakhi manier van leven. Je kunt ook met de auto naar het dorp Panamik rijden. De warmwaterbronnen hier zijn niet erg interessant maar de uitzichten op de vallei des te meer. Na tergkomst kun je een korte wandeling maken naar een verborgen klein ‘heilig’ meer net buiten Sumur. En ook hier kun je kamelen rijden.

Trekking in Ladakh
Dag 8 – Sumur – Shyok (125 km, 4 uur)

Na het ontbijt begin je aan spannende jeeprit van zo’n 125 km stroomopwaarts langs de ongetemde Shyok, een vrij meanderende rivier gevoed door enorme gletsjers aan de grens met Tibet. Dankzij een nieuwe ruige weg, die een paar jaar geleden is geopend, is het niet nodig om helemaal terug naar Leh te reizen om Shyok vanuit Nubra te bereiken. In plaats daarvan volg je de brede vallei van de Shyok, en passeer je kleine gehuchten van Ladakhi-boerderijen. Onderweg stop je voor een picknicklunch.

Shyok River Lodge
Dag 9 – Trekking in Ladakh reis – Shyok

Vroeg in de ochtend neemt de gids je mee door de velden naar de kleine dorpsgompa. Je leert hoe de Ladakhis erin slagen om gerst en groenten in deze woestijnomgeving te laten groeien door een efficiënte vorm van irrigatie. In de gompa serveren de monniken je thee en vertellen ze je over hun manier van leven. Na de lunch kun je ontspannen in de tuinstoelen of je kunt nog een wandeling maken langs de oevers van de woeste Shyok-rivier. Je wandelt door een indrukwekkend woestijn landschap met de imposante bergen van de Karakoram Range om je heen. Ook kun je een licht avontuurlijke wandeling van 3 uur maken over de oude karavaan route hoog boven de smalle kloof die Shyok met de buitenwereld verbindt. De kans is groot dat je hier sporen van sneeuwluipaarden en wolven vindt. Aan het einde van de trail wachten je een of twee rivierdoorsteken.

Wil je goed voorbereid naar het bijzondere Ladakh? Wij hebben de beste reistips voor je op een rijtje gezet! 

Onderweg Trekking Ladakh
Dag 10 – Shyok – Pangong Lake – Shyok (125 km/ 3-4 uur)

Na het ontbijt neemt de jeep je mee naar het beroemde Pangong-meer. Dit enorme, zoute meer ligt op minder dan 2 uur rijden van Shyok River Lodge. Het strekt zich uit aan weerszijden van de grens met Tibet (China) en is beroemd geworden in India wegens de film ‘Three Idiots’ die hier gedeeltelijk is opgenomen. Het diepblauwe meer ligt op een hoogte van ruim 4400 m te midden van dorre, lichtgekleurde bergen.

Trekking Himalaya
Dag 11 –  Shyok – Leh (125 km/ 4-5 uur)

Na het ontbijt rjid je via een andere spectaculaire route terug naar Leh. Deze keer passeer je de 5360 m hoge Chang La pas. Tijdens de afdaling heb je een prachtig uitzicht op de oase van Sakti-Takthok en de Zanskar-bergketen aan de andere kant van de Indusvallei. Hier vind je ook twee minder bekende gompa’s van Ladakh die zeker een bezoek waard zijn. De eerste is Chemre Gompa, hoog op een heuvel in een decor van indrukwekkende bergen. De andere is Takthok (wat rotsdak betekent). Takthok is begonnen als een grot die werd gebruikt voor meditatie door kluizenaars, waaronder de beroemde boeddhistische heilige Padmasambhava, die wordt gecrediteerd voor de oprichting van vele gompa’s overal in de Himalaya.

Kamperen Ladakh
Dag 12 – Start trekking – Shang – Shang Phu (2-3 uur lopen)

Vandaag begint je 8-daagse trekking in Ladakh. Een rit van 1,5 uur door de Indusvallei brengt je naar het beginpunt van de trek. Hier wachten de paardenmannen met hun dieren. Ze zullen enige tijd nodig hebben om de bagage zodanig te rangschikken dat elk paard beladen is met twee vergelijkbare stuks bagage, interessant om ze aan het werk te zien. De wandeling van vandaag duurt niet lang maar stijgt geleidelijk, dus zorg ervoor dat je een goed tempo vindt waarop je je niet te veel inspant. Je wandelt door groene velden met gerst langs de Shang-rivier. Het kamp wordt opgezet in de buurt van Shang Phu, de zomerweide voor de jaks, schapen en geiten van de dorpelingen. Je hebt uitzicht op de prachtige Ladakh-keten aan de andere kant van de Indusvallei.

Onderweg Trekking Ladakh
Dag 13 – Shang Phu – Shang La – Matho Phu (5 – 6 uur lopen)

De route van de eerste 4 dagen van je Ladakh trek is vrij onbekend en wordt weinig gelopen. De wandeling van vandaag zal je echt het gevoel geven dat je ver van de bewoonde wereld bent. Het eerste deel bestaat uit een geleidelijke, later steilere klim van 3-4 uur. Het laatste deel zigzagt naar de Shang La pas. Het uitzicht op de Matho Kangri (5900m) is erg indrukwekkend. Het pad daalt dan geleidelijk af naar de hoge jakweide van Matho Phu.

Dag 14 – Matho Phu – basis van de Matho La (5 – 6 hr)

Vandaag stijg je de hele dag geleidelijk (met de nodige op en neertjes) door de weiden van Gang Poche tot je het de basis van Matho La (pas) bereikt op ongeveer 4350 meter.

In 2020 gaan wij voor 100% plastic vrij reizen! Ga je tijdens jouw Ladakh reis samen met ons de uitdaging aan?

Trekking in Ladakh
Dag 15 – Matho La – Mankarmo (4,5 – 5,5 uur lopen)

Vandaag staat er tijdens de trekking in Ladakh weer een pas op het programma, de Matho La (4930m). Het pad stijgt gestaag naar een reeks van met gras begroeide hellingen. Jakherders uit de nabijgelegen dorpen wonen in eenvoudige natuurstenen huizen aan de voet van de pas . Eenmaal boven is het uitzicht absoluut geweldig, met de Stok Kangri (6153 m), de hoogste berg van de Zanskar-keten vlak achter je. Vanaf de pas is het ongeveer een uur dalen naar de camping in Mankarmo. Hier zul je zeker andere trekkers aantreffen en er is zelfs een klein restaurantje. Je bent nu op de meer populaire aanlooproute naar de Markhavallei en bovendien is dit het “basecamp” voor de beklimming van de Stok Kangri die recht boven je uittorent.

Ladakh locals
Dag 16 – Mankarmo – Stok La – Rumbak (5 – 6 hr)

Vandaag beklim je in zo’n 3 uur de Stok La (4800 m). Daarna is er een afdaling in de hoge vallei van Rumbak. Rumbak en Markha vallen binnen het Hemis High Altitude National Park. Er zijn veel zeldzame en bedreigde diersoorten te vinden in deze koude bergwoestijn, waaronder de ongrijpbare sneeuwluipaard, steenbok, Tibetaanse antelope, Ladakh blauwschapen (ofwel bharat), en schap (een andere wilde schapensoort), Himalayamarmot en de Tibetaanse haas. In Rumbak neem je afscheid van de tenten en verblijf je in een gastgezin. Dit zal een welkome afwisseling zijn van het slapen op een matje en geeft je bovendien de gelegenheid om het leven van de Ladakhis van dichtbij te bekijken.

Yangthang Ladakh
Dag 17 – Rustdag in Rumbak

Vandaag kun je de vallei van Rumbak verkennen. Je kunt wandelen naar de kleine dorpjes Zinchen en Yurutse (een paar uur lopen) of rustig aan doen en in Rumbak zelf verblijven.

Dag 18 – Rumbak – Ganda La – Shingo (5-6 uur)

Vandaag ga je de 4900 meter hoge Ganda La pas over. Het is weer een redelijk steile klim die tot 4 uur kan duren. Op de top laat het uitzicht op de torenhoge Zanskar- en Stok Ranges je ademloos achter. De gebruikelijke gebedsvlaggetjes markeren de top van de pas. Soms zie je Ladakhi blauwe schapen, marmotten en argali over de heuvels zwerven. Na een korte rustperiode daal je af naar het dorpje Shingo, waar je overnacht in een homestay.

Leh Kasteel
Dag 19 – Laatste dag trekking in Ladakh – Chilling – Leh (5-uur lopen, 2,5 uur rijden)

Afdalend van Shingo door een prachtige kloof bereik je het kleine gehucht Skiu. Vanaf hier is het nog slechts 3 uur wandelen naar Chilling. Een nieuwe weg is hier in aanleg. Net voordat je bij Chilling aankomt, ga je over een brug over de woeste Zanskar-rivier. Je auto staat hier klaar om je terug te brengen naar Leh.

Dag 20 – Leh

Een dag om bij te komen, souvenirs te kopen, etc. Op deze dag kunnen we ook een raftingtocht op de Indus organiseren.

Ladakh Monastery
Dag 21 – Vlucht Leh – Delhi

Vandaag eindigt je Ladakh rondreis. In de ochtend vlieg je naar Delhi. Tijdens de vlucht krijg je een tweede kans om een aantal spectaculaire foto’s te maken van de Indiase Himalaya (en zelfs de K2 in Pakistan als het weer helder is).  Je hebt in Delhi nog volop de tijd voordat de terugvlucht naar Amsterdam vertrekt. Je kunt een bezoek brengen aan diverse attracties zoals Old Delhi, het Rode Fort, Kutub Minar, Humayun’s Tomb en Akshardam Temple. Desgewenst kunnen wij een dagexcursie naar deze bezienswaardigheden regelen. Ook kunnen we een dagverblijf in een guesthouse of hotel regelen.

In deze Ladakh voorbeeldreis zijn 2 binnenlandse vluchten opgenomen (dag 2 en dag 21). Wil je liever niet vliegen, vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie Ladakh reis

Reisduur: 21 dagen/20 nachten
Reissom: Vanaf € 2125 op basis van 2 personen en € 1715,- per persoon op basis van 4 personen
Inclusief: 20 overnachtingen, verblijf op basis van volpension (bij Shyok en tijdens de trek), halfpension (Nubra) of kamer en ontbijt (Leh), auto met chauffeur, lokale Engelssprekende gids, alle entreegelden, bagagevervoer met paarden en  begeleiding door een lokale, Engelssprekende gids tijdens trektocht, permits voor Shyok, Pangong Lake en Nubra
Exclusief:  Internationale en binnenlandse vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, soms met gedeelde voorzieningen, tijdens de trek deels in tenten (worden verstrekt) en deels in homestays

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeld Ladakh rondreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw Ladakh familiereis. Desgewenst kan Jan ook de tranfers van en naar het vliegveld van Delhi en een hotel in Delhi aan het begin en/of einde van je reis voor je regelen.

Hoogteziekte Ladakh

Deze reis gaat over grote hoogte, maar de hoogte wordt geleidelijk opgebouwd. Hierdoor zul je waarschijnlijk weinig of geen last hebben van hoogteziekte. Toch is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de symptomen en wat je moet doen, mocht je toch last krijgen van hoogteziekte. We raden je aan deze blog over hoogteziekte te lezen. Ook op deze website vind je meer meer informatie over hoogteziekte.

Ladakh Festival

Ladakh staat bekend om zijn kleurrijke, boeddhistische kloosterfestivals. Indien er een festival tijdens je reis plaats vindt, kan Jan desgewenst het programma daarop aanpassen.

Vliegtickets voor je Ladakh reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar India boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!