Boottocht Tsiribihina, Madagaskar

Verleng je rondreis door Madagaskar met 5 dagen

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Boottocht door Tsiribihina in Madagaskar

5-daagse bouwsteen, prijs op aanvraag

  • Varen over de Tsiribihina 
  • Zwemmen in watervallen
  • Kamperen op de rivieroevers
  • Verleng je rondreis door Madagaskar met 5 dagen

Tijdens deze 5-daagse boottocht maak je een tocht over de Tsiribihina Madagaskar rivier. Terwijl je in een rustig tempo over de rivier vaart kun je genieten van het groene uitzicht. Misschien zie je onderweg nog wel een aantal maki’s of zelfs krokodillen. Je ontdekt watervallen, waar je een verfrissende duik kunt nemen, en kunt je verwonderen over de metershoge baobabs. Alle maaltijden tijdens de vaartocht worden voor je bereid, zodat jij optimaal kunt genieten van de omgeving. Je slaapt in een tent op de oevers van de rivier. Zo verleng je je reis in Madagaskar op een speciale manier.

Reisexpert Frank is specialist in het organiseren van individuele Madagaskar reizen. Samen Jolijn en Marjon helpt hij je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Madagaskar. Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Voeg bouwstenen toe aan je reis

De rondreis langs de Tsiribihina in Madagaskar die je hier ziet is een bouwsteen en kan worden toegevoegd als verlenging aan je vakantie met Better Places. Je plant je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een Madagaskar reis of de beste reistijd voor je reis.

Route Tsiribihina Madagaskar 

Route Tsiribihina Madagaskar:

  • Dag 1 : Start in Antsirabe
  • Dag 2 : Miandrivazo
  • Dag 3 : Varen over de Tsiribihina 
  • Dag 4 : Varen en via Baobab Avenue naar Morondava
  • Dag 5 : Naar Antsirabe, einde van de reis
Tsiribihina Madagaskar
Dag 1 – Antsirabe naar Miandrivazo

Vanuit Antsirabe rijd je per terreinwagen naar een twintig kilometer verderop gelegen kratermeer. Een natuurwandeling brengt je al snel tot aan de oever van dit heilige meer. Als je na dit tochtje terug naar de hoofdweg rijdt, vergeet dan niet te stoppen in de dorpjes onderweg, omdat je hier ongedwongen ontmoetingen met de plattelandsbewoners kunt maken die met plezier voor je willen poseren. Na de lunch rijd je in ongeveer 4 uur naar Miandrivazo, waar je overnacht in hotel Princesse Tsiribihina.

Tsiribihina Madagaskar
Dag 2 – Miandrivazo: aan boord, varen over Tsiribihina 

Na het ontbijt ga je aan boord van de boot voor een 3-daagse tocht over de Tsiribihina rivier. Met een beetje geluk zie je zelfs krokodillen en maki’s op de oever. Tijdens de afvaart van de Tsiribihina zorgt een kok voor alle maaltijden. Je kampeert twee nachten op zandbanken aan de rivier.

Dag 3 – Varen over Tsiribihina Madagaskar

Je vervolgt je boottocht richting het Kanaal van Mozambique. Je komt door de kloof van Bemaraha, waar je veel kans maakt op het zien van maki’s en kameleons. Bij de waterval van Anosinampela neem je uiteraard de tijd om te zwemmen en te badderen.

Kijk naar onze voorbeeldreizen voor Madagaskar, je kan deze zelf aanpassen of aanvullen met bouwstenen zoals de boottocht door de Tsiribihina. Ook kan je je reis 7 dagen verlengen met een reis naar het oosten om walvissen te spotten!

Dag 4 – Varen over Tsiribihina – via Baobab Avenue naar Morondava 

In de ochtend vaar je verder tot je vlak bij Belo bent. Vandaag zie je de eerste baobabs van de tocht. Na een laatste lunch vervolg je de weg door de wildernis met de terreinwagen tot je in Morondava bent. Morondava is een gezellig kustplaatsje waar een schiereiland geklemd zit tussen het Kanaal van Mozambique en een mangrove gebied. Het is vooral bekend vanwege de in de buurt gelegen Avenue des Baobabs. Je chauffeur zal je zeker aanbevelen om daar tegen zonsondergang te zijn. Je overnacht hier in een hotel op het strand.

Tsiribihana Madagaskar
Dag 5 – Einde Tsiribihina Madagaskar bouwsteen

Vandaag staat een pittige rit voor de boeg. Je rijdt over een strakke asfaltweg tot in Antsirabe, waar je overnacht in de Résidence Madalief. Dit guesthouse maakt deel uit van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt. Je reis Madagaskar komt hier ten einde, maar je kunt uiteraard ervoor kiezen je reis te verlengen.

De beste reistijd Madagaskar is in de maanden mei t/m september. In de maanden april, oktober en november kun je ook prima een rondreis Madagaskar maken.

Meer inspiratie voor je Madagaskar Tsiribihina reis

Het op drie na grootste eiland op aarde is een wereld op zich en is in alle opzichten uniek. Traveljunk Robert geeft je vijf goede redenen om dit fantastische land te bezoeken! Lees meer op traveljunks.nl.

Je eigen reis op maat

Wil je op vakantie naar Madagaskar? Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een reis door Madagaskar.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!