Tunesië compleet

21-daagse rondreis Tunesië met eigen auto en chauffeur
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Tunesië compleet

21-daagse rondreis, vanaf € 1775,-

  • Romeinse opgravingen en Islamitische Medina’s
  • Maak kennis met de vriendelijke Tunesiërs
  • Ontdek de heerlijke keuken met kookworkshops van locals
  • Van sfeervolle steden vol cultuur naar afgelegen natuurgebieden
  • Wissel de bekende hoogtepunten af met onontdekte parels
  • Ontdek de woestijn met kameel en slaap onder de sterren
  • Eigen auto met privé chauffeur/gids

Tijdens deze drieweekse rondreis Tunesië reis je ontspannen langs zowel de hoogtepunten, als door minder bekende gebieden. Naast de mooiste Romeinse sites, sprookjesachtige medina’s en de woestijn in het zuiden, verken je het eiland Djerba en het mediterrane schiereiland Cap Bon. In de bergen maak je korte wandelingen, maar je gaat er ook uit op de rug van kamelen en slaapt een nacht in de woestijn.

Je hebt de hele reis een eigen auto met privé chauffeur tot je beschikking. Een heerlijk ontspannen en luxe manier om het land rond te reizen. Je bent flexibel hoe je de dag indeelt, en uiteraard kun je stoppen wanneer je wilt. De chauffeur spreekt Engels en is meteen ook je gids tijdens je Tunesië compleet rondreis. 

Reisexpert Houssem is specialist in het organiseren van individuele Tunesië rondreizen. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Tunesië rondreis. Geef Houssem je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Stel je eigen Tunesië rondreis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Tunesië compleet rondreis in overleg met reisspecialist Houssem aanpassen. Geef Houssem je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Tunesië of de beste reistijd Tunesië.

Route Tunesië Compleet

Route Tunesië compleet rondreis

Dag 1 : Aankomst Tunis-Sidi Bou Saïd
Dag 2 : Bezoek Carthago, Bardo Museum
Dag 3 : Ichkeul Nationaal Park-Bizerte
Dag 4 : Cap Engela, Tabarka
Dag 5 : Aïn Draham
Dag 6 : Bulla Regia, Chemtou, Le Kef
Dag 7 : Le Kef
Dag 8 : Jughurta’s Tafel, Tozeur
Dag 9-10 : Tozeur, bergoases
Dag 11 : Chott El Jerid, woestijntocht met kamelen
Dag 12 : Matmata, wandeling ksour
Dag 13-14 : Via Tataouine naar Djerba
Dag 15 : Sfax
Dag 16 : Via El Jem naar Kairouan
Dag 17-18 : Kairouan, naar Mahdia
Dag 19-20 : cap Bon, Tunis
Dag 21 : Einde Tunesië compleet rondreis

Tunesie compleet
Dag 1 – Aankomst Tunis- Sidi Bou Saïd

Na aankomst op het vliegveld of station van Tunis word je naar je hotel in het sfeervolle voorstadje Sidi Bou Saïd gebracht. Er zijn talloze leuke pleintjes met terrassen overhangen met bougainville en overal heb je mooie doorkijken op de blauwe Middellandse Zee.

Dag 2 – Bezoek Carthago, Medina van Tunis en Bardo museum

Tunis is een aangename stad, in mediterrane stijl gebouwd met brede avenues, omzoomd door palmbomen. Het hart van de stad wordt gevormd door de ommuurde Medina, een eeuwenoude doolhof van straatjes, overdekte markten en moskeeën en badhuizen. Het is hier heerlijk ronddwalen want er is zo veel te zien. Ook een bezoek aan het beroemde Bardo museum mag niet ontbreken als je in Tunis bent. Dit recent gerestaureerde museum heeft een topcollectie aan Romeinse stukken, met name de mozaïeken zijn ongeëvenaard.

Tunesie compleet
Dag 3 – Ichkeul Nationaal Park – Bizerte

Op 10 minuten rijden van Tunis ligt het bos van Gammarth op een schiereiland aan de Middellandse Zee. Je kunt hier een mooie wandeling maken of zelfs paardrijden (facultatief). Na een bezoek aan de stallen krijg je hier een kookles waarbij twee Tunesische gerechten worden bereid. Hierna rijd je naar het Ichkeul Nationaal Park: een groot, ondiep meer in de heuvels, dat, samen met de omringende wetlands, een belangrijke stopplaats voor migrerende trekvogels vormt. Er zijn, afhankelijk van het seizoen, vele vogelsoorten te zien, variërend van eenden tot ooievaars en flamingo’s. 

Tunesie compleet
Dag 4 – Bezoek Bizerte, Cap Engela, Tabarka

In de ochtend bezoek je de oude stad van Bizerte, met zijn sfeervolle medina aan het water en binnenhaven. Op weg naar Tabarka maak je een stop bij Cap Engela,. Hier vind je een monument en mooie rustige stranden. Hierna rijd je langs de kust door naar Tabarka, een gezellig vissersplaatsje dat ook bij Tunesiërs heel populair is vanwege de stranden en de vele visrestaurantjes.

Dag 5 rondreis Tunesië Compleet – Bezoek Tabarka

In de ochtend verken je Tabarka en bekijk je het Genuese fort, dat op een rotsig schiereiland het stadje overschaduwt. Hierna rijd je de groene bergen in, die meteen achter de kust oprijzen. In dit gedeelte van Tunesië valt meer regenval dan in Nederland en je vindt hier dan ook uitgestrekte bossen. Je overnacht in Ain Draham. Het stadje oogt heel Europees met zijn huizen met schuine daken met dakpannen en houten luiken.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Tunesië rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk hier een aantal voorbeelden van hotels en guesthouses die we in Tunesië gebruiken.

Tunesie compleet
Dag 6 – Bulla Regia-Chemtou- Le Kef

Vandaag bezoek je een van de mooiste Romeinse opgravingen van Tunesië: Bulla Regia. Vooral de ligging te midden van golvende heuvels is prachtig. Tegen de Algerijnse grens liggen de resten van de Romeins-Berberse stad Chemtou. Bijzonder is om hier door de resten van Romeinse steengroeven te wandelen.  Aan het eind van de dag kom je aan in het sfeervolle stadje Le Kef, dat als een soort slakkenhuis tegen de bergen aan gebouwd is. Als je over de vlakte komt aanrijden zie je al vanaf ver je de medina liggen.

Dag 7 – Le Kef

Een dag om dit gezellige stadje te verkennen. Het is klein genoeg om alles te voet te doen. Het stadje is gebouwd op een hoge rots en, als je door de medina wandelt, heb je prachtige uitzichten op het omringende platteland. Het leukste is om door de kleurrijke souks en oude straatjes van de medina te dwalen.

Tunesie compleet
Dag 8 – Via Jugurtha’s Tafel naar Tozeur

Jugurtha’s Tafel is een indrukwekkende tafelberg (mesa) die 600 meter boven het omringende vlakke land uitsteekt en al van heel ver te zien is. Dit is een zeer indrukwekkende plek met een fantastisch uitzicht. Bovenop de tafelberg wordt een picknick geserveerd. In de middag rijd je door naar Tozeur, een oasestad met een uitgestrekte palmenoase. Je bent nu echt in de woestijn!

Dag 9 – Tozeur, bezoek palmoase en kookcursus

Een dag om de oude stad en de enorme palmenoase te verkennen. Prachtig om door de straatjes te dwalen. Je verkent de palmoase met paard en wagen en bezoekt het ecopark Sahara Lounge, waar allerlei leuke activiteiten te doen zijn. Een kookcursus op deze mooie plek is heel bijzonder.

Dag 10 Tunesië Compleet – Tozeur, bezoek bergoases

Je bezoekt vandaag de drie beroemde bergoases die in een prachtig landschap liggen, op een uur rijden ten westen van Tozeur. Chebika, Tamerza en Mides zijn groene oases die verscholen liggen in een ruig landschap van geplooide bergruggen. Centrum van alle drie de oases zijn de ruïnes van een oude stad, verlaten na hevige regenval in 1969. Rond Tamerza kun je prachtig wandelen naar bronnen en een waterval en Mides ligt aan een spectaculaire canyon, waar je doorheen kunt wandelen. Als de landschappen je bekend voorkomen dat kan dat. Zowel de binnenstad van Tozeur als de canyon van Mides werden gebruikt als decors in de film “The English Patient”. Je overnacht weer in Tozeur.

Tunesie woestijn
Dag 11 – Via Chott El Jerid naar Douz

Net ten noorden van Tozeur ligt de enorme zoutvlakte Chott el Jerid, dat vertaald kan worden als: Lagune van het land van Palmen. Het is met een oppervlakte van 7000 m2 het grootste zoutmeer van de Sahara. Je rijdt er dwars overheen. Soms is de vlakte wit, dan weer zie je allerlei tinten blauw en paars. Aan de andere kant van de Chott ligt het stadje Douz, dat ook wel de ‘poort naar de woestijn’ genoemd wordt. Het stoffige stadje heeft een heel authentieke souk (markt), waar je rustig kunt rondkijken. In de middag bestijg je je ‘schip van de woestijn’, een kameel, waarmee je een paar uur tussen de zandheuvels door trekt. Tegen zonsondergang wordt er, ergens op een beschutte plek, een kamp gemaakt waar je zult overnachten. Hoewel het kamp heel primitief is, ontbreekt het je aan niets. Er wordt voor je gekookt en je slaapt in onder duizenden sterren.

Tijdens deze rondreis krijg je de mogelijkheid een aantal kookworkshops bij te wonen, zo leer je de traditionele gerechten van de locals. Tunesië heeft een verrassend diverse keuken met heerlijke vegetarische gerechten.

Tunesie compleet
Dag 12 – Woestijntocht, via Matmata naar Douiret

Je wordt wakker in de woestijn en na het ontbijt rijd je op je kameel terug naar Douz. Hier wacht je auto op je. In een uur of twee rijd je naar Matmata, een klein berberstadje dat in een fantastisch maandlandschap met diepe kraters ligt. Door het mooie berglandschap rijd je verder naar Douiret, een zogenaamd ‘ksardorpje’’ waarvan er in dit deel van Tunesië veel zijn. Van het prachtig gelegen Douiret maak je een makkelijke, maar erg mooie wandeling naar een andere ksar Chenini, dat ook al zo prachtig gelegen is tegen een bergwand. Je overnacht in een zeer sfeervol hotelletje, een omgebouwde ksar.

Dag 13 – Via Tataouine en Gightis naar Djerba

In Tataouine kun je de traditionele ksarwoningen bewonderen die hier in uitstekende staat verkeren en de sfeervolle souk bezoeken. Het leven is hier nog heel erg traditioneel. Via de Romeinse opgraving Gightis rijd je naar Djerba. Gightis is de meeste zuidelijke Romeinse site in Tunesië. Hierna rijd je de lange dam over die het eiland Djerba. Je verblijft in een accommodatie aan het strand.

Dag 14 Tunesië Compleet – Djerba

Djerba is het grootste eiland van Noord-Afrika. De hoofdstad Houmt Souq heeft gezellige terrasjes en een gezellige toeristische medina. Ook in het interessant een tocht over het eiland te maken. Met name de Joodse geschiedenis is interessant. En wil je een paar uurtjes liggen op het strand dan is dit natuurlijk dé plek.

Tunesie compleet
Dag 15 – Naar Sfax

Je gaat terug naar het vasteland en rijdt in een paar uur naar Sfax. Sfax is een stad die zijn rijkdom voornamelijk dankt aan de industrie, maar de binnenstad is gezellig en levendig. Er komen hier heel weinig toeristen. Ook de oude medina van Sfax is heel bezienswaardig. Je overnacht hier in een hotel.

Dag 16 – Via El Jem naar Kairouan

Onderweg naar Kairouan wil je zeker stoppen bij El Jem, om het Romeinse Colosseum te bezoeken. Dit is het beste bewaarde amfitheater buiten Italië en bijzonder indrukwekkend. Tegen de avond kom je aan in Kairouan, de 4e heilige stad in de Islam (na Mekka, Medina en Jeruzalem).

Het is belangrijk de juiste periode voor je rondreis door Tunesië te kiezen. De beste reistijd voor heel het land is in het voor-en najaar.

Tunesie compleet
Dag 17 – Kairouan, naar Mahdia

Je hebt de ochtend om de oude stad te bezichtigen, die tjokvol religieuze monumenten staat. De binnenstad staat op de UNESCO World Heritage lijst. Ook heeft de stad gezellige souks en terrasjes. Hierna is het maar een klein stukje rijden naar Mahdia, aan de kust. Mahdia is een low-key kustplaats met mooie stranden, maar met name de oude stad, die op een schiereilandje ligt is maakt dit tot een bijzondere pleisterplaats. 

Dag 18 – Mahdia

Een dag ter eigen invulling. Geniet van de sfeer in oude stad of profiteer van de mooie stranden. Kies een visrestaurantje uit voor een uitgebreide lunch of diner.

Tunesie compleet
Dag 19 – Cap Bon

Je vervolgt je tocht noordwaarts via Cap Bon. Cap Bon is veel groener dan het vasteland, met eindeloze citrusboomgaarden en wijngaarden. Uiteraard zijn er ook verschillende mooie, rustige strandjes. Ook cultureel is het schiereiland interessant. De ligging aan zee is geweldig. In een van deze mooie gelegen stadjes, Korbous, overnacht je.

Dag 20 – Warme bronnen Korbous, naar Tunis

Dichtbij Korbous liggen traditionele bronnen die je kunt bezoeken. Dit sparesort was al populair in Romeinse tijden. Het bijzondere is dat de warme bronnen uitkomen in de zee, dus je kunt een bad combineren met zwemmen. Je rijdt in twee uur of drie terug naar Tunis, waar je nog een laatste middag hebt om bij te komen van deze zeer gevarieerde reis.

Dag 21 – Einde Tunesië compleet rondreis

Je rondreis door Tunesië is tot een eind gekomen. Indien je nog een transfer nodig hebt naar het station of luchthaven kan Houssem die voor je regelen. 

Je zou het misschien niet zeggen, maar Tunesië is een geweldig land om met de trein naartoe te reizen. Er zijn verschillende mooie routes waarmee je een vakantie naar en door Tunesië écht speciaal maakt.

Prijsinformatie Tunesië Compleet

Reisduur: 21 dagen/20 nachten.
Reissom: Vanaf € 1775,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: alle overnachtingen inclusief ontbijt, alle vervoer, chauffeur/gids , alle excursies, woestijntocht
Exclusief: Vervoer naar en vanaf Tunesië, overige maaltijden, entreegelden, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Houssem helpt je graag bij het samenstellen van jouw eigen Tunesië Compleet vakantie.

Met de trein naar Tunesië

Tunesië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein naartoe te gaan, maar dit is verrassend goed te doen. Vanuit Frankrijk en Italië gaan meerdere veerverbindingen naar de hoofdstad Tunis. Met een leuke tussenstop in Marseille ben je in twee reisdagen al in Tunesië. Maar je kunt ook via Italie en Sicilië of Sardinië en Corsica naar Tunesië reizen. Lees er meer over in het blog met de trein naar Tunesië

Vliegtickets voor je Tunesië Compleet reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tunesië boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor je Tunesië vakantie

Wil je meer inspiratie voor je reis door Tunesië? Lees het blog van Corners of the World over Tunesië en geniet van de prachtige foto’s. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!