Tunesië kort

9-daagse rondreis Zuid-Tunesië - perfect voor de periode oktober t/m april
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

9-daagse Tunesië rondreis

Vanaf € 799,-

  • Korte reis, perfect voor de winter
  • Kameeltocht en overnachting in de woestijn
  • Mooie, eenvoudige wandelingen inclusief
  • Eigen auto met privé chauffeur/gids

Tijdens deze Tunesië wintervakantie rondreis ben je echt even in een andere wereld! De winter is het ideale seizoen voor een korte reis door Zuid-Tunesië. De zon schijnt er dan lustig, maar het is er koel genoeg om de woestijn in te trekken. Je overnacht in de woestijn en maakt een tocht op een kameel tussen de zandduinen. Ook wandel je tussen schilderachtige bergdorpjes en in de schaduw van duizenden palmbomen.

Je hebt de hele reis een eigen auto met privé chauffeur tot je beschikking. Een heerlijk ontspannen en luxe manier om het land rond te reizen. Je bent flexibel hoe je de dag indeelt, en kunt stoppen wanneer je wilt. De chauffeur spreekt Engels en is meteen ook je gids tijdens je Tunesië rondreis. 

Reisexpert Houssem is specialist in het organiseren van individuele Tunesië rondreizen. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Tunesië rondreis. Geef Houssem je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Route Tunesië winterreis

Dag 1 : Aankomst Tunis 
Dag 2 : Naar Douiret 
Dag 3 : Wandeltocht naar Chenini 
Dag 4: naar Matmata
Dag 5 : Kameeltocht vanaf Douz, woestijnovernachting 
Dag 6: Kameeltocht, via Chott el Jerid naar Tozeur
Dag 7 : Tozeur, bezoek bergoases
Dag 8: Trein naar Tunis 
Dag 9 : einde Tunesië winterreis

Stel je eigen Tunesië winterreis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je Tunesië winterreis helemaal naar eigen wens samenstellen. Geef Houssem je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Tunesië of de beste reistijd Tunesië.

Route Tunesië winterreis

Tunesië winterreis

Dag 1 – Aankomst Tunis- Sidi Bou Saïd
Na aankomst op de luchthaven of het station van Tunis word je naar je hotel in het sfeervolle voorstadje Sidi Bou Saïd gebracht. Het is heerlijk ronddwalen door dit beroemde blauwwitte kunstenaarsstadje. Er zijn talloze leuke pleintjes met terrassen overhangen met bougainville en overal heb je mooie doorkijken op de blauwe Middellandse Zee. Je overnacht in een gezellig boutiquehotel en het welkomstdiner is inclusief.

Dag 2 – Naar Douiret via El Jem en Tataouine
Je vertrekt vroeg voor de lange rit naar het zuiden (ongeveer zeven uur, exclusief stops onderweg). Onderweg kun je natuurlijk stoppen waar je wilt. Volg je de kustroute dan kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het spectaculaire Romeinse amfitheater bij El Jem. In Tataouine kun je de traditionele ksarwoningen bewonderen die hier in uitstekende staat verkeren en de sfeervolle souk bezoeken. Het leven is hier nog heel erg traditioneel. Door het mooie berglandschap rijd je verder naar Douiret, een zogenaamd ‘ksardorpje’’ waarvan er in dit deel van Tunesië veel zijn. Dit zijn gefortificeerde graanopslagplaatsen, gebouwd door de lokale berbers, meestal op strategisch gelegen plekken. De meeste van deze ksar zijn verlaten, aangezien de bevolking naar moderne stadjes zijn verhuisd. Je overnacht in een zeer sfeervol hotelletje, een omgebouwde ksar, gerund door een stel zussen. De sanitaire voorzieningen moet je delen, maar je krijgt er heel veel voor terug in sfeer.

Je kunt er ook voor kiezen om vandaag een binnelandse vlucht te nemen naar Djerba en vanaf daar, in een uur of drie te rijden naar Douiret. Vraag Houssem naar de mogelijkheden. 

Dag 3 – Douiret – Wandeltocht naar Chenini
Een mooie wandeltocht staat op het programma, naar het ksardorpje Chenini, ook al zo prachtig tegen een bergwand gelegen. De wandeling duurt een uur of drie en gaat voor een groot deel over een hoog plateau, met prachtige uitzichten over het laagland richting de kust. In Chenini kun je op je gemak rondkijken. Een aantal van de voormalige ksarwoningen zijn gerestaureerd. Hierna word je teruggebracht naar Douiret. Loop door het verlaten dorpje voor een prachtige zonsondergang boven de tafelbergen in de omstreken.

Tunesië winterreis

Dag 4 – Naar Matmata
In een uur of drie rijd je naar Matmata, een klein berberstadje dat in een fantastisch maandlandschap met diepe kraters ligt. De bewoners hebben in deze kraters zogenaamde troglodytenwoningen gebouwd: ondergrondse woningen die ideaal zijn voor dit klimaat. In Matmata kun je ook een aantal plekken bezoeken die als decor voor de eerste Star Wars film in 1976 gebruikt zijn. Je overnacht in een sfeervol ondergronds hotel.

Dag 5 Tunesië winterreis – Kameeltocht Douz
Je rijdt naar het woestijnstadje Douz, dat een heel authentieke souk (markt) heeft, waar je rustig kunt rondkijken. In de middag bestijg je je ‘schip van de woestijn’, een kameel, waarmee je een paar uur tussen de zandheuvels door trekt. Tegen zonsondergang wordt er ergens op een beschutte plek een kamp gemaakt waar je zult overnachten. Hoewel het kamp heel primitief is, ontbreekt het je aan niets. Er wordt voor je gekookt en je slaapt in onder duizenden sterren.

Tunesië winterreis

Dag 6 – Kameeltocht, via Chott el Jerid naar Tozeur
Je wordt wakker in de woestijn en na het ontbijt, dat bestaat uit brood dat in het zand wordt gebakken, rijd je op je kameel terug naar Douz. Net ten oosten van het stadje ligt de enorme zoutvlakte Chott el Jerid, dat vertaald kan worden als: Lagune van het land van Palmen. Het is met een oppervlakte van 7000 m2 het grootste zoutmeer van de Sahara. Je rijdt er dwars overheen. Soms is de vlakte wit, dan weer zie je allerlei tinten blauw en paars. Tozeur, een oasestad met een uitgestrekte palmenoase, ligt aan de andere kant van de zoutvlakte. Het is fijn weer in een comfortabel hotel te slapen.

Tunesië winterreis

Dag 7 – Tozeur, bezoek bergoases
Je bezoekt vandaag de drie beroemde bergoases die in een prachtig landschap liggen, op een uur rijden ten westen van Tozeur. Chebika, Tamerza en Mides zijn groene oases die verscholen liggen in een ruig landschap van geplooide bergruggen. Centrum van alle drie de oases zijn de ruïnes van een oude stad, verlaten na hevige regenval in 1969. Rond Tamerza kun je prachtig wandelen naar bronnen en een waterval en Mides ligt aan een spectaculaire canyon, waar je doorheen kunt wandelen. Als de landschappen je bekend voorkomen dat kan dat. Zowel de binnenstad van Tozeur als de canyon van Mides werden gebruikt als decors in de film “The English Patient.

De middag is vrij om de oude stad en de enorme palmenoase te verkennen. De medina van Tozeur is in een heel specifieke stijl gebouwd, de zogenaamde filigrein-stijl, waarbij bakstenen in wisselende patronen op de muur zijn gemetseld. Prachtig om door de straatjes te dwalen. De grote palmoase vraagt erom om te voet verkend te worden. Miljoenen palmbomen geven hier schaduw aan een uitgebreid ecosysteem van landbouw en fruitbomen. De beroemde ‘deglet nour (vingers van licht)’ dadels die hier groeien moet je absoluut proeven.

Dag 8 – Trein naar Tunis
Je wordt vroeg in de morgen naar het station gebracht, waar je op de trein naar Tunis stapt. In een uur of 8 word je op redelijk comfortabele wijze terug naar het noorden vervoerd. In Tunis slaap je nog 1 nacht.

Er gaan ook binnenlandse vluchten van Tozeur naar Tunis, dus je kunt deze afstand ook per vliegtuig afleggen. Vraag Houssem naar de mogelijkheden.

Dag 9 – Einde Tunesië wintervakantie 
Je Tunesië wintervakantie is weer ten einde. Desgewenst kan Houssem de transfer naar de luchthaven of het station voor je reis huiswaarts regelen.

Als de tijd het toelaat, kun je in de ochtend Tunis bezoeken (natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een extra nacht in Tunis te verblijven). Tunis is een aangename stad, in mediterrane stijl gebouwd met brede avenues, omzoomd door palmbomen. Het hart van de stad wordt gevormd door de ommuurde Medina, een eeuwenoude doolhof van straatjes, overdekte markten en moskeeën en badhuizen. Het is hier heerlijk ronddwalen want er is zo veel te zien. De opgraving Carthago ligt in een van de voorsteden van de stad. Dit was een oorspronkelijk Fenicische stad, die na de Punische oorlogen door de Romeinen volledig vernietigd is en daarna als Romeinse stad opgebouwd is. Ook een bezoek aan het beroemde Bardo museum is de moeite waard. Dit recent gerestaureerde museum heeft een topcollectie aan Romeinse stukken, met name de mozaïeken zijn ongeëvenaard.

Beste reistijd Tunesië winterreis

Met deze rondreis door Tunesië ben je het grootse deel van de tijd in Zuid-Tunesië, wat dit een perfecte reis voor in de winter maakt. Maar ook het voor- en najaar zijn uitstekende periodes voor een rondreis door Zuid-Tunesië.In de zomer wordt het in dit gebied erg warm en is het fijner om door Noord-Tunesië te reizen. Dat heeft dan een aangenaam Middelandse Zee-klimaat. Lees meer over beste reistijd Tunesië.

Overnachtingen Tunesië rondreis

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Tunesië winterreis? Bekijk hier een aantal voorbeelden van hotels en guesthouses die we in Tunesië gebruiken. 

Prijsinformatie Tunesië rondreis

Reisduur Tunesië winterreis9 dagen/8 nachten
Reissom Tunesië winterreisVanaf € 799,- per persoon (op basis van 2 personen)
Inclusiefalle overnachtingen inclusief ontbijt, alle vervoer met privé chauffeur/gids, trein Tozeur naar Tunis, alle excursies, kamelentocht woestijn
ExclusiefVervoer naar en vanaf Tunesië, overige maaltijden, entreegelden, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Tunesië winterreisOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Houssem helpt je graag bij het samenstellen van je eigen Tunesië winterreis.

Met de trein naar Tunesië

Tunesië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein naartoe te gaan, maar dit is verrassend goed te doen. Vanuit Frankrijk en Italië gaan meerdere veerverbindingen naar de hoofdstad Tunis. Met een leuke tussenstop in Marseille ben je in twee reisdagen al in Tunesië. Maar je kunt ook via Italie en Sicilië of Sardinië en Corsica naar Tunesië reizen. Lees er meer over in het blog Met de trein naar Tunesië

Vliegtickets voor je Tunesië rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tunesië boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!