Colombia vakantie

De ideale route volgens onze reisexperts in Colombia
Ontvang een voorstel op maat

De ideale vakantie Colombia

24-daagse rondreis

 • Reis met maximale positieve impact
 • Bezoek prachtige Nationale Parken
 • Verblijf in bijzondere hotels middenin de natuur
 • Ervaar het ‘echte’ Colombia

Leer het onontdekte zuiden van Colombia kennen, wat zelfs bij de Colombianen zelf nog redelijk onbekend is. In deze route kom je niet langs de kust, maar je hebt wel de mogelijkheid deze aan het einde nog te bezoeken. Bezoek de Tatacoa  woestijn en reis daarna door naar de ruïnes van oude volkeren in San Augustin. Ontdek kleine pitoresque dorpjes en markten van de inheemse bevolking waar weinig tot geen andere toeristen zijn. Reis met openbaar vervoer en ontmoet veel lokale mensen. Leer over koffie en bezoek een koffieplantage. Zie de hoogste palmbomen van de wereld in de Cocora Vallei. Wandel door prachtige, kleurrijke dorpjes zoals Guatapé en Salento. Verblijf in een prachtige ecolodge middenin de natuur in het Rio Claro reservaat. Dit is de ultieme vakantie Colombia!

Bekijk de favoriete vakantie Colombia van onze lokale reisexperts.  Je maakt leuke excursies en verblijft in kleinschalige hotels middenin de prachtige natuur, die door onze reizigers positief gewaardeerd zijn.

Costa Rica vakantie

Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van de winst in goede doelen.

Alles goed geregeld, geen problemen gehad op reis. Er was een duidelijke planning, die altijd klopte. Ook met onze vragen voor en tijdens de reis konden we altijd ergens terecht. De communicatie met Eddy verliep zeer vlot. We hebben Better Places reeds aangeraden aan anderen, voornamelijk door de mogelijkheid tot flexibiliteit in het samenstellen van het persoonlijke reisprogramma!

Je eigen vakantie Colombia

Dit is de ideale vakantie Colombia volgens reisspecialist Eddy. Je kunt deze reis aanpassen. Geef Eddy je wensen door en ontvang een voorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Colombia of de beste reistijd Colombia.

Geef Eddy je wensen door en hij stuurt je een voorstel. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de leukste vakantie Colombia.

Dag 1 – Aankomst in Bogotá
Welkom in Colombia! Je wordt opgewacht op het vliegveld door een chauffeur en wordt naar het hotel gebracht, gelegen in La Candelaria, het koloniale centrum van Bogotá. De rest van de dag heb je om bij te komen van de reis en eventueel te wennen aan de hoogte.

Dag 2 – Rondleiding door de stad
Je wordt opgehaald bij het hotel door een lokale gids en begint met een rondleiding door de stad. Je wandelt door La Candelaria – het historische centrum van Bogotá – en bezoekt het beroemde goudmuseum en het Botero-museum. Maak een ritje met een kabelbaan of pak het treintje omhoog naar Cerro Monserrate voor een prachtig uitzicht over de stad. s’ Middags kun je terug naar het hotel om uit te rusten of zelf nog verder de stad te ontdekken.

Dag 3 – weg uit Bogotá en op naar de Tatacoa woestijn
Je wordt opgehaald bij het hotel en verlaat Bogotá richting de Tatacoa woestijn. Na een rit van 5-6 uur kom je aan in het dorp Aipe, waar een lokale gids je zal helpen de Magdalena rivier per boot over te steken. Het is een leuke boottocht van 10 minuten, waarna je in mototaxi´s verder reist naar Villavieja. Ondertussen rijdt de chauffeur via Neiva naar Villavieja en komt 2 uur later met de bagage aan in het hotel.

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Colombia vakantie
Dag 4 – Tatacoa woestijn
Vroeg in de ochtend vertrek je samen met een lokale Spaans sprekende gids en chauffeur naar de Tatacoa woestijn (15 minuten rijden). Je begint de tour met een wandeling in de Cusco kloof, het rode deel van de woestijn, waarbij uitleg zal worden gegeven over de geologische formaties die in dit gebied te vinden zijn. Daarnaast zal de gids ook uitleg geven over de lokale flora en fauna. Vervolgens neemt de gids je mee naar het grijze gedeelte van de woestijn, waar interessante rotsformaties te vinden zijn. Hier heb je de mogelijkheid om jezelf op te frissen in een natuurlijk zwembad voordat je de woestijn verlaat. In de middag ben je vrij. Aan het eind van de middag heb je mogelijkheid om het astronomische observatorium te bezoeken voor een spectaculair schouwspel.

Dag 5 – Naar San Augustin
In het openbaar vervoer ga je naar San Agustin, dit duurt 6 uur. Je rijdt door verschillende dorpen en de prachtige landschappen van het Andesgebergte en langs de rivier de Magdalena.

Dag 6 – San Augustin
Je ontmoet de lokale gids en chauffeur in het hotel en rijdt naar het archeologisch park van San Agustín (15 minuten rijden). Tijdens deze tour van een halve dag bezoek je het museum van het park, het Beeldenbos, de ceremoniële fontein van Lavapatas, verschillende vlaktes met standbeelden en maak je een korte wandeling omhoog voor een mooi uitzicht en om te genieten van de landschappen van het gebied. Na het bezoek aan het archeologisch park, ga je verder met het verkennen van de omgeving van San Agustin te paard.

Costa Rica vakantie

San Augustin

San Agustín, gelegen in het Andesgebergte in Zuidwest-Colombia, staat bekend om zijn archeologische schatten en is daarom de perfecte bestemming voor liefhebbers van geschiedenis. De overblijfselen van een mysterieuze oude cultuur die bloeide tussen de 1e en de 8e eeuw voor Christus, zijn verspreid over de spectaculaire landschappen van deze regio. Het archeologische park van San Augustin, één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika, en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 7 – San Augustin omgeving
Je wordt opgehaald bij het hotel door een lokale gids en chauffeur voor een volledige dagtour in de omgeving van San Agustín. Je bezoekt de archeologische parken: Alto de los Ídolos en Alto de las Piedras, het museum van Obando, de watervallen van Salto de Bordones en Salto del Mortiño, en de beroemde Estrecho del Magdalena – het smalste punt van de Magdalena-rivier. Na de tour ga je terug naar het hotel.

Dag 8 – op naar San Andres de Pisimbalá
Vandaag ga je met openbaar vervoer naar San Andres de Pisimbalá, Dit dorpje ligt diep in de bergen. Het duurt ongeveer 6 uur om er te komen. Je verblijft in een hotel in het pittoreske dorpje.

Dag 9 – Tierradentro
Een lokale Spaans sprekende gids haalt je op bij het hotel voor een bezoek aan het archeologische park van Tierradentro, dat bekend staat om zijn pre-Columbiaanse hypogea en sinds 1995 wordt beschouwd als UNESCO Werelderfgoed. Het archeologische park bestaat uit verschillende plekken zoals: Alto del Aguacate, Alto de San Andrés, Alto de Segovia en Alto del Duende. Houd er rekening mee dat deze tour een bijna volledige buiten in open gebied is, draag daarom comfortabele schoenen en neem genoeg bescherming mee tegen zowel zon als regen. Na de tour ga je terug naar het hotel.

Markt in Silvia

Het dorp Silvia, is beroemd vanwege de dinsdagmarkt, waar de inheemse bevolking van Guambianos samenkomt om hun goederen te verkopen en in te wisselen. Op de markt kun je voornamelijk voedsel en wolproducten kopen, hoewel er steeds meer Guambianos handwerk doen voor het handjevol aan toeristen die de markt bezoeken. Het is een zeer authentieke ervaring en eentje die weinig die naar Colombia reizen hebben meegemaakt. 

Dag 10 – Popayán
Vandaag ga je weer met openbaar vervoer naar Popayan. Het wordt een bijzondere rit door Purcaé nationaal park, waar je het bijzondere ecosysteem ´paramo´ kan zien. De rit duurt in totaal 6 uur. Je verblijft in een hotel, gelegen in het koloniale centrum van ‘de witte stad’.

Dag 11 – Vrije dag
Je bent vandaag vrij en kan op eigen houtje de stad verkennen. Je kan ervoor kiezen om de lokale markt in Silvia te verkennen. Dit is de markt van de Guambiano indianen en is alleen op dinsdag. Ook heb je de mogelijkheid om de warmwaterbronnen van Coconuco te bezoeken.  

Dag 12 – Naar Armenia
Met openbaar transport reis je vandaag naar Armenia, de hoofdstad van het departement Quinido. Het wordt opnieuw een lange rit van in totaal zo’n 6 uur. Vanaf het busstation wordt je opgehaald en met privé transport naar een, in een vallei gelegen, Hacienda met zwembad gebracht. Hier kun je de rest van de dag bijkomen van de reis. 

Dag 13 – Vrije dag
Vandaag ben je vrij en kun je Armenia gaan verkennen. Het is een leuk klein dorpje en er kan een paardrijtocht worden gemaakt en/of een wandeling in de vallei. Genoeg opties!

Dag 14 naar Salento
Met privé transport wordt je naar het kleurrijke dorpje Salento gebracht. Deze rit duurt 1 uurtje door prachtige landschappen. Je verblijft in een natuurreservaat gelegen buiten het dorp. In de middag ben je vrij voor wandelingen in de schitterende natuur.

Dag 15 –Cocora Vallei
In de ochtend wordt je opgehaald bij het hotel hotel door een lokale gids en een chauffeur en vertrekken jullie met een traditionele ‘Willys’-jeep richting de Cocora Vallei. Jullie maken een korte stop bij het uitzichtspunt van Salento, waar je kunt genieten van het uitzicht op de prachtige vallei en meer te weten zult komen over de natuur in het gebied. Hierna rijdt je in ongeveer 30 minuten naar de beroemde Cocora vallei, waar je langs de immense hoge waspalmen, de nationale boom van Colombia, kunt wandelen. Aan het eind van de middag wordt je teruggebracht naar het hotel.

Dag 16 – Vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag. Er is de mogelijkheid om met het hotel een tour te organiseren naar een lokale koffieboerderij. Hier kun je alles leren over de productie van koffie. Ook kun je een mountainbike tour doen of een bezoek brengen aan een kleurrijk dorpje in de omgeving.

Dag 17 – Medellín
Vandaag verlaat je de vallei en ga je naar de tweede stad van Colombia: Medellín. De rit door het Andes gebergte is prachtig en duurt ongeveer 7 uur. Je verblijft in een hotel in de wijk Poblado.

Voetbalproject Medellín

Ruim elf jaar geleden kwam Eddy, de lokale reisspecialist van Better Places, naar Colombia. Het was zijn bedoeling om een half jaar met straatkinderen te werken en dan voor lange tijd te gaan reizen. Dat laatste kwam er nooit van: Eddy bleef in Colombia en startte de Stichting Straatkinderen Medellin. Met donaties van onder andere Better Places zet hij succesvolle projecten op die straatkinderen in Medellín een toekomst bieden. Lees meer

Dag 18 – Medellín
Om 09:00 uur ga je met een lokale Engelstalige gids naar het centrum van de stad voor een stadswandeling. Na de lunch pak je de ‘metrocable’ naar Santo Domingo en ga je verder naar ‘El Paraiso’. Dit is de accommodatie van de stichting Straatkinderen Medellín. Hier krijg je een rondleiding met uitleg over het werk met de kinderen.

Dag 19 – Guatapé
Je wordt opgehaald bij het hotel en gaat naar het stadje Guatapé op +/- 2 uur rijden van Medellín. Na het verkennen van deze kleurrijke koloniale stad, ga je verder met een bezoek aan de nabijgelegen rots van Peñol, waar je na het halen van de top geniet van een adembenemend uitzicht over de omgeving en eventueel een mango biertje.

La Cabaña Ecohotel

Dit prachtige hotel is omgeven door natuur en prachtige landschappen. Het hoofdgebouw (Cabaña del Monte) werd gebouwd in 1900, met behulp van een traditionele techniek genaamd bareque, en is een voorbeeld van de typische architectuur in deze regio. Het hotel ligt is gelegen naast een werkende melkveehouderij, “La Cabaña”, waaraan het zijn naam dankt. Het ligt op slechts 2 km van Salento en niet ver van de beroemde Cocora vallei.

Dag 20 – Naar Rio Claro
Met openbaar transport ga je vandaag naar Rio Claro. Dit duur ongeveer 3,5 uur. Je kan je hier volledig losmaken van de hectiek van het dagelijks leven in de stad. Er zijn veel stranden om te zwemmen in het reservaat of, als je het meer avontuurlijk wilt, kunnen jullie gaan raften of rappelen. Je verblijft in het natuurreservaat in een half open cabaña in de natuur met uitzicht over de heldere rivier. In de middag ben je vrij om de mooie omgeving te ontdekken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de ‘guacharos’, de vogels die tijdens de schemering de grotten verlaten om vruchten uit bomen te eten.

Dag 21 – Rio Claro, vrije dag
Geniet van een vrije dag in het prachtige natuurreservaat Río Claro. Er is genoeg te doen! Ga zwemmen, raften of verken een van de vele grotten en geniet natuurlijk van de prachtige natuur.

Costa Rica vakantie

Rio Claro Reservaat

Río Claro is een perfecte plek om te genieten van een overvloed aan natuur met een schilderachtige kristalheldere rivier, een prachtige kloof en veel tropisch regenwoud. In dit reservaat kunnen jullie meer dan 100 soorten zoogdieren, 350 soorten vogels, 70 soorten reptielen, 45 soorten amfibieën en 50 soorten vissen vinden, naast vele soorten insecten en ongewervelde dieren. Dit prachtige gebied van beschermd tropisch regenwoud ligt slechts 3,5 uur rijden van Medellín. De verschillende accommodaties van Rio Claro bieden allen een onvergetelijke ervaring middenin een prachtig natuurgebied. 

Dag 22 – Honda
’s Ochtends ben je vrij. ’s Middags ga je met het openbaar transport naar het koloniale stadje Honda, dit duurt ongeveer 2,5 uur. Honda was ooit één van de belangrijkste rivierhavens van het land aan de Magdalena rivier. De Magdalena rivier is de vijfde rivier van Zuid Amerika en ondersteunt veel flora en fauna in het gebied. Het staat tegenwoordig bekend als de stad van bruggen vanwege de meer dan 40 bruggen over de Magdalena en andere nabijgelegen rivieren in het dorp. Het historische centrum beschikt over een aantal prachtig bewaard gebleven gebouwen en een fascinerend museum over de rivier voor jullie om te verkennen. Je verblijft in een prachtig koloniaal hotel met zwembad.

Dag 23 – Wandeltour
Je wordt opgehaald door een lokale gids voor een wandeltour van +/- 3 uur door het historische centrum van Honda. Geniet van de rustige straten en de prachtige architectuur van deze Colombiaanse rivierhaven. ’s Middags is het tijd om terug te gaan naar Bogotá met het openbaar vervoer. De rit zal rond de 4 uur duren. Vanavond verblijf je in een hotel gelegen in het koloniale centrum.

Dag 24 – Einde van Colombia vakantie
Helaas is je Colombia vakantie tot een eind gekomen en is het tijd om het land te verlaten. Eventueel kun je ervoor kiezen om de kust nog te bezoeken, zie daarvoor het kader onderaan de pagina. Zo niet, dan wordt je door een chauffeur naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis.

Route Colombia vakantie

 • Dag 1 + 2: Bogotá
 • Dag 3 + 4: Tatacoa Woestijn en Villavieja
 • Dag 5 – 7: San Augustin
 • Dag 8: San Andres de Pisimbala
 • Dag 9: Tierradentro
 • Dag 10 + 11: Popayán
 • Dag 12 + 13: Armenia
 • Dag 14 – 16: Cocora Vallei & Salento
 • Dag 17 + 18: Medellín
 • Dag 19: Guatapé
 • Dag 20 + 21: Rio Claro
 • Dag 22 + 23: Honda
 • Dag 24: Bogotá, einde van de Colombia vakantie
Costa Rica vakantie

Verleng je reis!

Wil je ook graag naar het strand in Colombia? Verleng de reis dan met een bezoek aan de Caribische kust en breng een bezoek aan het prachtige Parque Tayrona en de kleurrijke, koloniale stad Cartagena. Je vliegt van Medellín naar Santa Marta en bezoekt eerst Parque Tayrona en vervolgens Cartagena. Wil je hier meer over weten? Lees meer over de Caribische kust in onze hoogtepunten Colombia reis.

 

Geef Eddy je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan onze voorbeeldreizen.

Costa Rica vakantie

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Colombia vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers. Lees meer.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Lees meer

Costa Rica vakantie

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als enige reisorganisatie in Nederland ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Om de uitstoot in kaart te brengen maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!