15-daagse vakantie Guatemala met kinderen

Vanaf € 1055,-

 • Originele rondreis door Guatemala met kinderen
 • Zwem in de warmwaterbronnen Fuentes Georginas
 • Bezoek hoogtepunt Nationaal Park Tikal in de buurt van Flores

Tijdens deze vakantie Guatemala verblijf je de eerste drie nachten in Antigua, een koloniaal stadje in de buurt van de hoofdstad. Vanuit Antigua reis je verder naar Panajachel, het grootste dorp aan het beroemde meer van Atitlan. Hier kun je het meer oversteken en andere dorpjes verkennen. Vervolgens reis je via Chichicastenango naar Quetzaltenango, ook wel Xela genoemd. Na een bezoek aan de warmwaterbronnen ga je weer terug naar Antigua om verder te gaan naar Lanquin, in de binnenlanden van Guatemala. Ook bezoek je in het noorden van Guatemala het schiereilandje Flores. De laatste dagen breng je door in Rio Dulce, bekend om zijn flora, fauna en canyons in de rivier. Je eindigt de reis in Guatemala City.

vakantie guatemala

Stel je eigen vakantie Guatemala samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt vakantie Guatemala mt kinderen in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Petra, onze Guatemala specialist.

Reisvoorstel aanvragen

Route vakantie Guatemala:

 • Dag 1 t/m 3 : Antigua
 • Dag 4 en 5 : Panajachel
 • Dag 6 : Quetzaltenango
 • Dag 7 : Antigua
 • Dag 8 en 9 : Lanquin
 • Dag 10 en 11 : Flores
 • Dag 12 en 13 : Rio Dulce
 • Dag 14 : Guatemala City
 • Dag 15  einde reis

vakantie guatemala

Dag 1 – Aankomst Guatemala City  naar Antigua
Aankomst op het vliegveld van Guatemala City. Je wordt hier opgehaald, en in een privéauto naar Antigua gebracht. Hier slaap je drie nachten. Afhankelijk van de tijd dat je aankomt in Antigua, kun je alvast op ontdekking gaan in de stad.

Dag 2 – Antigua
Vandaag heb je een vrije dag in Antigua. Dit koloniale stadje is net een openluchtmuseum, en erg makkelijk om zelf te ontdekken. Je kunt een bezoek brengen aan de vele kerken, kloosters en ruïnes, of kiezen voor een lokale koffie-finca, één van de jade musea, kunstgalerijen, het chocolademuseum, of souvenirtjes shoppen.

vakantie guatemala

Dag 3 – Antigua: Pacaya vulkaan
Vroeg vertrek voor een hike naar de actieve vulkaan Pacaya. Omdat deze vulkaan actief is, kun je niet direct bij de krater komen, maar je kan hem wel van redelijk dichtbij bekijken. Om de krater heen liggen velden van gestolde lava van vorige uitbarstingen waar je overheen kunt lopen. Je bent rond 13:00 uur weer terug in Antigua, waar je de rest van de dag nog vrij hebt.

Dag 4 – Antigua naar Panajachel, meer van Atitlan
Je wordt opgehaald in het hotel en in 2 uur naar Panajachel gebracht, het grootste dorp aan het beroemde meer van Atitlan. Hier logeer je twee nachten. De rest van de dag is vrij om Panajachel te verkennen.

vakantie guatemala

Dag 5 – Panajachel
Vandaag heb je een vrije dag in Panajachel. Er is veel te doen hier; je kan het meer oversteken in een bootje en de andere Maya-dorpjes verkennen, je kunt een kayak huren, of je kan in het Natuurreservaat een Canopy Tour doen waar je aan ziplines langs het meer zoeft.

Dag 6 – Panajachel via Chichicastenango naar Quetzaltenango
In de ochtend reis je van het hotel naar Chichicastenango. Dit inheemse dorp staat bekend om de grootste markt met handwerkproducten uit de regio, een kleurrijk geheel. Na een paar uur vrije tijd om over de markt te lopen, reis je naar Quetzaltenango (ook wel Xela genoemd).

vakantie guatemala

Dag 7 – Quetzaltenango naar Antigua
We beginnen de dag met een tour naar de warmwaterbronnen Fuentes Georginas. Deze bronnen liggen op 16km van Quetzaltenango, in een nevelwoud. Dit gebied heeft veel vulkanische activiteit, en deze hotsprings bestaan dan ook uit natuurlijke zwavelbaden, opgewarmd door deze vulkanische activiteit. In de middag reis je naar Antigua.

Dag 8 – Antigua naar Lanquin
Vandaag staat er een langere route op het programma. Je reist van Antigua naar Lanquin, in de binnenlanden van Guatemala. Deze reis duurt zo ́n 8 uur. In Lanquin heb je de rest van de dag vrij om bij te komen van de lange reis.

vakantie guatemala

Dag 9 – Lanquin: Nationaal Park Semuc Champey
Vandaag bezoek je Nationaal Park Semuc Champey. Dit is een natuurlijk gevormde brug van kalksteen waarop zich turkoois gekleurde poelen hebben gevormd, en onder de oppervlakte stroomt de rivier Cahabon. Je kunt in de poelen zwemmen, naar het uitzichtpunt klimmen, en een tour maken door de grotten van Kan-Ba, waar je doorheen zwemt met alleen een kaarsje in je hand als verlichting.

Dag 10 – Lanquin naar Flores
Vandaag hebben we nog één lange reisdag. Vanuit Lanquin reis je nog verder naar het noorden, naar het schiereilandje Flores. Flores is de uitvalsbasis voor de hele Peten regio, van waaruit vele jungle expedities worden gemaakt. Hier verblijf je twee nachten. Het hotel heeft een restaurant en zwembad.

vakantie guatemala

Dag 11 – Flores: Nationaal Park Tikal
Maak je klaar voor één van de absolute hoogtepunten van Guatemala; Nationaal Park Tikal. Het is een ritje van 45 minuten vanuit Flores naar Tikal. De gids zal je de mooiste tempels, ruïnes, altaren en complexen uit de oude Maya-cultuur laten zien, en zal je vele feiten en verhalen vertellen over de indrukwekkende geschiedenis. In de middag wordt je weer teruggebracht naar het hotel in Flores.

Dag 12 – Flores naar Rio Dulce
Vandaag reis je naar Rio Dulce, dichtbij de Caribische kust. Vanaf het hotel in Flores brengt een privévoertuig jullie naar het hotel in Rio Dulce, gelegen aan de waterkant van de rivier. In het hotel heb je de rest van de dag vrij om lekker te relaxen in het tropische klimaat. Je slaapt hier twee nachten.

vakantie guatemala

Dag 13 – Rio Dulce
Rio Dulce staat bekend om zijn flora, fauna en canyons in de rivier, dus vandaag ga je een mooie boottour maken, tot aan Livingston, een dorpje aan de Caribische kust. Je boekt en betaalt de tour direct bij het hotel (Q200pp). Tijdens de tour vaar je langs een vogeleiland, het kasteel van San Felipe, en zie je vele lokale vissers in hun kano ́s, en veel vogels zoals pelikanen en andere tropische vogels. In Livingston, het enige dorp van de Garifuna stam in Guatemala, is er de gelegenheid voor lunch, en daarna brengt de boot je weer terug naar het hotel.

Dag 14 – Rio Dulce naar Guatemala City
Na het fijne klimaat in Rio Dulce is het tijd om terug te keren richting de hoofdstad. De hotelboot brengt je weer naar het vasteland van Rio Dulce, waar je de eersteklas bus van 10:30 uur neemt naar Guatemala City (inbegrepen). Daar wacht een taxi je op om je naar je hotel te brengen.

Dag 15 – Guatemala City: einde reis
Iemand van het hotel brengt je naar het vliegveld, van waar je terugvlucht naar Nederland vertrekt.

vakantie guatemala

Prijsinformatie vakantie Guatemala met kinderen

Reisduur reis vakantie Guatemala15 dagen/14 nachten
Reissom vakantie GuatemalaVanaf € 1055,- per persoon (op basis 4 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen, vervoer ter plaatse, genoemde excursies, genoemde maaltijden
ExclusiefInternationale & binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels GuatemalaOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Petra helpt je graag bij het samenstellen van jouw Guatemala met kinderen reis.

Je eigen rondreis Guatemala met kinderen

Ook een rondreis Guatemala met kinderen maken? Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Guatemala

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Reisexpert Petra woont al jaren in Guatemala. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!