Jordanië vakantie

De ideale route volgens onze reisexpert
Ontvang een voorstel op maat

De ideale Jordanië vakantie

20 daagse rondreis

  • Reis met maximale positieve impact
  • Mooie wandeling in Dana natuurreservaat
  • Bezoek het onontdekte noorden van Jordanië
  • Verblijf in prachtige accommodaties
  • Test je kookkunsten tijdens een Jordaanse kookles
  • Bijzondere wandeling van Little Petra naar Petra
  • Ontmoet de locals en ervaar de cultuur

Tijdens deze Jordanië vakantie van 3 weken ga je genieten van een Jordaans reisavontuur. Met vele verschillende en bijzondere ervaringen. Van het drijven in de Dode Zee tot het ontdekken van de mooiste structuren bij Petra. Van het kijken naar de zonsondergang op de top van de zandduinen tot het wandelen door canyons om enkele van de oudste beschavingen op aarde te ontdekken. Hier in Jordanië is het allemaal mogelijk!

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië

Reizen met positieve impact

Tegenwoordig zijn er steeds meer sociale ondernemingen. Ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage leveren aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van ons bezoek. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van de winst in goede doelen.

”Vanwege de meer dan perfecte organisatie door Elena een prachtig programma samengesteld die geheel aan onze wensen – authentiek en sportief – voldeed. Geslapen in ecolodges en uitdagende wandelingen gemaakt. Tijdens onze reis veelvuldig telefonisch contact met Elena gehad, zoveel betrokkenheid en zorgvuldigheid hebben wij niet eerder meegemaakt!”

Je eigen Jordanië vakantie

Dit is een voorbeeld van een vakantie door Jordanië. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Dag 1: Start van je vakantie Jordanië – Aankomst Amman naar Umm Qais

Je vakantie door Jordanië begint in Amman! Je komt aan op Queen Alia International Airport net buiten Amman, hier wacht je transfer naar Umm Qais.

Dag 2: Umm Qais

Maak een wandeling rond de prachtige ruïnes van Gadara (de oude naam van Umm Quais) met onze gids Ahmad Alomari, wiens familie vroeger in de oude ruïnes leefde. Het beste tijdstip dit te doen is voor zonsondergang, als de lucht roze kleurt boven de Romeinse zuilen die uitkijken op het meer van Galilea en Israël.

Dag 3: Jerash – Ajloun

Van Umm Qais vertrek je naar de prachtige Romeinse stad Jerash. Bewoond sinds het neolithicum (300 v.Chr.). Dit is een erfgoed van wereldklasse, maar zonder de drukte van Petra. Het kasteel van Ajloun en het natuurreservaat van Ajloun zijn niet te missen. Je verblijf in een van de chalets in Ajloun. Tijdens een maaltijd op het terras heb je een panoramisch uitzicht over het bos. In het centrum van het natuurreservaat zijn er ook workshops voor het maken van papier, zeep en koekjes.

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Jordanie vakantie

Ervaring in de lokale gemeenschap

In Umm Qais kan je er zeker van zijn dat je vakantie in Jordanië op de juiste manier begint. Verblijf in een klein pension, Beit al Baraka, en maak kennis met enkele echte lokale ambachtslieden en ondernemers die samenkomen om ervaringen te creëren voor bezoekers die teruggeven aan de gemeenschap. Word wakker met waarschijnlijk het beste ontbijt dat je ooit hebt gehad, volg een workshop bijenteelt met Youssef, leer ‘Makloubeh’ koken met Gasloum of ga voor een wandeling langs de Jordaanvallei.

Dag 4 & 5: Amman

Je verlaat Ajloun om naar Amman te gaan. De stad Amman is gebouwd op 17 heuvels – dit zorgt ervoor dat er altijd een uitzicht is terwijl je deze stad vol charme verkent. Hoewel Amman “jonger” is dan veel andere steden in dit deel van de wereld (de meeste gebouwen zijn modern), is er genoeg te zien en doen.

vakantie Jordanië

De citadel (het best bezocht in de vroege ochtend of late namiddag om de middagzon te vermijden) is de perfecte plek voor een prachtig uitzicht over de stad. De twee overgebleven pijlers van de tempel van Hercules, die dateren uit AD180, geven een klein voorproefje van de architectonische wonderen die Jordanië in petto heeft.

Tijdens je vakantie in Jordanië krijg je een beter inzicht in de geschiedenis van het land als je een bezoek brengt aan het Jordaanmuseum. Ook is het mogelijk om de verscheidene smaken van het land te ontdekken op één va nde vele markten in Amman. Hier krijg je veel verschillende kruiden en specerijen voorgeschoteld die je thuis niet zo snel zult vinden. Mocht je toe zijn aan wat rust, ga dan naar een van de vele cafés van Amman voor een kopje thee of Arabische koffie.

Trustpilot

Bescherming van de natuur

Onderweg naar Jerash kan je overwegen om even te stoppen bij Beit Khairat Souf. Better Places laat je graag kennis maken met deze lokale onderneming die zich richt op het versterken van de positie van vrouwen, en het beschermen van het lokale mileu. Geniet van een zelfgemaakt ontbijt, of lunch met de lokale mensen die je hier tegenkomt. Mocht je tijd en zin hebben kan je een fietstocht door de omgeving maken! Lees hier meer.

Jordanie vakantie
Dag 6 Jordanië vakantie: Iraq Al Amir & Salt

Ga naar de weelderige valleien ten zuiden van Amman voor een bezoek aan enkele inspirerende bedrijven die een positieve impact creëren door het toerisme in de regio. Bezoek de buiten de gebaande paden gelegen stad Salt, een historische stad waar weinig buitenlandse bezoekers komen. Ervaar de Jordaanse gastvrijheid op zijn best met een verblijf in het mooie en door een familie gerunde pension: Beit Aziz.

Jordanie vakantie

Jordanië vakantie – Kookles

Maak optimaal gebruik van je tijd in Amman door een bezoek te brengen aan Beit Sitti. Gepaard met een bezoek aan de lokale groentemarkt krijg je hier een kookles die je niet snel zult vergeten. Beit Sitti is een sociale onderneming die kansen biedt aan lokale vrouwen door middel van toerisme. Samen met deze vrouwen zul je hier de lekkerste lokale gerechten maken.

Jordanie vakantie
Dag 7 & 8: Dode zee & Wadi Mujib

Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Dode Zee als we verder naar het zuiden gaan. Nu is het jouw moment om in werelds zoutste wateren en het laagste punt op aarde te drijven.
Reis verder naar Wadi Mujib, onderdeel van het Mujib Biosfeerreservaat. Wadi Mujib wordt ook wel de “Grand Canyon” van Jordanië genoemd. Je kan tussen april en oktober door het canyonpad (2km) wandelen langs een aantal verschillende paden. Er is ook een hoger gelegen pad met uitzicht op de dode zee, dat in de winter open is. Verblijf in de Mujib Chalets van Wild Jordan, die uitkijken over de dode zee, Zo ervaar je de Dode Zee op een andere manier!

Jordanie vakantie
Dag 9: De Koningsweg naar Dana

Reis langs deze oude handelsroute, die al 3000 jaar wordt gebruikt. Maak ook even tijd om te stoppen bij Karak, een oud kruisvaardersbolwerk. Karak, de thuisbasis van een indrukwekkend kasteel, biedt een spectaculair uitzicht over de bergen en de dode zee. Een belangrijke halte op de oude karavaanroutes tussen Egypte en Syrië, de stad is doordrenkt van geschiedenis.
Vervolg je Jordanië vakantie door dit prachtige stuk weg naar onze volgende bestemming: Dana Reserve.

Dag 10: Wandeling naar Feynan

Het Dana Biosphere Reserve is het grootste reservaat van Jordanië en is een spectaculair terrein. Meer dan 45 verschillende zoogdiersoorten leven hier, waaronder gazellen, wolven en rode vossen. Dana is de perfecte plek voor een trekking – vooral in het voorjaar als de wilde bloemen bloeien en de temperaturen niet te hoog zijn. Vandaag is weer een actieve dag. Je maakt een wandeling van zo’n 6 uur met een lokale gids door het nationale park Dana. De weg is relatief gemakkelijk en gaat langs verschillende zones van het reservaat, waardoor je kennismaakt met de diversiteit van de natuur. De dag eindigt in de Feynan eco-lodge, volgens National Geographic een van de beste ecolodges ter wereld.

Jordanie vakantie

Dag 11 in Feynan Lodge

Tijdens je 11e dag van je rondreis is je accomodatie niets minder dan de bekroonde Feynan Ecolodge; vaak beoordeeld als een van ’s werelds beste ecolodges. De missie van Feynan is “het helpen van de natuur, het helpen van mensen” door haar betrokkenheid bij gemeenschapsprojecten en het milieu. Ongeveer de helft van alle inkomsten wordt teruggegeven aan de gemeenschap en veel lokale bewoners zijn direct in dienst van de lodge.

Dag 12: Little Petra & Ammarin Desert Kamp

Vanavond beleven we een echte authentieke woestijnervaring; Ammarin Desert camp. Ammarin, gerund door de charmante Hussein en zijn team, ligt vlakbij het stadje Beidha, in de buurt van Little Petra. Geniet van thuis gekookte maaltijden op de traditionele manier en hoor verhalen over de Ammarin stam, die het kamp runnen en zo delen in de winst. Maak de ervaring compleet door onder de sterrenhemel te slapen in een traditionele bedoeïenen tent! Je vakantie in Jordanië is niet compleet zonder deze ervaring.

Jordanie vakantie
Dag 13: Wandeling van Little Petra naar Petra

Na een heerlijk ontbijt vertrek je voor een wandeling van Little Petra naar zijn grotere broer. Deze route staat ook wel bekend als het binnenkomen van Petra via de achterdeur en duurt zo’n 3-4 uur. Onderweg zal je vele mooie plekjes kunnen bezichtigen.

Dag 14 Jordanië vakantie: Petra

Petra is een enorm complex en het kan vele dagen duren voor je alles gezien hebt. Met de hulp van onze gidsen weet je zeker dat je de mooiste plekjes te zien krijgt. Neem voldoende water mee want het kan warm worden!

Jordanie vakantie

Jordanië vakantie – Iraq-al-Amir

Bezoek Irak-al-Amir, een klein dorpje omgeven door prachtige landschappen en grotten waar een vrouwencoöperatie is gevestigd. Deze onderneming verzorgt trainingen voor lokale vrouwen in de productie van handwerk en ondersteunt hen als ondernemers. De coöperatie heeft een belangrijke rol gespeeld in het bereiken van meer gelijkheid voor vrouwen in de omliggende plattelandsgemeenschappen. Lunch met de dames uit Irak al Amir of doe mee aan een pottenbakkersles voor een leuke ervaring.

Dag 15: Wadi Rum

Je bezoekt tijdens je vakantie in Jordanië de beroemde Wadi Rum woestijn voor een woestijnsafari. Tijdens deze belevenis ervaar je hoe het is om in de woestijn te overnachten en krijg je de nachtelijke sterrenhemel te zien. Erg bijzonder.

Dag 16 – Wadi Rum naar Aqaba

Je hebt de ochtend vrij om rustig te genieten van het woestijnlandschap. Optioneel kun je een ritje per kameel maken of, indien je overnacht bij de bedoeienen, helpen met het geiten hoeden. Nadat je gedag hebt gezegd tegen de woestijn is het tijd verder te reizen. Je kunt ervoor kiezen een tussenstop maken bij de berg Um Addami. Vanaf de top van de berg heb je vanwege haar ligging uitzicht op zowel Jordanië als Saoedi-Arabië.

Dag 17 + 18 Jordanië vakantie – Aqaba vrije dagen

Geniet tijdens deze Jordanië vakantie een paar dagen van de zon, zee en strand. Aqaba is een ontspannen stad aan de Rode Zee met vele restaurantjes. Dit is de ideale plek om even bij te komen van al je actieve avonturen in de woestijn! Vanaf de kust kun je op een heldere dag het Israëlische plaatsje Eilat aan de overkant zien liggen. Mocht je nog een activiteit willen ondernemen, dan kan je met een boot het water op en genieten van een heerlijke lunch met vers eten uit de zee. Er is genoeg te doen in Aqaba om je een aantal dagen te vermaken.

Jordanie vakantie

Sterrenkijken in de woestijn

Wadi rum is wereldberoemd voor de uit filmscenes van Star Wars en Martian – Wadi Rum laat met weinig moeite een enorme indruk achter. Met Better Places breng je hier de avond door en dat gaat gepaard met een initiatief gestard door een groep Jordaanse ondernemens. Hier zul je de vele sterren bekijken met een aantal gidsen.

Dag 19: Madaba

Als we onze reis terug naar Amman beginnen, stoppen we bij de marktplaats Madaba, bekend om zijn verzameling Byzantijnse mozaïeken. Madaba is ook de thuisbasis van een van de grootste christelijke gemeenschappen van Jordanië, en van hieruit kunnen we meer hoogtepunten van de King’s Highway verkennen.

Dag 20: Terugkeer naar huis – einde van je vakantie Jordanië

Madaba ligt op slechts 20 minuten van de belangrijkste luchthaven van Queen Alia, wat betekent dat er geen noodzaak is om terug te keren naar Amman. Hier komt je vakantie door Jordanië ten einde.

Route Jordanië vakantie

Dag 1-2: Start van je rondreis door Jordanië
Dag 3: via Jerash naar Ajloun
Dag 4: Ajloun naar Amman
Dag 5: Amman naar Beit Aziz zout
Dag 6: Beit Aziz zout
Dag 7: via de Dode Zee naar Wadi Mujib
Dag 8: Wadi Mujib
Dag 9: De Koningsweg naar Dana
Dag 10: wandeling naar Feynan – Feynan Ecolodge
Dag 11: Feynan Ecolodge
Dag 12: naar Little Petra
Dag 13: Wandeling Kleine Petra naar Petra
Dag 14: Petra
Dag 15-16: Wadi Rum naar Aqaba
Dag 17-18: Aqaba & de Rode Zee
Dag 19: naar Madaba
Dag 20: Vlieg terug naar huis – einde Jordanië vakantie

Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan onze voorbeeldreizen.

Jordanie vakantie

Plasticvrije Jordanië vakantie

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Jordanië vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers. Ook in de safari jeep is drinkwater aanwezig en kun je je waterfles vullen met gekoeld water. Lees meer.

Jordanie vakantie

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Lees meer

Jordanie vakantie

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!