vakantie Myanmar

Kayah state en Inle lake
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

5-daagse bouwsteen vakantie Myanmar

Kayah state en Inle lake – Prijs op aanvraag

  • Bezoek aan Kayan-vrouwen met hun koperen nekringen
  • Kayah State is nog maar net geopend voor buitenlanders
  • Boottocht over het Inle meer

In het oosten van Myanmar ligt de onbekende Kayah State. Weinig toeristen weten hun weg te vinden naar de bijzondere regio. Kayah State heeft de grootste diversiteit aan etnische groepen, zoals de Kayah, Kayan, Bre, Lahta en Yinbaw. De meest bekende zijn de Kayan-vrouwen met hun koperen nekringen. Traditionele ambachten zijn nog steeds erg belangrijk in het dagelijks leven van de bewoners. Tijdens deze 5-daagse tour leer je muziek maken op een bamboegitaar, geitenwol spinnen, sieraden maken en kun je zelf ervaren hoe de nekringen zitten. Je eindigt de tour met een prachtige boottocht op het Inlelake.

vakantie Myanmar

Stel je Myanmar vakantie op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je vakantie Myanmar in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nwai, onze lokale reisexpert.

Reisvoorstel aanvragen

Dag 1: Loikaw – ontmoet de long-neck vrouwen

Je begint de tour in de hoofdstad van de Kayah State: Loikaw. Na het ontbijt word je opgehaald door een lokale gids, die de aankomende 2 dagen bij je blijft. De gids spreekt goed Engels en helpt de gesprekken met de locals te vertalen.

Vandaag staat er een wandeltocht op het programma. In het dorpje Pan Pet ontmoet je de dorpsgids,  die je alles kan vertellen over de omgeving. Tijdens de wandeling naar een prachtig uitzichtpunt, vertelt ze over de geneeskrachtige werking van de planten die de dorpelingen nog steeds gebruiken. Onderweg leer je over het dagelijks leven in Pan Pet en de omgeving. Na de wandeling staat er een uitgebreide lunch op je te wachten. De traditionele gerechten zijn gemaakt door de vrouwen uit het dorp. Na de lunch bezoek je twee Kayan-families. Met de hulp van de lokale gids maak je kennis met de bekende long-neck vrouwen en leer je alles over hun bijzondere traditie. Als je wilt kun je de nekringen zelf proberen. De Kayan-vrouwen zijn echte ambachtslieden. Ze laten je dan ook graag zien hoe zij garen spinnen en sieraden maken. Op verzoek kun je de traditionele rijstwijn proberen. Na afloop van de tour word je weer teruggebracht naar je hotel in Loikaw.

Het is een medium-zware wandeling, waarbij je af en toe bergopwaarts gaat. Je kunt onderweg nergens je flesje bijvullen. Neem dus voldoende water mee vanuit het hotel.

vakantie Myanmar

Dag 2: Loikaw – bezoek aan weefcentrum

Een bekend gezicht! Ook vandaag staat de gids na het ontbijt op je wachten. Dit keer neemt hij je mee naar het dorpje Hta Nee La Leh. Hier wonen de etnische Kayah. In het community centre maak je kennis met de dorpsgids uit dit gebied. De eerste stop is een veld met enorme totempalen die vrolijk wiegen in de wind. De dorpsgids legt uit waarom deze plek zo belangrijk is voor de lokale bewoners en vertelt over de animistische tradities en rituelen die hier worden uitgevoerd. Even verderop bezoek je een altaar met dierenbotten en leer je over de rituele jacht. In het Kayah dorp ga je op bezoek bij een lokale muzikant, die op een zelfgemaakte bamboegitaar speelt. De Kayah-vrouwen dragen geen nekringen, maar honderden dunne, zwarte ringen om hun knieën. Bij de laatste familie die je vandaag bezoekt, word je uitgenodigd om de traditionele klederdracht aan te trekken. Dat is inclusief beenringen!

vakantie Myanmar

Na de lunch ga je alweer terug richting Loikaw. Maar voor de dag voorbij is maak je nog een stop bij het Loikaw Weaving Centre. Daar krijgen jonge meiden uit de arme dorpen gratis lessen in het weven van traditionele doeken. Hier zie je hoe de garen met natuurlijke ingrediënten worden gekleurd en tot prachtige sjaals worden geweven.

Dag 3: Loikaw – boottocht naar Inlelake

Na het ontbijt pak je de bus van Loikaw naar Phe Khone. Daar stap je over op de boot naar het Inlelake. Het is ongeveer 6 uur varen, maar in deze prachtige omgeving verveel je je geen minuut. Na de lange, maar mooie tocht, word je warm onthaalt door Kyaw en zijn familie in A Little Eco Lodge. De eigenaar doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te ondernemen, zonder dat het ten koste gaat van je comfort. Zo is al het eten biologisch en uit eigen tuin. Het prachtige restaurant is een echte eye-catcher en helemaal van bamboe gebouwd. De rest van de middag kun je relaxen in de prachtige tuin van het hotel. Of je leent een fiets en bezoekt het centrum van Nyaung Shwe.

vakantie Myanmar

Dag 4: Inlelake – boottocht Inle lake

Je begint de dag met een vers ontbijt in de tuin van A Little Eco Lodge. Daarna word je opgehaald door een tuktuk die je naar de stad brengt. Daar begin je de boottocht over het Inlemeer. Meneer Kyaw zorgt ervoor dat de gids de mooiste plekken laat zien en de drukke, toeristische attracties overslaat. Je vaart langs de iconische beenvissers, die vissen door met één been op de rand van de boot te balanceren. De gids neemt je mee naar de Shwe Indein Pagoda. Het dorpje eromheen is bekend vanwege de lange markt met traditionele souvenirs die naar de tempels leidt. In de middag legt de boot aan bij Inle Heritage. Daar worden jongeren uit de omgeving opgeleid in het toerisme. Ze leren duurzaam ondernemen en werken aan manieren om het afval uit de omgeving beter te beheren en het meer schoon te houden. Maar er is nog veel meer moois te ontdekken. Op het eiland is een kattendorp, waar de originele Birmese kat leeft en beschermd wordt. Bovendien kun je er heerlijk lunchen. Voor je terug gaat naar het hotel, vaar je door de drijvende tuinen waar families op het water leven en eten verbouwen.

Dag 5: Inlelake – bijzondere kookworkshop

Vanochtend staat er een bijzondere kookles op het programma. Je gaat namelijk eerst op schattenjacht om de ingrediënten te verzamelen. Met een lijst ingrediënten en Birmese woorden ga je bij de bewoners langs. Door met de bewoners te kletsen probeer je duidelijk te maken welke producten je nodig hebt. Na de huisbezoeken brengt een tuktuk je naar de lokale markt, waar je zelf groenten verzamelt. Terug bij A Little Eco Lodge zoek je de laatste ingrediënten zelf in de prachtige tuin van het hotel. Als je alle producten verzamelt hebt ga je aan de slag met de chef om er heerlijke, traditionele gerechten van te maken. Als beloning mag je na afloop alles lekker oppeuzelen. Na de lunch is deze tour afgelopen.

Myanmar vakantie

Vliegtickets vakantie Myanmar

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Myanmar  boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een vakantie Myanmar

Wil je een reis naar Myanmar maken? Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een vakantie Myanmar op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Myanmar

Nwai, de Better Places reisspecialist in Myanmar, helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat

Veiligheid Myanmar

Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de reisideeën.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!