Vakantie Peru met kinderen

“De veelzijdigheid en gastvrije mensen maken Peru uniek”

Van groene jungle tot eeuwenoude Inca-ruïnes en van gezellige steden tot hete woestijn: Ingrid en Patrick van Bernebeek maakten samen met hun twee dochters een prachtige, afwisselende vakantie Peru. Guido en Agnes, de lokale reisexperts van Better Places in Peru, zorgden ervoor dat de reis perfect georganiseerd was. “Elke plek was weer een nieuw hoogtepunt.”

vakantie Peru 

Elke twee jaar willen Ingrid en Patrick samen met hun dochters van 13 en 15 een verre reis maken. Afgelopen zomer besloten ze Peru te gaan ontdekken. “We zochten een veilig, veelzijdig land waar je prima zelfstandig kunt rondreizen”, vertelt Ingrid. “Dat werd Peru. We wilden geen groepsreis maken en helemaal op de bonnefooi reizen vonden we geen prettig idee met de kinderen. Via internet kwamen we in contact met Better Places. Binnen no time hadden we volop informatie gekregen via de mail en binnen een week veegden we al onze andere offertes van tafel. Het gevoel bij Agnes en Guido was meteen goed. Hun aanpak is heel persoonlijk en ze begrepen precies wat we wilden: een mooie, veelzijdige reis waarbij we net iets extra’s zouden zien ten opzichte van de gemiddelde reis naar Peru.”

vakantie Peru

Extra rust inbouwen tijdens je vakantie Peru

Ingrid en Patrick ontmoetten Agnes en Guido toen zij tijdens carnaval toevallig ook in Nederland waren. “We vonden het fijn om hen ook een keer persoonlijk te spreken”, zegt Patrick. “Dat beviel prima en uiteindelijk hebben we onze hele reis op maat laten maken door Better Places. We bouwden bijvoorbeeld op verschillende plekken wat extra rust in, omdat we niet helemaal uitgeput weer thuis wilden komen.”

vakantie Peru

Logeren op de koffieboerderij in Peru

Ingrid, Patrick en hun dochters maakten een reis van 3,5 week, waarbij ze onder andere Lima bezochten, een jaguar spotten in de Amazone, Inca-ruïnes beklommen, Machu Picchu bewonderden, de Nazca-lijnen zagen en de woestijn rond Huacachina bezochten. Ze deden ook de koffieroute, waarbij ze op een koffieboerderij logeerden. “Van gastvrouw Julia leerden we hoe koffiebonen en cacao worden verbouwd en maakten we zelf koffie en chocolade”, vertelt Patrick. “We werden helemaal opgenomen in het gezin. We zagen Peru zoals het echt is en onze dochters waren hier erg van onder de indruk. Dat mensen met heel weinig zo gelukkig kunnen zijn vonden ze heel speciaal. Wij ook: het was fijn om hier te logeren en zo ons steentje bij te dragen aan een lokale gemeenschap in Peru.”

vakantie Peru

Kleinschalige hotels Peru

Het gezin is erg tevreden over de hotels waar ze sliepen. “Elke accommodatie was weer anders”, zegt Patrick. “In Cusco sliepen we in een hotel van een Nederlandse vrouw, die weeskinderen opvangt. We logeerden op een koffieboerderij, in een prachtig hotel in Lima en in een basic accommodatie midden in de jungle.” “En alles was steeds perfect geregeld qua hotels en vervoer”, vertelt Ingrid. “We hoefden zelf helemaal niets te doen, het team in Peru is echt een geoliede machine. We kregen bij aankomst een telefoon en we konden Guido altijd bereiken via WhatsApp. Als we ter plekke iets wilden wijzigen aan ons reisschema, dan was dat ook geen probleem. Vaak hadden we een privé-gids, zodat we steeds zelf ons programma konden bepalen. We voelden ons bovendien heel veilig in Peru, de mensen zijn zo gastvrij. We kunnen iedereen aanraden om naar Peru te gaan: de veelzijdigheid, de warme mensen, het makkelijke reizen: het land heeft heel veel te bieden.”

              Award 2018

Beste verre reizen specialist

Met het prachtige cijfer van een 9,1 is Better Places begin 2018 opnieuw verkozen tot beste reisorganisatie in de categorie ‘Verre Reizen’. Dit cijfer is een gemiddelde wat reizigers hebben gegeven naar aanleiding van de reis die ze met ons maakten. Lees meer over de Reisgraag Award

Meer Peru reiservaringen

Wil je meer ervaringen lezen van reizigers die hun Peru reis door Guido en Agnes lieten samenstellen? Bekijk dan hier de reviews.

vakantie Peru

Vraag een reisvoorstel aan voor een vakantie Peru

Bij Better Places kun je zelf je vakantie Peru samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Guido, onze Peru specialist, of stuur Guido een mailtje via guido@betterplaces.nl.

Rondreizen Peru

Heb je inspiratie nodig bij het samenstellen van je vakantie Peru? Bekijk onze reisideeën, gebaseerd op ervaringen van reizigers zoals jij. Lees meer over onze rondreizen Peru.

Meer Peru reiservaringen

Bekijk de ervaringen van reizigers die in de afgelopen periode met ons op reis naar Peru gingen.

Beste verre reizen specialist

Met het prachtige cijfer van een 9,1 is Better Places begin 2017 verkozen tot beste reisorganisatie in de categorie ‘Verre Reizen’. Dit cijfer is een gemiddelde wat reizigers hebben gegeven naar aanleiding van de reis die ze met ons maakten. Lees meer over de Reisgraag Award

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* indicates required

Je bent succesvol ingeschreven!