Veiligheid India

Hoe veilig is het om rond te reizen in India?
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Is het veilig om in India rond te reizen?

Een reis naar India belooft een onvergetelijke ervaring. De immense drukte, de eindeloze geluiden en al die felle kleuren. Er doen ook negatieve verhalen over India de ronde. Treinen die onveilig zijn en seksuele intimidatie. Om maar niet te spreken over de ontmoedigende verhalen over infecties en buikproblemen na het eten van een heerlijke curry. Over het algemeen is het veilig om zelfstandig in India rond te reizen. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en de meeste plekken hebben goede voorzieningen voor toeristen. Toch zijn er een paar dingen waar je extra op moet letten. Met deze informatie en tips over veiligheid India kun je optimaal van jouw rondreis genieten.

veiligheid india

Veiligheid India: Voedselveiligheid

Het lokale eten in India is je grootste genot en tegelijkertijd je grootste vijand. Een rommelige maag is gebruikelijk. Je lichaam moet wennen aan al die nieuwe specerijen en oliën. Maar de beruchte Delhi Belly kan je rondreis flink verpesten. Wees daarom voorzichtig met eten op straat. Ga voor de eetstalletjes waar het druk is en kies een gerecht wat vers gemaakt wordt en ga voor heet gebakken of gefrituurd. Het is slim om vis en vlees te vermijden. Die producten liggen soms uren op stoffige markten in de volle zon, voor ze in de restaurantkeuken belanden.

Veiligheid India: Drinkwater

Het kraanwater in India is op de meeste plekken zo vervuild, dat de locals er zelf ook ziek van worden. Drink dus nooit zomaar uit de kraan. Zorg dat het water eerst gekookt is of gebruik een sterilisator om de bacteriën en parasieten te doden. Wees ook alert op ijsklontjes in je frisdrank en verse fruitsappen die verdund worden met kraanwater.

veiligheid india

Veilig met de trein

Reizen met de trein in India is een avontuur op zich. Het is de meest comfortabele manier om je tussen grote steden te verplaatsen. Bovendien is het ook nog eens een leuke manier om in contact te komen met de locals. Die reizen immers ook met de trein. Toch heeft het spoor in India een slechte reputatie. Zo zouden diefstal en aanranding aan de orde van de dag zijn. Onze ervaring is dat treinreizen in India veilig is. Zeker als je in de 2de of 1ste klasse AC reist. Je reist dan met de middenklasse Indiërs en veelal met gezinnen. Mocht het toch voorkomen dat iemand zich misdraagt, dan kun je het beste hardop om hulp roepen. Er is altijd wel iemand in de buurt om je te helpen. Er zitten speciale ringen aan de bedden waar je je tas of koffer aan vast kunt maken met een hangslot.

veiligheid india

Veiligheid India: Neppriesters op heilige plekken

Heilige plekken, zoals Varanasi en Pushkar, zijn een broeinest van oplichters die zich voordoen als priesters. Een bekende truc? Neppriesters die nietsvermoedende toeristen benaderen en een bloem geven. Met de bloem in je hand word je meegenomen naar het heilige water, waar ze een gebed voor je zingen en allerlei rituelen uitvoeren. Na een paar minuten vragen ze om een gift van 100 euro of meer. Deze neppriesters hebben vaak handlangers in de buurt die zich in luttele seconden om je heen verzamelen en je intimideren en bedreigen tot je bereid bent te betalen. De enige manier om deze vorm van oplichting te voorkomen is door geen bloemen aan te pakken en je niet mee te laten nemen voor zogenaamde rituelen. Ook niet als de priester belooft oprecht te zijn en jou ervan beschuldigt onbeschoft en respectloos te zijn wanneer je zijn aanbod afslaat. Een echte priester zou dat nooit doen.

veiligheid india

Veiligheid voor vrouwen

Feit is dat het verschil tussen mannen en vrouwen diepgeworteld zit in de Indiase cultuur. Vrouwen worden als zwak beschouwd en hebben weinig te zeggen in deze mannenwereld. Westerse vrouwen hebben de reputatie ‘makkelijk’ te zijn. Dus bereid je erop voor dat veel mannen op straat naar je zullen staren. Op drukke plaatsen zullen sommige mannen zelfs proberen je ‘per ongeluk’ op een ongepaste plek aan te raken. Het beste wat je kunt doen is de blikken vermijden. Erop in gaan wordt gezien als flirten en maakt het alleen maar erger. Draag ook zoveel mogelijk bedekkende kleding. Denk aan enkellange broeken of rokken, bedekte schouders en een gesloten decolleté. Blote lichaamsdelen en sexy kleding bevestigen de beeldvorming over Westerse vrouwen en zijn voor sommige mannen en een teken dat ze je ongevraagd mogen aanraken. Het huwelijk is heilig in India. Draag een ring en zeg altijd dat je getrouwd bent, ook als dat niet zo is. Je zult merken dat de meeste mannen plotseling veel meer respect voor je hebben.

veiligheid india

Zo reis je veilig door India

Wil je graag naar India op vakantie? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Tijdens je reis is er indien nodig ten allen tijde een lokale contactpersoon beschikbaar. De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie in India verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!