Veiligheid in India

Hoe veilig is het om rond te reizen in India?
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Is het veilig om in India rond te reizen?

Een reis naar India belooft een onvergetelijke ervaring. De immense drukte, de eindeloze geluiden en al die felle kleuren. Er doen ook negatieve verhalen over India de ronde. Treinen die onveilig zijn en seksuele intimidatie. Om maar niet te spreken over de ontmoedigende verhalen over infecties en buikproblemen na het eten van een heerlijke curry. Over het algemeen is het veilig om zelfstandig in India rond te reizen. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en de meeste plekken hebben goede voorzieningen voor toeristen. Toch zijn er een paar dingen waar je extra op moet letten. Met deze informatie en tips over veiligheid India kun je optimaal van jouw rondreis genieten.

Veiligheid in India

Veiligheid India: Voedselveiligheid

Het lokale eten in India is je grootste genot en tegelijkertijd je grootste vijand. Een rommelige maag is gebruikelijk. Je lichaam moet wennen aan al die nieuwe specerijen en oliën. Maar de beruchte Delhi Belly kan je rondreis flink verpesten. Wees daarom voorzichtig met eten op straat. Ga voor de eetstalletjes waar het druk is en kies een gerecht wat vers gemaakt wordt en ga voor heet gebakken of gefrituurd. Het is slim om vis en vlees te vermijden. Die producten liggen soms uren op stoffige markten in de volle zon, voor ze in de restaurantkeuken belanden.

Veiligheid in India

Veiligheid India: Drinkwater

Het kraanwater in India is op de meeste plekken zo vervuild, dat de locals er zelf ook ziek van worden. Drink dus nooit zomaar uit de kraan. Zorg dat het water eerst gekookt is of gebruik een sterilisator om de bacteriën en parasieten te doden. Wees ook alert op ijsklontjes in je frisdrank en verse fruitsappen die verdund worden met kraanwater.

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om veilig water te drinken zonder plastic flesjes te kopen. Kom er in deze blog achter hoe jij plasticvrij kan reizen.

Ga je naar India, eet dan lekker vegetarisch. Supermakkelijk en de kans dat je last van je buik krijgt neemt drastisch af!

Yoga in India

Veilig met de trein

Reizen met de trein in India is een avontuur op zich. Het is de meest comfortabele manier om je tussen grote steden te verplaatsen. Bovendien is het ook nog eens een leuke manier om in contact te komen met de locals. Die reizen immers ook met de trein. Toch heeft het spoor in India een slechte reputatie. Zo zouden diefstal en aanranding aan de orde van de dag zijn. Onze ervaring is dat treinreizen in India veilig is. Zeker als je in de 2de of 1ste klasse AC reist. Je reist dan met de middenklasse Indiërs en veelal met gezinnen. Mocht het toch voorkomen dat iemand zich misdraagt, dan kun je het beste hardop om hulp roepen. Er is altijd wel iemand in de buurt om je te helpen. Er zitten speciale ringen aan de bedden waar je je tas of koffer aan vast kunt maken met een hangslot.

Veiligheid in India

Veiligheid India: Neppriesters op heilige plekken

Heilige plekken zijn een broeinest van oplichters die zich voordoen als priesters. Een bekende truc? Neppriesters die nietsvermoedende toeristen benaderen en een bloem geven. Met de bloem in je hand word je meegenomen naar het heilige water, waar ze een gebed voor je zingen en allerlei rituelen uitvoeren. Na een paar minuten vragen ze om een gift van 100 euro of meer. Deze neppriesters hebben vaak handlangers in de buurt die zich om je heen verzamelen, intimideren en bedreigen tot je betaalt. De enige manier om deze vorm van oplichting te voorkomen is door geen bloemen aan te pakken en je niet mee te laten nemen voor zogenaamde rituelen. Onthoud: Een echte priester zou dat nooit doen.

Van India krijg je nooit genoeg! Bekijk onze voorbeeldreizen en laat je inspireren voor je volgende reis.

Veiligheid in India

Veiligheid voor vrouwen

Feit is dat het verschil tussen mannen en vrouwen diepgeworteld zit in de Indiase cultuur. Vrouwen worden als zwak beschouwd en hebben weinig te zeggen in deze mannenwereld. Westerse vrouwen hebben de reputatie ‘makkelijk’ te zijn. Dus bereid je erop voor dat veel mannen op straat naar je zullen staren. Op drukke plaatsen zullen sommige mannen zelfs proberen je ‘per ongeluk’ op een ongepaste plek aan te raken. Het beste wat je kunt doen is de blikken vermijden. Erop in gaan wordt gezien als flirten en maakt het alleen maar erger. Draag ook zoveel mogelijk bedekkende kleding. Denk aan enkellange broeken of rokken, bedekte schouders en een gesloten decolleté. Blote lichaamsdelen en sexy kleding bevestigen de beeldvorming over Westerse vrouwen en zijn voor sommige mannen en een teken dat ze je ongevraagd mogen aanraken. Het huwelijk is heilig in India. Draag een ring en zeg dat je getrouwd bent. Je zult merken dat de meeste mannen plotseling veel meer respect voor je hebben.

Je eigen reis door India

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een reis naar India? Stel je reis samen in samenwerking met reisspecialist Shalome. Geef Shalome je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis India of de beste reistijd India.

Meer inspiratie voor je India rondreis

Wil je meer lezen over India en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over incredible India of over de veelzijdige keuken van dit land. Reisbloggers Daisy en Patrick zijn echte India-fans en vertellen over hun liefde voor Mumbai op hun blog.

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!