Veiligheid Marokko

Hoe kun je veilig rondreizen in Marokko
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Veiligheid in Marokko

Het is relatief dichtbij en toch een totaal andere wereld. Marokko is een bijzondere reisbestemming met veel bezienswaardigheden, een heerlijke lokale keuken en gastvrije bevolking. Maar voordat je naar Marokko vertrekt wil je natuurlijk weten in hoeverre het land veilig te bereizen is. We geven je daarom informatie over de situatie rondom veiligheid in Marokko en tips waarmee je je reiservaring zo prettig mogelijk maakt.

Over veiligheid in Marokko:

  • Geen bijzondere risico’s
  • Neem normale voorzorgsmaatregelen
  • Wees extra alert in de Medina
Marokko ervaringen

Veilig reizen in Marokko

Verreweg de meeste reizigers komen terug uit Marokko met enthousiaste verhalen over het land en de lokale bevolking. Marokko is over het algemeen dan ook een veilig land om te bereizen en het geldt als één van de meest stabiele landen in West-Afrika. Gepaste voorzorgsmaatregelen zijn zoals in ieder land verstandig maar er gelden geen bijzondere risico’s voor een rondreis Marokko. Voor de meest up to date informatie over veiligheid in Marokko kan je naar het officiële reisadvies kijken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Marokko reisexperts Rikkert en Wendy zijn daarnaast altijd op de hoogte van de huidige situatie ter plaatse en kunnen je helpen aan meer informatie of voorzien van reisadvies.

Marokko ervaringen

Autorijden in Marokko

De wegen in Marokko zijn over het algemeen in goede staat en het land is prima te bereizen met eigen vervoer. Het verkeer is met name in de steden wel een stuk chaotischer dan wij in Nederland gewend zijn. Pas je rijgedrag hier op aan door extra afstand te bewaren en waar nodig voorzichtiger of juist assertiever te zijn. Buiten de steden zijn de wegen lang niet altijd verlicht, daarom is het aan te raden om je overdag te verplaatsen, al kan je ook na zonsondergang in principe prima de weg op. 

 

Marokko ervaringen

Veiligheid Marokko – politiecontroles

Een veel gehoorde situatie op de weg in Marokko is die van politiecontroles, met name op de toegangswegen naar grotere steden. Dit kan spannend voelen, maar je hoeft je hierover geen zorgen te maken. Zorg er wel voor dat je je aan de verkeersregels houdt en autopapieren kunt laten zien als daarom wordt gevraagd, dan zullen ze je gewoon door laten rijden. In een enkel geval wordt er om onduidelijke of onterechte reden een bekeuring uitgeschreven. Hier is helaas weinig aan te doen behalve vriendelijk blijven, om uitleg vragen en bij uitzondering de te betalen boete, die vaak een klein bedrag betreft, voor lief te nemen.

Reizen in Marokko als vrouw

Marokko staat bekend als één van de meest gematigde Islamitische landen van de Arabische wereld. Je hoeft als vrouw dan ook geen hoofddoek te dragen tijdens je reis door Marokko. Wel is het wenselijk om je gepast te kleden en niet te veel blote huid te tonen. Op plekken die toeristisch zijn is men inmiddels gewend aan buitenlandse vrouwen, op het platteland kan dat anders zijn en zal je wellicht meer aandacht trekken. Over het algemeen geldt dat je als vrouw in Marokko met name in de Medina te maken kan krijgen met mannen die je aanstaren of aanspreken, maar daar zal het ook bij blijven. Je houding maakt hierbij veel verschil; kleed je gepast, zet bijvoorbeeld een zonnebril op en loop ontspannen maar zelfverzekerd door.

<ahref="https://nl.trustpilot.com/review/betterplaces.nl"target="_blank">Trustpilot
Marokko ervaringen

Veiligheid in de Medina

De Medina is een plek waar je je ogen uitkijkt en misschien wel de mooiste herinneringen aan over zal houden. Je krijgt hier echt een kijkje in het dagelijks leven in de Marokkaanse steden en je zintuigen worden volop geprikkeld. De Medina en souks vormen wel een waar paradijs voor zakkenrollers. Neem daarom niks mee dat je niet nodig hebt en verlies je spullen niet uit het oog. Met de ontelbare kleine straatjes is de Medina een soort doolhof en is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Google Maps kan je hier namelijk lang niet altijd helpen als je de weg kwijt bent. Je kunt in dat geval prima de weg vragen, maar doe dat als het kan bij een winkelier en niet een voorbijganger; die zal waarschijnlijk met je mee willen lopen en daar een vergoeding voor vragen.

Marokko ervaringen

De kans is hoe dan ook groot dat je op een zeker moment wordt aangesproken door iemand die je wil helpen. In dat geval kan je er van uit gaan dat ze aan het eind om geld vragen of je eerst langs een winkel leiden waar ze verdienen aan jouw aankoop. Je doet er dan goed aan om direct duidelijk te maken dat je daar geen interesse in hebt en niet wilt betalen. Wees vriendelijk maar duidelijk en zeg bijvoorbeeld “la Shukran” (nee, bedankt) en loop door. Zo’n situatie is niet gevaarlijk maar kan wel vervelend zijn. Door je hier vooraf bewust van te zijn maak je je ervaring in de Medina een stuk prettiger. Houd ook rekening met het moment waarop je je in de Medina bevindt. ’s Avonds als het donker wordt en de Medina verlaten is, kan het er onprettig aanvoelen. Neem waar mogelijk een taxi als je van je hotel naar een restaurant gaat en terug. In de grotere straten kan het geen kwaad om zelf te wandelen maar de echt kleine straatjes diep in de Medina kan je rond deze tijd het beste vermijden.

Je eigen reis door Marokko

Ook een rondreis door Marokko maken? Je reis in Marokko kun je in overleg met reisspecialist Rikkert samenstellen. Hij kan je alles vertellen over de veiligheid in Marokko. Geef Rikkert je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.

Zo reis je rond in Marokko

Wil je graag een rondreis door Marokko maken? Kijk dan eens bij de voorbeeldreizen. Je plant je hele reis in overleg met lokale reisexpert Rikkert. Hij kan je nog meer vertellen over de veiligheid in Marokko. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek.

Meer inspiratie?

Ben je op zoek naar iets meer informatie over Marokko in het algemeen? Kijk eens naar de beste reistijd voor een reis door Marokko. Blogger Karlijn is al op veel plekken geweest en schrijft erg leuke blogs over haar avonturen. Lees meer van haar blogs over Marokko.

Reisexpert Wendy komt al jaren in Marokko. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Marokko. Geef Wendy je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!