Alles over veiligheid in Peru

Kan je veilig op reis in Peru?
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

 De veiligheid in Peru

Ben je van plan om een rondreis Peru te gaan maken, maar vraag je je af hoe het met de veiligheid zit? Daar hoef je je geen zorgen over te maken. In Peru kun je veilig rondreizen, zeker als je rekening houdt met onderstaande aandachtspunten. Peru is een geweldige reisbestemming. En het is een bestemming waar je je snel thuis én veilig voelt, dankzij de hartelijke, behulpzame mensen en de ontspannen sfeer. Er is geen reden om je zorgen te maken over de veiligheid in Peru tijdens je rondreis, al is het wel verstandig om met een aantal zaken rekening te houden.

Veiligheid in Per

Reisadvies van Buza

Veel reizigers kijken voor vertrek naar het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op deze website vind je de reisadviezen voor elk land ter wereld. Als je het reisadvies voor Peru bekijkt, zie je dat het land geel gekleurd is, op wat oranje slierten na. Geel betekent ‘let op, veiligheidsrisico’s’ en dat is voor landen buiten de Westerse wereld heel gebruikelijk. Het ministerie waarschuwt in Peru vooral voor demonstraties en wegblokkades die af en toe kunnen voorkomen en er zijn enkele gebieden waar je beter niet naartoe kunt gaan. Het gaat dan onder andere over het grensgebied met Colombia. Tijdens onze rondreizen kom je daar sowieso niet.

Wil je meer inspiratie opdoen en zo een reis op maat samenstellen? Bezoek de bestemmingspagina van Peru!

Veiligheid in Peru

Over je persoonlijke veiligheid in Peru

Zuid-Amerikaanse landen hebben een minder goede reputatie als het om diefstallen en berovingen gaat, maar de veiligheid in Peru staat er relatief goed voor. Veel beter dan jaren geleden, toen vooral Lima een slechte reputatie had. Als je gewoon je gezonde verstand gebruikt en extra oplet, is de kans op berovingen klein. Veruit de meest voorkomende vorm van diefstal is gelegenheidsdiefstal, dus je moet het dieven niet onnodig makkelijk maken. Laat je portemonnee niet op een tafel liggen, hang je tas niet losjes om je schouder en berg je camera op als je hem niet gebruikt voor extra veiligheid Peru.

Veiligheid in Peru
Arequipa in Peru

Enkele andere tips:

  • Let extra goed op je spullen op drukke plekken, zoals busstations en markten voor veiligheid Peru.
  • Houd wat kleingeld in je zak om kleine bedragen mee af te kunnen rekenen. Zo hoef je niet steeds je portemonnee tevoorschijn te halen als je iets wilt betalen.
  • Berg je paspoort en extra geld op in het kluisje in je hotelkamer, als dat beschikbaar is. Laat het niet los op je kamer slingeren, zorg dat je belangrijke spullen ergens veilig bewaart. Maak ook kopieën van je paspoort en bewaar die op verschillende plekken.
  • Reis je met de bus, zet dan nooit je dagrugzak in het rek boven je. Zet hem ook niet op de grond, zelfs niet voor even. Je kunt je tas het beste op schoot houden.
  • Laat sieraden en dure horloges thuis.
  • Neem altijd officiële taxi’s en vraag eventueel je hotel om een taxi voor je te bestellen.
  • Let op ‘scams’. Zoals overal ter wereld zijn er ook in Peru bekende trucjes die criminelen gebruiken om je spullen afhandig te maken. Een voorbeeld is het creëren van afleiding, zodat je even niet oplet. Lees in je reisgids (de Lonely Planet bijvoorbeeld) de bekendste tactieken door, zodat je voorbereid bent.
Arequipa in Peru

Zijn er gezondheidsrisico’s in Peru?

Het is belangrijk om je op tijd te laten informeren over de vaccinaties die je nodig hebt voor Peru. In Peru gelden verder de gebruikelijke gezondheidsrisico’s voor verre bestemmingen, waarvan darmproblemen het vaakst voorkomen. In Peru is specifiek de hoogte een belangrijk aandachtspunt. Je reist vaak op hoogtes van rond de vierduizend meter en dat betekent dat je verschijnselen van hoogteziekte kan krijgen. In deze blog lees je hoe je hoogteziekte kunt voorkomen.

Ruud en Wilma reisden samen met hun kinderen door Peru

Arequipa in Peru

Veiligheid in Peru: hoe zit het met het verkeer?

Zoals op vrijwel elke verre bestemming laat de verkeersveiligheid Peru wat te wensen over. Sommige buschauffeurs rijden op hoge snelheid door de bergen, inhalen gebeurt niet altijd op logische punten en het verkeer in de steden is druk. Better Places zorgt daarom dat je altijd met busbedrijven reist die goed aangeschreven staan. Wil je graag zelf rijden in Peru? Dat kan: je kunt in het zuiden van Peru een prachtige roadtrip maken. De wegen zijn in goede staat en het is er relatief rustig. Onze lokale reisexperts voor Peru, Guido en Agnes, zorgen dat je een goede, stevige auto mee op pad neemt, die goed verzekerd is. Zo kun je zonder zorgen genieten van al het moois dat Peru te bieden heeft.

Je eigen reis naar Peru

Wil je meer weten over reizen en de veiligheid in Peru? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Inspiratie opdoen voor een reis naar Peru?

Wil inspiratie opdoen over Peru en weten waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden van Peru. Op All Day Every Daisy vertelt reisblogger Daisy nog veel meer mooie verhalen over het bijzondere land Peru!

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!