Excursies in Vietnam

De leukste activiteiten met de locals
Ontvang een voorstel op maat

De leukste excursies in Vietnam

Hieronder volgt een beschrijving van enkele van de excursies in Vietnam die je kunt toevoegen aan je rondreis. Er zijn nog talloze andere mogelijkheden; voor een volledige lijst van alle excursies kun je contact opnemen met Sunny, onze lokale specialist in Vietnam.

homestay vietnam

City tour in Hanoi – Excursies in Vietnam

Ontdek alle hoogtepunten van Hanoi tijdens deze city tour met gids. Je begint bij het mausoleum van Uncle Ho, waar je meer over zijn leven leert. Daarna bezoek je de tempel van de Literatuur en kun je soms een traditionele muziekuitvoering bijwonen. In de middag kun je een van de vele musea of tempels uitkiezen in en rondom Hanoi. Tijdens een trip met de cyclo reis je om het Hoan Kiem meer en door Hanoi’s Old Quarter, waar je midden in het typische leven van de bewoners terecht komt. De dag eindigt met een bezoek aan de waterpoppenshow.

excursies in vietnam

Excursies in Vietnam – Theeplantages van Thai Nguyen

Je maakt een relaxte fietstocht van zo’n 20 kilometer naar de theeplantages en de traditionele dorpjes in de omgeving van Hanoi. Je leert vandaag alles over thee, en als het de goede tijd is, kun je misschien wel meehelpen met thee plukken! Na de lunch krijg je een demonstratie over het gehele productieproces van de thee; van vroeger tot nu, en van de plant tot in het kopje. Je sluit de dag af met een bezoek aan het thee museum voordat je terugkeert naar je hotel in Hanoi.

excursies in vietnam

Naar Trang An & Hoa Lu

Deze dagexcursie begint in Trang An, waar je met een lokale roeiboot door het landschap van karstbergen en grotten vaart. Geniet van de rust tijdens het varen en probeer vogels of andere dieren te spotten. Na de lunch reis je naar Hoa Lu. Hoa Lu was tussen de jaren 968 en 1010 hoofdstad van Vietnam. Een gids vertelt je alles over de verschillende dynastieën tijdens een wandeling door de stad.
Je reist in ongeveer 2 uur tijd naar een werf, het begin van het complex van de Parfum pagode. Van hier vaar je over de Yen rivier naar de Huong Pagoda, een van de belangrijkste boeddhistische plaatsen in Vietnam. De pagode is niet gemakkelijk te bereiken, omdat deze verscholen ligt in de bergen en het een uur vrij zwaar omhoog wandelen is.  In de middag bezoek je de Thien Tru pagode, waar je onder andere de Thien Thuy stoepa kunt bekijken. De stoepa is natuurlijk gevormd, als gevolg van erosie. Na het bezoek aan deze tempel stap je weer op de boot en terug naar Hanoi.

Deze excursies in Vietnam kunnen onderdeel zijn van onze voorbeeldreizen. Zoals deze, waar je langs de hoogtepunten van Vietnam reist.

excursies in vietnam

Tra Que Organic Village – Excursies in Vietnam

De excursie naar Tra Que is een halve dag, en daardoor perfect te combineren met sightseeing in Hoi An in de middag.  In de ochtend word je opgehaald en fiets je naar Tra Que, een typisch plattelandsdorpje. In Tra Que vertelt de gids je alles over de organische tuinen en de traditionele manier van het bewerken & oogsten van het land. Dit deel van Vietnam is nog authentiek, en er worden geen machines gebruikt. Je kunt zelf ook proberen mee te helpen op het land, en je zult dan na afloop verrast worden met een voetenbad van Vietnamese kruiden. Tegen de middag keer je terug naar Hoi An.

excursies in vietnam

Hoi An – My Son

Vanuit Hoi An reis je in ongeveer 1.5 uur naar My Son. My Son is een tempelcomplex dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De tempels zijn tussen de 4e en 13e eeuw gebouwd en behoren tot gebouwen van het Cham rijk. Een gids vertelt je alles over het Hindoeïsme en de historie terwijl je door de jungle langs de gebouwen loopt. Aan het einde van de middag keer je terug naar Hoi An.

excursies in vietnam

Vietnamese kookles in Hoi An

Met een minivan rijd je in 10 minuten naar Tra Que, waar je verse en organische ingrediënten zo vanuit de tuin kunt krijgen. Je bezoekt de markt en koopt te benodigde ingrediënten voor de kookles. Samen met een lokale chef leer je 4 beroemde Vietnamese gerechten te koken, waaronder het nationale gerecht ‘Pho’. Uiteraard eet je je zelfgemaakte gerechten ook op. Je hebt vervolgens tijd om uit te buiken tijdens een relaxte, half uur durende cruise over de Hoi An rivier totdat je terug in het centrum bent.

Met deze excursies in Vietnam ga je van de gebaande paden af. Hier lees je wat je nog meer kunt doen tegen overtoerisme.

City tour in Ho Chi Minh

Samen met een gids ga je op pad om Ho Chi Minh City te verkennen. Je begint in het hartje van Saigon, waar je onder andere de Binh Tay markt bezoekt. Deze markt is is een echte plaats voor locals. Naast de markt stop je ook bij de Chinese tempel Thien Hau, een handwerkplaats en de Jade Emperor Pagoda. In de middag bezoek je het War Remnants Museum, waar je meer te weten komt over de rol van de Amerikanen in de Vietnamoorlog. Ook bezoek je de Basiliek van Notre Dame, gebouwd door de Franse kolonisten aan het eind van de 19e eeuw, en het nabijgelegen postkantoor.

Tay Ninh en Cu Chi tunnels bij Ho Chi Minh

In de ochtend breng je een bezoek aan Tay Ninh, hier staat de Cao Dai tempel. Het Caodaïsme is een religie ontstaan uit een mix van boeddhisme, confucianisme, taoïsme, hindoeïsme en Christendom en is ontstaan vanwege een boodschap enkel het beste van bestaande religies te combineren tot een nieuwe geloofsovertuiging. Je zult hier onder andere de mis bijwonen. Na de lunch bezoek je Cu Chi, waar je alles leert over het ondergrondse tunnelsysteem waarin geleefd en gevochten werd gedurende de Vietnamoorlog. Aan het einde van de dag keer je terug naar je hotel.

Ook benieuwd naar een rondreis in Vietnam?

Ben je na het lezen over deze excursies in Vietnam benieuwd wat het land nog meer te bieden heeft? Je reis in Vietnam kun je in overleg met reisspecialist Sunny samenstellen. Geef Sunny je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis door Vietnam of de beste reistijd in Vietnam.

Meer inspiratie voor je Vietnam rondreis

Geïnspireerd door Mai Chau Ecolodge in Vietnam en wil je weten waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de bezienswaardigheden of het bruisende Hanoi. Reisblogger Naline reist de hele wereld rond en heeft ook in Vietnam veel gezien. Hier lees je over haar avonturen.

Reisexpert Sunny is specialist in het organiseren van individuele Vietnam reizen en helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Vietnam. Geef Sunny je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

beste reistijd Jamaica

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!