Vliegtickets boek je zelf

We helpen je graag bij het vinden van de beste en goedkoopste vluchtverbinding voor je reis.

Vind de vlucht voor jouw reis

Bij Better Places boek je zelf je vlucht naar de bestemming. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien meestal een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM en TUIfly, of via een van de vele vliegticketsites.

Boek je vlucht via FlyGRN

Wij raden aan om via FlyGRN de vluchten voor je reis te boeken. FlyGRN laat de CO2 uitstoot van je vlucht zien en compenseert deze gratis! Wanneer je een vlucht zoekt voor een korte afstand, laat FlyGRN automatisch de alternatieve route per trein zien.
Lees het interview met Jelle Bekirovic, de oprichter van FlyGRN.

Welke vlucht past het beste bij mijn reis?

Hieronder geven we je allereerst een aantal algemene tips en vervolgens een aantal tips per bestemming, waarmee je rekening kunt houden bij het boeken van je vlucht. De lokale reisexpert zorgt ervoor dat het programma op je vlucht is afgestemd. Uiteraard kan je ook altijd bij je lokale reisexpert terecht met eventuele vragen over de vlucht.

Tip 1: In drukke perioden zoals in de kerst- en zomervakantie zijn vluchten meestal een stuk duurder dan in het laagseizoen. Als je in een drukke tijd op vakantie wilt, is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te boeken.

Tip 2: Je kunt de CO2 uitstoot van je vliegreis eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor een non-stop vlucht en de kortste route, dat scheelt je bovendien veel tijd. Een non-stop vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen. Een rechtstreekse vlucht is een vlucht met een eventuele tussenlanding maar zonder overstap. Een non-stop vlucht is een directe vlucht zonder tussenlanding of overstap. Bekijk hier de infographics.

Tip 3: Kies voor een klimaatvriendelijke airline. Als je een wasmachine of auto koopt is het heel makkelijk om te kiezen voor de meest CO2 zuinige optie. Bij het kiezen van een airline is dat een stuk lastiger. Er zitten grote verschillen in de efficiëntie van airlines. Wist je dat TUIfly en KLM tot de top behoren als het gaat om klimaatvriendelijk vliegen?

Tip 4: Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar ook op de overstaptijden en plaatsen.

Tip 5: Reis je via een ander land, let er dan op of je extra documenten nodig hebt voor het land waar je een tussenlanding maakt, zoals een (double entry) visum. Dit is zeker het geval indien je via de Verenigde Staten reist. In dit geval dien je voor vertrek een ESTA  (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen, toestemming om zonder visum het land te bezoeken. Voor 38 landen geldt deze zogenaamde “visa waiver”, voor andere nationaliteiten is een visum vereist. Ook aan deze ESTA zijn voorwaarden verbonden, zo mag je niet na 1 maart 2011 in onder meer Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen zijn geweest. Ook in dit geval is een visum vereist. Wij adviseren je om minimaal 2 weken voor vertrek je aanvraag voor de ESTA te doen (minimaal 2 maanden indien je niet voor een ESTA in aanmerking komt en een visum aan moet vragen). Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.

Tip 6: Tickets voor routes waarbij je naar de ene plaats heen en vanaf een andere plaats terug vliegt, kun je gemakkelijk kopen door op de bekende ticketsites op “Meerdere bestemmingen” te klikken in plaats van “Retour”.

Tip 7: Voor veel van onze bestemmingen zijn er meer mogelijkheden vanaf Schiphol, de luchthaven van Amsterdam, dan vanaf Brussel. Woon je in België en wil je vanaf Schiphol vliegen, dan kun je vanaf Antwerpen of Brussel een rechtstreekse trein naar Schiphol nemen. De trein stopt onder de luchthaven.

Tip 8: Boek je taxi naar Schiphol van te voren bij Taxi Electric. Dit is de eerste elektrische taxiservice van Europa. Taxi Electric is een Social Enterprise. Dit betekent dat zij ondernemen voor een beter wereld. Boek via deze site je taxi.

De voordelen van een directe vlucht

Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we hier voor je op een rij.

Compensatie van CO2 uitstoot

Wij vinden het belangrijk om in de toekomst nog steeds mooie reizen aan te kunnen bieden. Wij kiezen er daarom voor om de CO2 die we met onze reizen veroorzaken te compenseren. Wij compenseren niet alleen het landarrangement wat je bij ons boekt maar ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Jij betaalt hiervoor niets extra’s, de compensatie van de CO2-uitstoot nemen wij voor onze rekening. Boek je via FlyGRN, dan wordt de CO2 uitstoot van je vluchten dubbel gecompenseerd.

Albanië

Vliegtickets Albanië

 • Bepaal waar je vlucht naartoe gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Albanië vlieg je naar en van Tirana.
 • Transavia vliegt vanaf Amsterdam 3 x per week rechtstreeks naar Tirana.
 • Vanaf Brussel vliegt TUI Fly rechtstreeks op Tirana.
 • Vanuit Dortmund vliegt WizzAir rechtstreeks op Tirana.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Air Serbia (via Belgrado), Austrian (via Wenen) en Lufthansa (via Frankfurt).
 • Er rijdt een rechtstreekse trein van Brussel, Brussel Airport en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Je kunt ook vliegen op Bari in Italië, (rechtstreeks vanuit Amsterdam met Transavia) en dan met de veerboot naar Albanië.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Albanië is vanuit Nederland ook per trein (en veerboot) te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie. Kijk hier voor meer informatie over een treinreis naar Albanië.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Manjola, de reisexpert van Better Places in Albanië. Zij beantwoordt je vragen over vliegtickets graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Argentinië

Vliegtickets Argentinië

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terugVoor de reizen van Better Places in Argentinië vlieg je meestal van en naar Buenos Aires, maar kun je ook beginnen/eindigen in Iguazu of Stantiago de Chili. 
 • KLM vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Buenos Aires. Dit is de meest comfortabele optie met de minste CO2 uitstoot wanneer je reis begint en eindigt in Buenos Aires. 
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Air Europa en Iberia, met een overstap in Madrid. 
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Buenos Aires. Mogelijkheden zijn onder meer Iberia en Air Europa met een overstap in Madrid. 
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam. 
 • Wanneer je reis eindigt in Iguazu of Santiago de Chile kun je beste zoeken op vluchten met meerdere bestemmingen. Op deze manier valt deze reis onder je internationale vlucht. Dit kan soms goedkoper zijn dan een aparte binnenlandse vlucht naar Buenos Aires.  
 • Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Gwendeline, de reisexpert van Better Places in Argentinië. Zij beantwoordt je vragen over vliegtickets graag. 
Bhutan

Vliegtickets Bhutan

 • Let op: je kunt deze vlucht niet geheel zelf boeken. Het laatste deel van je reis naar Bhutan gaat met Drukair, en die vlucht kan enkel lokaal worden geboekt. Jan, je reisexpert in Bhutan, zal dat in overleg met jou regelen en zorgen dat de vlucht aansluit op je internationale vlucht.
 • Je internationale vlucht moet via India (Delhi of Calcutta), Nepal (Kathmandu) of Thailand (Bangkok) gaan, om zo een aansluiting te hebben op je Drukair vlucht.
 • KLM vliegt rechtstreeks op Delhi, dat is de beste optie voor deze reis.
 • Vanuit Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Delhi en Kathmandu. Vlieg je via Delhi, dan is de vlucht via Munchen met Lufthansa of via Istanbul met Turkish Airlines de beste optie. Vlieg je via Kathmandu, dan is de vlucht via Istanbul met Turkish Airlines de beste optie. Naar Bangkok gaat een rechtstreekse vlucht met Thai Aiways.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let op: Vlieg je via Delhi of Kathmandu, dan raden we aan om bij de ambassade van India of het consulaat van Nepal na te vragen of je een transitvisum nodig hebt voor je reis of niet. Soms wordt dit gevraagd, bijvoorbeeld omdat je je bagage zelf moet ophalen om door te labelen. In andere gevallen is een ticket met de gehele vlucht genoeg.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Jan, de Bhutan reisexpert van Better Places. Hij beantwoordt graag je vragen over vliegtickets.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Bolivia

Vliegtickets Bolivia

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar je weer terug vliegt. Voor de reizen van Better Places in Bolivia vlieg je meestal naar Santa Cruz de la Sierra. De terugvlucht is afhankelijk van je reis.

retourvlucht Santa Cruz de la Sierra

 • Er gaan vanaf Amsterdam en Brussel geen rechtstreekse vluchten naar Santa Cruz.
 • Vanaf Amsterdam kun je met de KLM naar Panama of Lima vliegen en vanuit daar met Copa of Avianca naar Santa Cruz.
 • Een andere goede optie is Air Europa. Met deze maatschappij vlieg je via Madrid naar Santa Cruz.
 • Vanaf Brussel is de beste optie Air Europa, met een overstap in Madrid.
 • Vanuit Brussel kun je ook met Iberia naar Santa Cruz de la Sierra vliegen, meestal moet je dan wel twee keer overstappen.
 • Ook vanuit Düsseldorf is Air Europa met een overstap in Madrid de beste optie.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Heen naar Santa Cruz de la Sierra en terug vanaf Santiago de Chile

Tip: Tickets voor deze route kun je gemakkelijk kopen door op de bekende ticketsites op “Meerdere bestemmingen” te klikken in plaats van “Retour”

 • Er gaan geen rechtstreekse vluchten naar Santa Cruz de la Sierra
 • Vanaf Amsterdam kun je met de KLM naar Panama Stad of Lima vliegen en vanuit daar met Copa of Avianca naar Santa Cruz. De KLM vliegt rechtstreeks naar Amsterdam vanuit Santiago de Chile (met een tussenlanding in Buenos Aires). Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Vanaf Brussel is de beste optie Air Europa, met een overstap in Madrid.
 • Vanaf Brussel kun je ook met Iberia via Madrid vliegen. De vlucht wordt soms aangeboden in samenwerking met British Aiways. Je vliegt dan met Iberia via Madrid naar Santa Cruz en vanaf Santiago de Chile via London Heathrow naar Brussel.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • De vluchten vanaf Düsseldorf zijn minder gunstig, bij de meeste moet je twee keer overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Heen naar Santa Cruz de la Sierra en terug vanaf Lima

Tip: Tickets voor deze route kun je gemakkelijk kopen door op de bekende ticketsites op “Meerdere bestemmingen” te klikken in plaats van “Retour”

 • Er gaan geen rechtstreekse vluchten naar Santa Cruz de la Sierra
 • Vanaf Amsterdam kun je met de KLM naar Panama Stad of Lima vliegen en vanuit daar met Copa of Avianca naar Santa Cruz. De KLM vliegt rechtstreeks van Lima naar Amsterdam. Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Vanaf Brussel is de beste optie Air Europa, met een overstap in Madrid.
 • Vanaf Brussel kun je met ook Iberia via Madrid vliegen. De vlucht wordt soms aangeboden in samenwerking met Delta. Je vliegt dan met Iberia via Madrid naar Santa Cruz en vanaf Lima via Atlanta naar Brussel.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • De vluchten vanaf Düsseldorf zijn minder gunstig, bij de meeste moet je twee keer overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, dien je voor vertrek een zogenaamde  ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.

Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Susanne, de reisexpert van Better Places in Bolivia. Zij beantwoordt je vragen over vliegtickets graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Bosnië Herzegovina

Vliegtickets Bosnië Herzegovina

 

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Bosnië & Herzegovina vlieg je naar en van Sarajevo, Tuzla of Banja Luka.
 • Er zijn maar weinig maatschappijen die rechtstreeks op Bosnië Herzegovina vliegen.
 • WizzAir vliegt rechtstreeks van Eindhoven naar Tuzla.
 • RyanAir vliegt vanuit Weeze (net over de grens van Noord-Limburg) rechtstreeks op Banja Luka.
 • Sarajevo is alleen met een overstap te bereiken, bijvoorbeeld met Austrian (via Wenen), Air Serbia (via Belgrado) of Swiss (via Zürich).
 • Ook vanuit Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten en dien je altijd een keer over te stappen, bijvoorbeeld met Croatia Airlines (via Zagreb) of Afria (via Ljubljana).
 • Er rijdt een rechtstreekse trein tussen Schiphol en Brussel, Brussel Airport en Antwerpen.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Bosnië is vanuit Nederland ook per trein te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie. Je kunt met de trein tot aan Zagreb in Kroatië reizen, vandaar neem je de bus naar Bosnië. Natuurlijk kun je Misa ook vragen je rondreis in Zagreb te laten beginnen. Lees meer.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Misa, de reisexpert van Better Places in Bosnië Herzegovina.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Cambodja
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Cambodja vlieg je naar of van Phnom Penh of Siem Reap.
 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Cambodja. De meeste vluchten hebben een overstap in Bangkok.
 • Vlieg je vanaf Amsterdam, dan zijn de vluchten van KLM en Eva Air via Bangkok en Singapore Airlines via Singapore de beste opties.
 • Vlieg je vanaf Brussel, dan is de vlucht van Thai Airways via Bangkok de beste optie.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je vluchten en overstap.
 • Let bij het boeken van een vlucht op de aankomstdatum. Vaak kom je een dag later aan. Houd hier rekening mee in je reisschema.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op Jurry, je reisexpert van Better Places in Cambodja. Hij beantwoordt graag je vragen over vliegtickets.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Chili

Vliegtickets Chili

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de meeste reizen van Better Places in Chili vlieg je naar en van Santiago de Chile. De Bolivia en Chili reis start in Santa Cruz en eindigt in Santiago de Chile en de Chili en Argentinië reis start in Santiago de Chili en eindigt in Buenos Aires.

retourvlucht Santiago de Chile

 • KLM vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Santiago de Chile met een tussenstop in Buenos Aires. Dit is de beste optie.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn Iberia in combinatie met LATAM Airlines of Air Europa, met een overstap in Madrid.
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Buenos Aires. De beste mogelijkheden zijn Iberia in combinatie met LATAM Airlines of Air Europa, met een overstap in Madrid.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanuit Düsseldorf zijn er verschillende mogelijkheden, alle met minimaal één overstap.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Heen naar Santa Cruz de la Sierra en terug vanaf Santiago de Chile

Tip: Tickets voor deze route kun je gemakkelijk kopen door op de bekende ticketsites op “Meerdere bestemmingen” te klikken in plaats van “Retour”

 • Er gaan geen rechtstreekse vluchten naar Santa Cruz de la Sierra
 • Vanaf Amsterdam kun je met de KLM naar Panama Stad of Lima vliegen en vanuit daar met Copa of Avianca naar Santa Cruz. De KLM vliegt rechtstreeks van Santiago de Chile naar Amsterdam (met een tussenlanding in Buenos Aires). Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Vanaf Brussel kun je met Iberia via Madrid vliegen. Dit is de beste optie als je vanaf Brussel vliegt. De vlucht wordt ook aangeboden in samenwerking met n British Aiways. Je vliegt dan met Iberia via Madrid naar Santa Cruz en vanaf Santiago de Chile via London Heathrow naar Brussel.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • De vluchten vanaf Düsseldorf zijn minder gunstig, bij de meeste moet je twee keer overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Heen naar Santiago de Chile en terug vanaf Buenos Aires (of andersom)

Tip: Tickets voor deze route kun je gemakkelijk kopen door op de bekende ticketsites op “Meerdere bestemmingen” te klikken in plaats van “Retour”

 • KLM heeft vanaf vanaf Amsterdam rechtstreekse vluchten naar Santiago de Chile met een tussenstop in Buenos Aires. Dit is de beste optie.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn Iberia in combinatie met LATAM Airlines of Air Europa, met een overstap in Madrid.
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Buenos Aires. De beste mogelijkheden zijn Iberia in combinatie met LATAM Airlines of Air Europa, met een overstap in Madrid.
 • Vanaf Brussel en Antwerpen gaat een rechtstreekse trein naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanuit Düsseldorf zijn er verschillende mogelijkheden, alle met minimaal één overstap.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, dien je voor vertrek een zogenaamde  ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.

Let op: Vluchten naar Paaseiland zijn schaars. Wil je tijdens je Chili reis ook een bezoek brengen aan Paaseiland, dan raden wij aan om je vlucht ruim van te voren te boeken.

Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Marion, de reisexpert van Better Places in Chili. Zij beantwoordt je vragen over vliegtickets graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

China
Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in China zijn er verschillende vliegroutes, die je hieronder kunt bekijken.

Heen naar Chengdu en terug vanaf Beijing

 • KLM en China Southern vliegen deze route rechtstreeks van en naar Amsterdam, dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Andere opties vanaf Amsterdam zijn onder meer Lufthansa, Qatar Airways en Etihad, alle met (minimaal) één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Chengdu, Hainan Airlines vliegt wel rechtstreeks vanaf Beijing. Dit is de beste optie als je vanaf Brussel vliegt.
 • Andere opties vanaf Brussel zijn onder meer British Airways, Qatar Airways en Etihad, alle met (minimaal) één keer overstappen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Vanaf Düsseldorf zijn er ook verschillende mogelijkheden, alle eveneens met minimaal één keer overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Heen naar Beijing en terug vanaf Hong Kong

 • KLM vliegt deze route rechtstreeks van en naar Amsterdam, dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Cathay Pacific heeft een rechtstreekse vlucht van Hong Kong naar Amsterdam en Brussel.
 • Andere opties vanaf Amsterdam zijn onder meer Lufhansa, Scandinavian Airlines, Etihad en Emirates, alle met (minimaal) één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel vliegt Haian Airlines rechtstreeks naar Beijing.  Cathay Pacific vliegt rechtstreeks terug vanaf Hong Kong. Deze combinatievlucht is de beste optie als je vanaf Brussel vliegt.
 • Andere opties vanaf Brussel zijn onder meer Lufthansa, Swiss en KLM, alle met (minimaal) één keer overstappen.
 • Vanaf Düsseldorf zijn er ook verschillende mogelijkheden, alle eveneens met minimaal één keer overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Tip: Tickets voor routes met een ander aankomst- en vertrekpunt kun je gemakkelijk kopen door op de ticketsites op “Meerdere bestemmingen” te klikken in plaats van “Retour”.

Tip: Je kunt de CO2 uitstoot van je vliegreis eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en  nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Leena, de reisexpert van Better Places in China. Zij beantwoordt graag je vragen over vliegtickets.

Colombia
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de meeste reizen van Better Places in Colombia vlieg je naar Bogota en terug vanuit Cartagena.
 • KLM vliegt direct op Bogota en terug vanuit Cartagena: de route van KLM is Amsterdam – Bogota – Cartagena – Amsterdam. Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Vanaf Brussel kun je alleen via een tussenstop naar Colombia vliegen. Opties zijn onder meer Air Europa, Air France en Lufthansa.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Lufthansa heeft vanuit Frankfurt een rechtstreekse vlucht naar Bogota.
 • Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, dien je voor vertrek een zogenaamde  ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.
 • Let op: het is het beste je ticket pas te boeken nadat het landarrangement bevestigd is. Sommige binnenlandse vluchten (bijvoorbeeld Cartagena-Bogota) kunnen in het internationale ticket worden opgenomen, waardoor het goedkoper is. Vraag Eddy om advies, hij kan ook nationale vluchten voor je regelen.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Eddy, de reisexpert van Better Places in Colombia. Hij beantwoordt je vragen graag over vliegtickets.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Costa Rica

Vliegtickets Costa Rica

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places Costa Rica vlieg je naar en van San José.
 • KLM vliegt tussen november en maart 3 x per week rechtstreeks van Amsterdam naar Costa Rica. Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt. Zij vliegen dan met een Boeing 787-9 Dreamliner, het nieuwste toestel van de KLM. Op dit moment is het nog niet zeker of KLM na maart 2019 doorgaat met de rechtstreekse vlucht tijdens de zomerdienstregeling. Better Places reisspecialist Liesbet volgt de ontwikkelingen op de voet, en kan je adviseren.
 • Ook vliegt de KLM vliegt vanuit Amsterdam via Panama naar San José. De aansluitende vlucht is met Copa Airlines.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer United, Delta Airlines en Iberia. Je moet dan minimaal één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar San José. Mogelijkheden zijn onder meer United, Delta Airlines en Iberia. Je moet dan minimaal één keer overstappen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanaf Düsseldorf gaan alleen vluchten naar San José waarbij je minimaal één keer moet overstappen.
 • Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, dien je voor vertrek een zogenaamde  ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Liesbet, de reisexpert van Better Places in Costa Rica. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Cuba

Vliegtickets Cuba

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Cuba vlieg je naar en van Havana, Varadero of Holguin.
 • KLM vliegt vanuit Amsterdam op Havana.
 • TUI Fly vliegt vanuit Amsterdam twee keer per week rechtstreeks op Varadero (in het westen van Cuba) en één keer per week op Holguin (in het oosten van Cuba). Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • TUI Fly vliegt vanuit Brussel twee keer per week op Varadero. Dit is de beste optie als je vanaf Brussel vliegt.
 • Andere mogelijkheden vanaf zowel Amsterdam als Brussel zijn combinatievluchten met Air Europa, Lufthansa, Condor, Eurowings en/of Brussel Airlines. Je moet dan één keer overstappen.
 • Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, mag je officieel niet voor toeristische doeleinden naar Cuba reizen. Wel zijn er 12 andere redenen om uit te kiezen. Ook moet je een ander type visum voor Cuba aanvragen, dan het reguliere toeristen visum dat je via Julio, de Cuba specialist kunt krijgen. Je kunt het beste bij de luchtvaartmaatschappij waar je je ticket hebt geboekt navragen of zij het visum verkopen en indien niet, of zij je kunnen informeren hoe je hier het beste aan kunt komen. Dit verschilt namelijk per luchtvaartmaatschappij. Lees de informatie op de website van de US Department of the Treasury goed door en vraag Julio om meer informatie.
 • Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, dien je bovendien voor vertrek een zogenaamde  ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Julio, de Cuba reisexpert van Better Places. Hij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen. TUIfly heeft de laagste CO₂-uitstoot per luchtvaartpassagier per kilometer van Nederland en een van de laagste wereldwijd. TUIfly vliegt met de moderne Dreamliner en de bezetting op vakantievluchten is hoger dan op lijnvluchten.

Ecuador

Vliegtickets Ecuador

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Ecuador vlieg je naar Quito en terug vanaf Guayaquil.
 • KLM vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Ecuador en vliegt zowel op Quito als op Guayaquil. Dit is de beste optie.
 • Vanaf Brussel gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil. Het is het beste om vanaf Amsterdam te vliegen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met René, je reisexpert van Better Places in Ecuador. Hij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Vliegtickets Ecuador

Ethiopië
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Ethiopië vlieg je naar en van Addis Abeba.
 • Vanaf Brussel kun je rechtstreeks naar Addis Abeba vliegen met Ethiopian Airlines. Dit is de beste optie.
 • Vanaf Amsterdam gaan alleen vluchten met minimaal één overstap. Mogelijkheden zijn onder meer Ethiopian Airlines, Turkish Airlines, Autrian Airlines en Egypt Air.
 • Andere mogelijkheden vanaf Brussel zijn onder meer Turkish Airlines en Egypt Air, alle met (minimaal) één overstap.
 • Vanaf Düsselfdorf gaan alleen vluchten met minimaal één overstap naar Addis Abeba.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Daniel, de reisexpert van Better Places in Ethiopië. Hij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

vliegtickets

Galapagos
Let op: deze vlucht kan René voor je regelen. Enkel de vlucht naar Ecuador dient zelf geboekt te worden (zie hiervoor kopje Ecuador).

 • Voor de reizen van Better Places vlieg je van Quito of Guayaquil naar Baltra of San Cristobal en omgekeerd.
 • Let op: De vluchten van/naar San Cristobal gaan enkel op maandag en donderdag en hebben beperkte beschikbaarheid.
 • Je dient voor vertrek vanuit Quito of Guayaquil een migration card te kopen. De kosten zijn momenteel $20. Om de wachttijd te verkorten kun je online alvast een voorregistratie maken. Bekijk de mogelijkheden hier of vraag René om hulp.
 • Je vlucht naar de Galapagos kost (ongeacht vanwaar je vertrekt/aankomt) ongeveer $550 voor een retour.
 • Vluchten komen altijd in de ochtend aan op de Galapagos en ze vertrekken ook standaard in de ochtend. Er zijn geen vluchten gedurende de middag.
 • Bij aankomst op de Galapagos dien je entreegeld te betalen in cash; de huidige prijs hiervoor bedraagt $100.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met René, de reisexpert van Better Places in Ecuador. Hij beantwoordt je vragen graag.
Georgië

Vliegtickets Georgië

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Georgië vlieg je naar en van Tbilisi. Sommige reizen eindigen in Batumi.
 • KLM en Georgian Airways vliegen rechtstreeks van Nederland naar Tbilisi. Dit is de beste optie.
 • Je kunt er ook voor kiezen om op Kutaisi te vliegen. Vanaf augustus 2019 vliegt WIZZ vanuit Eindhoven drie keer per week naar Kutaisi en vanuit Brussel South Charleroi Airport tweemaal per week.
 • Andere opties vanuit Amsterdam zijn onder meer Turkish Airlines, Pegasus, Atlasglobal en LOT, met alle (minimaal) één keer overstappen. Turkish Airlines vliegt ook terug vanaf Batumi.
 • Vanaf Brussel (Zaventem) gaan geen rechtstreekse vluchten naar Georgië. Opties zijn onder meer Turkish Airlines, Ukrain International, LOT en Lufthansa. Alle met (minimaal) één keer overstappen. Turkish Airlines vliegt ook terug vanaf Batumi.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanaf Düsseldorf gaan er verschillende vluchten, alle met (minimaal) één keer overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Mari, je reisexpert van Better Places in Georgië. Zij beantwoordt je vragen graag.

Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor  voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Guatemala

Vliegtickets Guatemala

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Guatemala vlieg je naar en van Guatemala Stad.
 • KLM vliegt via Panama Stad naar Guatemala Stad. Dit is de beste optie.
 • United en Luftansa vliegen met een overstap in Houston van Amsterdam naar Guatemala Stad. Ook dit zijn goede opties.
 • Vanaf Brussel moet je meestal twee keer overstappen. Zo vlieg je met Iberia via Madrid en Dallas, met Delta via Atlanta en Los Angeles en met Finnair via London Heathrow en Dallas naar Guatemala Stad.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Petra, de reisexpert van Better Places in Guatemala. Zij beantwoordt je vragen graag.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, dien je voor vertrek een zogenaamde  ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

India
Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in India zijn er verschillende vliegroutes, die je hieronder kunt bekijken.

Delhi

 • KLM en Jet Airways vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Delhi. Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn Emirates, Turkish Airlines, Swiss en Etihad, deze vluchten hebben alle een overstap.
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Delhi. Mogelijkheden zijn onder meer Turkish Airlines, Aeroflot en Ethiad, alle met minimaal één keer overstappen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanaf Düsseldorf zijn er verschillende opties, wel altijd met minimaal één keer overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Kochi

 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Kochi.
 • Vanaf Amsterdam kun je onder meer met Etihad en Air India in combinatie met KLM of Swiss naar Kochi vliegen. Je moet bij deze vluchten één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel en Düsseldorf kun je onder meer met Etihad en Emirates naar Kochi vliegen, waarbij je één keer moet overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Tip: Tickets voor routes met een ander aankomst- en vertrekpunt kun je gemakkelijk kopen door op de bekende ticketsites op “Meerdere bestemmingen” te klikken in plaats van “Retour”.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Shalome of Jan, de reisexperts van Better Places in India. Zij beantwoorden graag je vragen.

Indonesië
Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Indonesië zijn er verschillende vliegroutes, die je hieronder kunt bekijken. In het algemeen kun je stellen dat Garuda een gunstige maatschappij is om mee te vliegen. Zij hebben non-stop vluchten van Amsterdam naar Jakarta, van waar je aansluitend kan doorvliegen naar iedere andere bestemming in het land.

Java

 • Garuda en KLM vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Jakarta op Java. De KLM maakt wel een tussenlanding op Kuala Lumpur. Dit zijn de beste opties als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Andere opties vanaf Amsterdam zijn onder meer Singapore Airlines, Qatar, Ethiad, China Southern, Emirates en Turkish Airlines. Bij al deze maatschappijen moet je minimaal één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Jakarta. Opties zijn onder meer Emirates, Turkish Airlines, Ethiad en Qatar Airlines, met minimaal één overstap.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanaf Düsseldorf zijn er verschillende mogelijkheden, wel met één of meer keer overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Bali

 • KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Denpasar op Bali, met een tussenlanding in Singapore. Dit is de beste optie.
 • Garuda vliegt van Amsterdam met overstap in Jakarta of Hong Kong. Dit is eveneens een goede optie.
 • Andere opties vanaf Amsterdam zijn onder meer Singapore Airlines, Emirates, Etihad, China Eastern, China Southern, Qatar en Cathay Pacific, alle met (minimaal) één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Denpasar. Opties zijn onder meer Emirates en Qatar Airways, beide met een overstap.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanaf Düsseldorf zijn er verschillende mogelijkheden, wel met één of meer keer overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Lombok

 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Lombok.
 • Van Amsterdam vliegt Garuda met een tussenstop in Jakarta en Singapore Airlines met een tussenstop in Singapore. Dit zijn de beste opties.
 • Vluchten vanuit Brussel of Düsseldorf hebben alle meer dan één overstap.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Sumatra

 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Medan, Sumatra.
 • Van Amsterdam vliegt Garuda met overstap in Jakarta of Singapore, Singapore Airlines in combinatie met Silk Air met overstap in Singapore en KLM met overstap in Kuala Lumpur. Dit zijn de beste opties.
 • Vluchten vanuit Brussel of Düsseldorf hebben alle meer dan één overstap.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Tot voor kort stond een aantal Indonesische luchtvaartmaatschappijen op de zwarte lijst van de EU. In juni 2018 heeft de EU een nieuwe zwarte lijst opgesteld, en daar staat geen enkele Indonesische luchtvaartmaatschappij meer op. De EU heeft dus vastgesteld dat deze maatschappijen voldoen aan de veiligheidsnormen van de EU. Dat is goed nieuws, want deze luchtvaartmaatschappijen zijn vaak de enige maatschappijen die vliegen op moeilijk bereikbare eilanden die ook niet of slecht bereikbaar zijn per boot, zoals  Sumba, Togean eilanden en andere bestemmingen op Sulawesi, Banda Neira, en verschillende bestemmingen op Kalimantan.

Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Emile, je reisexpert van Better Places in Indonesië. Hij beantwoordt je vragen over vliegtickets graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Iran
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de meeste reizen in Iran vlieg je retour op Teheran. Met een aantal reizen kun je ook vanaf Shiraz terugvliegen.
 • Tot 22 september vliegt KLM rechtstreeks naar Teheran. Dit is de beste optie als je voor die tijd naar Iran op vakantie gaat.
 • Andere opties vanaf Amsterdam zijn onder meer Qatar, Pegasus, Aeroflot, Emirates, Ethiad, Lufhtansa en Turkish Airlines. Met Turkish Airlines en Qatar kun je ook terugvliegen vanaf Shiraz.
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Teheran. Opties zijn onder meer Qatar, Pegasus, Aeroflot, Alitalia en Turkish Airlines.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanaf Düsseldorf gaan vluchten naar Teheran, alle met één of meerdere keren overstappen.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Nasim, je reisexpert van Better Places in Iran. Zij beantwoordt graag je vragen.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Jamaica
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places op Jamaica vlieg je naar Montego Bay. Je kunt kiezen voor een retour of terugvliegen vanaf Kingston.
 • TUIfly vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Montego Bay. Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • TUIfly vliegt rechtstreeks vanafBrussel naar Montego Bay. Dit is de beste optie als je vanaf Brussel vliegt.
 • Eurowings vliegt rechtstreeks vanaf Düsseldorf en Keulen naar Montego Bay. Dit is de beste optie als je vanaf Duitsland vliegt.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer KLM, Delta Airlines en British Airways, waarbij je één of twee keer moet overtappen. Met Delta Airlines kun je ook terugvliegen vanaf Kingston.
 • Andere mogelijkheden vanaf Brussel zijn onder meer Delta Airlines, en combinaties van Lufthansa met Eurowings, waarbij je één of twee keer moet overstappen. Met Delta Airlines kun je ook terugvliegen vanaf Kingston.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Ellen, je reisexpert van Better Places op Jamaica. Zij beantwoordt graag je vragen.

Reis je via de Verenigde Staten, dan dien je voor vertrek een zogenaamde “visa waiver” in te vullen op de website ESTA van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen. TUIfly heeft de laagste CO₂-uitstoot per luchtvaartpassagier per kilometer van Nederland en een van de laagste wereldwijd. TUIfly vliegt met de moderne Dreamliner en de bezetting op vakantievluchten is hoger dan op lijnvluchten.

Jordanië
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Jordanië vlieg je naar en van Amman.
 • Vanaf 8 oktober vliegt Transavia in het winterseizoen 3 keer per week vanaf Amsterdam naar Amman. Dit is de beste optie.
 • Royal Jordanian Airlines vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Amman.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Lufthansa, Turkish Airlines, Tarom, Austrian Airlines en Aegean Airlines, alle met één overstap.
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Amman. Opties zijn onder meer Austrian Airlines, Aegean Airlines en Tarom, alle met één overstap.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Elena, de reisexpert van Better Places in Jordanië. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt de CO2 uitstoot van je vluchten eenvoudig reduceren door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Kaapverdië
Om te vliegen naar Kaapverdië is de beste optie verreweg de directe vlucht met TUIfly. Deze maatschappij vliegt op Santiago, Sal, Boavista en Sao Vicente, dus het is mogelijk om verschillende eilanden met elkaar te combineren. Op Sal wordt het vaakst gevlogen, de andere eilanden worden maar 1 of 2 keer week aangedaan.

Een andere optie zijn de vluchten van de Portugese maatschappij TAP air, maar dan heb je altijd een overstap in Lissabon. Deze maatschappij vliegt wel dagelijks.

Kenia
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Kenia vlieg je naar en van Nairobi.
 • KLM en Kenia Airways vliegen vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Nairobi. Dit is de beste optie.
 • Andere opties vanuit Amsterdam zijn onder meer Lufthansa, British Airways en Turkish Airlines, alle met minimaal één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Nairobi. Mogelijkheden zijn onder meer Turkish Airlines, Etihad Airways, Emirates en Qatar Airways,  alle met minimaal 1 keer overstappen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Eunice, de reisexpert van Better Places in Kenia. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Kirgizië
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Kirgizië vlieg je naar en van Bishkek.
 • Er gaan geen rechtstreekse vluchten naar Bishkek vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Voor alle drie de luchthavens zijn de opties vergelijkbaar. Turkish Airlines en Pegasus vliegen via Istanbul naar Bishkek. Dit zijn de beste opties. Let er wel op dat Pegasus werkt als een low cost airline, en je je maaltijden en bagage apart moet betalen.
 • Een andere optie voor je vlucht naar Bishkek is om met Aeroflot via Moskou te vliegen. Aeroflot heeft een samenwerkingsverband met KLM, het kan dus zijn dat de vlucht naar Moskou door de KLM wordt uitgevoerd. Mocht je je fiets mee willen nemen op je reis, is Aeroflot een goede optie, die kan bij deze luchtvaartmaatschappij namelijk als gewone bagage mee.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Anne, je reisexpert van Better Places voor Kirgizië. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Kosovo
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Kosovo vlieg je naar en van Pristina of Skopje (in Noord-Macedonië).
 • Er zijn nog niet veel maatschappijen die op Pristina vliegen, dus kijk ook zeker voor vluchten naar Skopje (Noord-Macedonië). De reisspecialist van Kosovo kan deze korte transfer eenvoudig voor je regelen. Naar Skopje vlieg je o.a. met Austrian, Adria, Croatian Airlines, Serbian Airlines en Swiss Airlines.
 • Vanuit Eindhoven vliegt WizzAir rechtstreeks op Skopje (Noord-Macedonië).
 • Vanaf Brussel vliegt TUI Fly rechtstreeks op Pristina.
 • Adria Airways (uit Slovenië), Austrian en Swiss Airways vliegen vanaf Amsterdam met een overstap naar Pristina. 
 • Er rijdt een rechtstreekse trein van Brussel, Brussel Airport en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Kosovo is vanuit Nederland ook per trein en bus te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie. Klik hier voor meer informatie over een trein- en busreis naar Kosovo. 
 • Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Uta, de reisexpert van Better Places in Kosovo. Zij beantwoordt je vragen over vliegtickets graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Kroatië
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Kroatië vlieg je, afhankelijk van welke reis je door Kroatië gaat maken, naar Zagreb, Zadar, Split, Pula of Dubrovnik.
 • Transavia vliegt vanaf Rotterdam rechtstreeks naar Pula, Zadar, Split en Dubrovnik.
 • Easyjet vliegt in de zomermaanden vanaf Schiphol rechtstreeks naar Dubrovnik, Split, Pula en Zadar.
 • Ryanair vliegt rechtstreeks van Eindhoven op Zadar.
 • Vanaf Brussel vliegen o.a. Brussels Airlines en Croatia Airlines rechtstreeks op Zagreb.
 • Ook TUI fly heeft redelijk veel verbindingen Kroatië. Zo vliegen ze vanuit Eindhoven en Brussel naar Dubrovnik en vanuit Brussel en Antwerpen naar Split en Brac.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Austrian (via Wenen) en Lufthansa (via Frankfurt) naar Zagreb en Dubrovnik.
 • Er rijdt een rechtstreekse trein tussen Brussel, Brussel Airport en Antwerpen en Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Kroatië is vanuit Nederland ook per trein te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie. Kijk hier voor meer informatie over een treinreis naar Kroatië.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met de reisexpert van Better Places in Kroatië.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Laos
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Laos zijn er verschillende routes mogelijk.
 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Laos; je hebt altijd een overstap.
 • KLM vliegt in combinatie met Bangkok Air naar Laos. De goedkoopste optie is naar Luang Prabang, maar je kunt ook naar Vientiane vliegen.
 • Ook kun je naar Bangkok vliegen en dan over land of met een binnenlandse vlucht naar Chiang Rai reizen, vlakbij de grens met Laos. Vanaf Amsterdam vliegen KLM en Eva Air rechtstreeks naar Bangkok. Dit zijn de beste opties als je naar Bangkok vliegt vanaf Amsterdam. Vanaf Brussel vliegt Thai Airways rechtstreeks naar Bangkok.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Eric, je reisexpert van Better Places in Laos. Hij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Madagaskar
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Madagaskar vlieg je naar en van Antananarivo.
 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Madagaskar.
 • Vanaf Amsterdam zijn Kenya Airways en KLM met overstap in Nairobi of Parijs Charles de Gaulle de beste optie. De terugvlucht wordt soms uitgevoerd door Air France, met een overstap in Parijs Charles de Gaulle.
 • Vanuit Brussel zijn de vluchten met Air France en de combinatievluchten van Air Madagascar en Air Austral de beste optie, met overstap in Parijs Charles de Gaulle.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Frank, je reisexpert van Better Places in Madagaskar. Hij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Marokko
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Marokko vlieg je naar en van Casablanca of Marrakech.
 • Royal Air Maroc en Transavia vliegen vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Casablanca.
 • Transavia vliegt vanaf Amsterdam en Eindhoven rechtstreeks naar Marrakech.
 • Ryan Air vliegt vanaf Eindhoven, Brussel en Weeze rechtstreeks naar Marrakech.
 • Ryan Air en Air Arabia vliegen vanaf Amsterdam en Eindhoven rechtstreeks naar Fez.
 • Vanuit Brussel vliegt TUIfly rechtstreeks naar Marrakech.
 • Let tijdens het boeken van je vlucht ook op de bijkomende kosten voor ruimbagage.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Rikkert, je reisexpert van Better Places voor Marokko. Hij beantwoordt graag je vragen over vliegtickets.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Mexico
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Mexico vlieg je naar Mexico-Stad of Cancún en terug vanuit Cancún.
 • KLM en Aero Mexico vliegen rechtstreeks naar Mexico Stad. Vanaf Cancun vlieg je met een overstap in Mexico Stad, Atlanta of Parijs. Dit is de beste optie als je naar Mexico Stad vliegt.
 • TUIfly vliegt vanuit Amsterdam naar Cancún met een tussenstop in Varadero. Dit is de beste optie als je naar Cancún vliegt vanaf Amsterdam.
 • TUIfly vliegt vanuit Brussel naar Cancún. Dit is de beste optie als je naar Cancún vliegt vanaf Brussel.
 • Vanaf Amsterdam zijn andere mogelijkheden onder meer Lufhansa en Air Europa, waarbij je één keer moet overstappen.
 • Vanaf Brussel zijn andere mogelijkheden  onder meer Lufthansa, Condor en Air Europa, waarbij je één keer moet overstappen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, dien je voor vertrek een zogenaamde  ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Delphine, je reisspecialist van Better Places in Mexico. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen. TUIfly heeft de laagste CO2-uitstoot per luchtvaartpassagier per kilometer van Nederland en een van de laagste wereldwijd. TUIfly vliegt met de moderne Dreamliner en de bezetting op vakantievluchten is hoger dan op lijnvluchten.

Moldavië

Vliegtickets Moldavië

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Moldavië vlieg je naar en van Chisinau.
 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Moldavië. O.a. Austrian, LOT Polish Airline, Ukrainian en Tarom (Roemenië) vliegen vanaf Amsterdam met een overstap naar Chisinau. 
 • Vanaf Brussel vliegt WizzAir 2 x per week (op woensdag en zondag) rechtstreeks naar Chisinau. Dit is de beste optie.
 • Er rijdt een rechtstreekse trein van Brussel, Brussel Airport en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Je kunt ook vliegen op Boekarest (Roemenië) of Odessa (Oekraïne). Vanuit beide steden gaan rechtstreekse treinen naar Chisinau. De transfer vanuit of naar Odessa kan eenvoudig door de reisspecialist van Moldavië worden geregeld.
 • WizzAir vliegt rechtstreeks van Eindhoven naar Iasi, in Roemenië, maar aan de grens met Moldavië.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Moldavië is vanuit Nederland ook per trein te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie. Kijk hier voor meer informatie over een treinreis naar Moldavië.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Natalia, de reisexpert van Better Places in Moldavië. Zij beantwoordt je vragen over vliegtickets graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Mongolië

Vliegtickets Mongolië

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Mongolië vlieg je naar en van Ulaanbaatar.
 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Mongolië; elke vlucht heeft een overstap.
 • Mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Aeroflot en Korean Air, waarbij je één keer moet overstappen.
 • Mogelijkheden vanaf Brussel zijn onder meer Aeroflot en Haian Airlines in combinatie met Air China of Mongolian Airlines, waarbij je één keer moet overstappen.
 • Vanaf Düsseldorf is de beste mogelijkheid de vlucht met Aeroflot, met eveneens één overstap.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Serjee, je reisexpert van Better Places in Mongolië. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

vliegtickets

Montenegro

Vliegtickets Montenegro

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Montenegro vlieg je naar en van Podgorica, Tivat of Dubrovnik (in Kroatië).
 • Er vliegen nog niet heel veel maatschappijen op Montenegro; kijk dus ook naar vluchten naar Dubrovnik (Kroatië). Een transfer vanuit Dubrovnik is net zo makkelijk als een transfer vanuit Podgorica of Tivat. In juli en augustus kan het wel druk zijn aan de grens.
 • TUI Fly vliegt 2 x per week rechtstreeks vanuit Eindhoven en Brussel op Tivat.
 • Vanuit Charleroi (België) vliegt Ryanair rechtstreeks op Podgorica.
 • Voor Dubrovnik kun je vanaf Rotterdam rechtstreeks vliegen met Transavia of vanuit Brussel met Tui Fly.
 • Andere mogelijkheden naar Tivat vanaf Amsterdam zijn met Air Serbia (via Belgrado).
 • Naar Podgorica kun je met overstap vliegen met LOT (via Warschau), Adria (via Ljubljana) of Austrian (via wenen).
 • Er rijdt een rechtstreekse trein van Brussel, Brussel Airport en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Je kunt ook vliegen op Bari in Italië, (bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit Amsterdam met Transavia) en dan met de veerboot naar Bar in Montenegro.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Montenegro is vanuit Nederland ook per trein (en veerboot) te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie. Kijk hier voor meer informatie over een treinreis naar Montenegro.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Hayley de reisexpert van Better Places in Montenegro. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Myanmar
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Myanmar vlieg je naar en van Yangon of heen naar Mandalay en terug vanuit Yangon.
 • Het niet mogelijk om rechtstreeks naar Myanmar te vliegen; alle vluchten hebben een overstap.
 • Vanaf Amsterdam kun je onder meer met China Southern, Singapore Airlines, Malaysian Airlines en Cathay Pacific naar Myanmar vliegen. Bij alle moet je (minimaal) één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel kun je onder meer met Qatar Airways, Emirates en Thai Airlines naar Myanmar vliegen, met (minimaal) één keer overstappen.
 • Ook vanaf Düsseldorf gaan verschillende vluchten, eveneens met minimaal één keer overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Nwai, je reisexpert van Better Places in Myanmar. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

vliegtickets Myanmar

Namibië
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Namibië vlieg je naar en van Windhoek.
 • KLM vliegt rechtstreeks naar Windhoek. Het is een rechtstreekse vlucht, echter het toestel maakt wel een korte tussenstop in Luanda. Dit is de beste optie.
 • Een combinatie van Condor/Lufthansa of KLM/Air Namibia zijn andere mogelijkheden, deze hebben alle een overstap in Frankfurt.
 • Vluchten via Brussel of Düsseldorf zijn niet aan te raden; deze hebben bijna de dubbele kosten vergeleken met een vlucht vanaf Amsterdam.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Nina, je reisexpert van Better Places in Namibië. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Nepal
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Nepal vlieg je naar en van Kathmandu.
 • Het niet mogelijk om rechtstreeks van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Nepal te vliegen.
 • Vanaf Amsterdam kun je onder meer met Qatar Airways, Turkish Airlines, Etihad, KLM en Jet Airways naar Kathmandu vliegen, alle met één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel kun je onder meer met Qatar Airwas,Turkish Airlines en Etihad naar Kathmandu vliegen, waarbij je één keer moet overstappen.
 • Ook vanuit Düsseldorf zijn er verschillende vluchten, alle met minimaal één overstap.
 • Let op: Vlieg je via India en wil je er zeker van zijn dat je geen problemen krijgt met visum-regelingen, vraag dan bij de ambassade van India na of je een transitvisum nodig hebt voor je reis of niet. Soms is dit nodig, bijvoorbeeld omdat je je bagage zelf moet ophalen om door te labelen. In andere gevallen is een ticket met de gehele vlucht genoeg.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Maaike, je reisexpert van Better Places in Nepal. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Nicaragua

Vliegtickets Nicaragua

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Nicaragua vlieg je naar en van Managua.
 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Managua.
 • Vanuit Amsterdam kun je onder meer met KLM, Delta en United naar Managua vliegen, alle met een overstap in Amerika of Panama.
 • Vanuit Brussel kun je onder meer met British Airways naar Managua vliegen, met een tussenstops in Londen en Miami.
 • Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, dien je voor vertrek een zogenaamde  ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Freddy, de reisexpert van Better Places in Nicaragua. Hij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Noord-Macedonië
 • Indien je met het vliegtuig reist, starten en eindigen de reizen van Better Places door Noord-Macedonië in de hoofdstad Skopje.
 • Naar Skopje vlieg je o.a. met WizzAir, Austrian, Croatia Airlines, Airserbia en Swiss Airlines.
 • Vanuit Eindhoven vliegt WizzAir rechtstreeks op Skopje.
 • Vanaf Brussel vliegt WizzAir rechtstreeks op Skopje.
 • Airserbia, Croatia Airlines, Austrian en Swiss Airways vliegen vanaf Amsterdam met een overstap naar Skopje.
 • Er rijdt een rechtstreekse trein van Brussel, Brussel Airport en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Noord-Macedonië is vanuit Nederland ook per trein en bus te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie. Klik hier voor meer informatie over een treinreis naar Noord-Macedonië. 
 • Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met de reisexpert van Better Places in Noord-Macedonië. Zij beantwoordt je vragen over vliegtickets graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Oeganda

Vliegtickets Oeganda

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Oeganda vlieg je naar en van Entebbe.
 • KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Entebbe. Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Kenya Airways en Turkish Ailrines. Bij deze vluchten moet je minimaal één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel vliegt Brussels Airlines direct naar Entebbe. Op de heenweg maakt de vlucht een tussenlanding in Kigali Airport in Rwanda. Dit is de beste optie als je vanaf Brussel vliegt.
 • Andere mogelijkheden vanaf Brussel zijn onder meer Turkish Airlines, Emirates en Egypt Air, waarbij je minimaal één keer moet overstappen.
 • Vanaf Düsseldorf gaan alleen vluchten waarbij je minimaal één keer moet overstappen.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Sander, de reisexpert van Better Places in Oeganda. Hij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Oezbekistan

Vliegtickets Oezbekistan

• Je kunt niet rechtstreeks naar Oezbekistan vliegen.
• De beste optie is met Turkish Airways naar de hoofdstad Tasjkent, met een korte overstap in Istanbul. Deze vlucht is dagelijks. Houd er rekening mee dat Turkish Airways vrijwel altijd in de nacht aankomt en vertrekt.
• Een andere optie vanaf Amsterdam is met Aeroflot met een overstap in Moskou. Ook deze maatschappij heeft zijn aankomst en vertrek midden in de nacht.
• Ook vanaf Brussel gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Tasjkent en is de beste optie Turkish Airlines.
• Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
• Ook vanaf Düsseldorf zijn Turkish Airlines en Aeroflot de beste opties.
• Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door te kiezen voor de kortste routes en nieuwere vliegtuigen, een kortere route scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Panama

Vliegtickets Panama

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places naar Panama vlieg je naar en van Panama Stad.
 • KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Panama Stad. Dit is de beste optie.
 • KLM biedt ook vluchten aan met een tussenstop in Atlanta of Bogotá. Indien je via Bogotá vliegt, vlieg je door naar Panama Stad met Copa airlines.
 • Vanuit Amsterdam kun je ook met Iberia, Air France of United naar Panama Stad vliegen, waarbij je minimaal één keer moet overstappen.
 • Vanaf Brussel kun je met Iberia of United naar Panama Stad vliegen, waarbij je minimaal één keer moet overstappen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, dien je voor vertrek een zogenaamde  ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Nadieh, de reisexpert van Better Places in Panama. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Peru
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Peru vlieg je naar en van Lima.
 • KLM vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Lima. Dit is de beste optie.
 • Air France vliegt met een korte overstap op Parijs. Ook dit is een goede optie.
 • Vanuit Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten, en ook vanaf Brussel is de beste optie de KLM vlucht via Amsterdam.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Andere mogelijkheden vanaf zowel Amsterdam als Brussel zijn Iberia en Air Europa, met een overstap in Madrid.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Guido, je reisexpert van Better Places in Peru. Hij beantwoordt graag je vragen.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

vliegtickets Peru

Roemenië
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Roemenië vlieg je naar en van Boekarest.
 • Zowel KLM als de nationale maatschappij van Roemenië, Tarom, vliegen vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Boekarest.
 • Vanaf Brussel vliegt Tarom rechtstreeks op Boekarest.
 • Er rijdt een rechtstreekse trein van Brussel, Brussel Airport en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Met prijsvechters kun je rechtstreeks ook op andere steden in Roemenië vliegen. Zo vliegt WizzAir van Eindhoven naar Boekarest, maar ook naar Cluj en Iasi.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Roemenië is vanuit Nederland ook per trein te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie. Kijk hier voor meer informatie over een treinreis naar Roemenië.

Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Adina, de reisexpert van Better Places in Roemenië. Zij beantwoordt je vragen over vliegtickets graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Servië
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Servië vlieg je naar en van Belgrado.
 • KLM, Air Serbia en Transavia en vliegen vanuit Amsterdam rechtstreeks op Belgrado. Dit zijn de beste opties.
 • WizzAir vliegt vanuit Eindhoven rechtstreeks op Belgrado.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Austrian (via Wenen), Air France (via Parijs) en Lufthansa (via Frankfurt).
 • Vanaf Brussel vliegt Air Serbia rechtstreeks op Belgrado.
 • Een andere optie is om vanuit België met KLM te vliegen. Hierbij moet je wel eerst met de trein van Brussel of Antwerpen naar Schiphol (de trein is dan inbegrepen). Opmerkelijk genoeg is deze manier vaak goedkoper dan rechtstreeks vanuit Schiphol. Nederlanders die op deze manier goedkoper willen reizen, pas op! Je moet echt in Brussel of Antwerpen inchecken en op de trein stappen, anders wordt de aansluitende vlucht vanuit Schiphol geannuleerd! Op de terugreis kun je wel in Schiphol afhaken.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Servië is vanuit Nederland ook per trein te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Misa, de reisexpert van Better Places in Servië.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Slovenië
 • Voor de reizen van Better Places in Slovenië vlieg je naar Ljubljana of Maribor.
 • Transavia vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks meerdere keren per week naar Ljubljana.
 • Vanaf Brussel vliegt Wizzair rechtstreeks op Ljubljana.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer KLM (via parijs) naar Ljubljana.
 • Er rijdt een rechtstreekse trein tussen Brussel, Brussel Airport en Antwerpen en Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Slovenië is vanuit Nederland ook per trein te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie. Kijk hier voor meer informatie over een treinreis naar Kroatië.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met Ruud, de reisexpert van Better Places in Slovenië.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Sri Lanka
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Sri Lanka vlieg je naar en van Colombo.
 • KLM vliegt van november t/m maart op maandag en vrijdag rechtstreeks naar Colombo. KLM gebruikt voor deze vlucht een Dreamliner/ Boeing 787, het nieuwste type vliegtuig uit de vloot van KLM. Dit is de beste optie als je in deze periode naar Sri Lanka gaat.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer KLM met een overstap, Etihad, Emirates, Qatar, Sri Lankan Airlines en Jet Airways, met al deze vluchten moet je één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel gaan geen rechtstreekse vluchten naar Colombo. Mogelijkheden zijn onder meer Etihad, Emirates en Qatar, waarbij je één keer moet overstappen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let op: Vlieg je via India en wil je er zeker van zijn dat je geen problemen krijgt met visum-regelingen, vraag dan bij de ambassade van India na of je een transitvisum nodig hebt voor je reis of niet. Soms is dit nodig, bijvoorbeeld omdat je je bagage zelf moet ophalen om door te labelen. In andere gevallen is een ticket met de gehele vlucht genoeg.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Lea, de reisspecialist van Better Places in Sri Lanka. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Suriname
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Suriname vlieg je naar en van Paramaribo Zanderij, de enige internationale luchthaven van Suriname, op ongeveer 1,5 uur rijden van Paramaribo.
 • Binnen Europa kun je alleen vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Suriname vliegen.
 • Surinam Airways, KLM en TUIfly vliegen rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Paramaribo. Dit zijn de beste opties, waarbij TUIfly voor wat betreft CO2 uitstoot de beste optie is.
 • Je kunt je KLM vlucht desgewenst combineren met een stop-over op Aruba of Curaçao.
 • Vanuit Brussel of Düsseldorf maak je standaard een tussenstop in Amsterdam, je kunt dus beter vanaf Amsterdam vliegen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Lizet, je reisexpert van Better Places in Suriname. Zij beantwoordt graag je vragen.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen. TUIfly heeft de laagste CO₂-uitstoot per luchtvaartpassagier per kilometer van Nederland en een van de laagste wereldwijd. TUIfly vliegt met de moderne Dreamliner/Boeing 787 en de bezetting op vakantievluchten is hoger dan op lijnvluchten.

Tanzania
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Tanzania vlieg je naar Kilimanjaro of Dar es Salaam en terug vanaf Zanzibar.
 • Vanaf Amsterdam vliegt KLM direct naar Kilimanjaro, en terug vanuit Zanzibar via Nairobi. De vlucht wordt vaak uitgevoerd in combinatie met Kenya Airways .
 • Kenya Airways vliegt van Amsterdam naar Kilimanjaro met een tussenstop in  Nairobi en terug vanuit Zanzibar via Kilimanjaro en Nairobi. De vlucht wordt vaak in combinatie met KLM uitgevoerd. Dit zijn de beste opties als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Vanaf Brussel kun je met Kenya Airways, Emirates,  of Ethiopian Airlines vliegen. Je moet dan één of twee keer overstappen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanaf Düsseldorf zijn er alleen vluchten met één of twee overstaps.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Karin, je reisspecialist van Better Places in Tanzania. Zij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Thailand
 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Thailand vlieg je naar en van Bangkok.
 • Vanaf Amsterdam vliegen KLM en Eva Air rechtstreeks naar Bangkok. Dit zijn de beste opties als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Vanaf Brussel vliegt Thai Airways rechtstreeks naar Bangkok. Dit is de beste optie als je vanaf Brussel vliegt.
 • Andere goede aanbieders zijn onder meer Lufthansa, Qatar, Etihad, Emirates, Finn Air en Swiss; met deze maatschappijen moet je echter wel een keer overstappen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Let bij het boeken van een vlucht goed op de aankomstdatum. Wanneer je een nachtvlucht hebt, kom je een dag later aan. Voor de terugvlucht reis je met een nachtvlucht al een dag eerder terug. Houd hier rekening mee in je reisschema.
 • Sluit je je rondreis af op één van de eilanden in de buurt van Phuket? Houdt er dan rekening mee dat je minimaal één extra tussenstop hebt wanneer je vanuit Phuket naar huis vliegt.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Seb, je reisexpert van Better Places in Thailand. Hij beantwoordt je vragen graag.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Tunesië
 • De enige directe vlucht naar Tunis, de hoofdstad van Tunesië, is met Tunisair, de nationale luchtvaartmaatschappij. Vanaf Schiphol heeft deze  één vlucht per week, op vrijdag (situatie april 2019).
 • Vanaf Brussel vliegt Tunisair een paar keer per week direct naar Tunis.
 • Daarnaast heb je de keuze tussen verschillende maatschappijen die met een tussenstop vliegen: de beste opties zijn KLM/Air France en Lufthansa. Deze maatschappijen hebben dagelijkse vluchten, met een korte overstap in Parijs of Frankfurt.
 • Begint of eindigt je reis in Djerba, dan kun je het beste vanaf België vliegen. Vanaf Brussel, Charleroi, Oostende en Luik gaan er directe vluchten van TuiFly naar Djerba. Deze vluchten gaan in de periode eind maart t/m begin november.
 • In de winter kun je een vlucht op Tunis boeken, daar een nacht slapen (en Sidi Bou Saïd of de medina bezoeken) en de volgende dag doorvliegen naar Djerba. De binnenlandse vlucht van Tunis naar Djerba gaat alleen vroeg in de morgen.
 • Er gaan directe treinen tussen Schiphol en Brussel.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Vietnam
Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Vietnam zijn er verschillende vliegroutes, die je hieronder kunt bekijken.

Hanoi

 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten op deze route
 • Goede opties vanaf Amsterdam zijn onder meer KLM met overstap in Bangkok, Malaysia Airlines met overstap in Kuala Lumpur,  Cathay Pacific  met overstap in Hong Kong, Korean Air met overstap in Seoul en China Southern met overstap in Guangzhou.
 • Goede opties vanuit Brussel zijn onder meer Turkish Airlines met overstap in Istabul, en Qatar met overstap in Doha.
 • Ook vanuit Düsseldorf zijn er verschillende mogelijkheden, alle met minimaal één overstap.

Ho Chi Minh City

 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten op deze route
 • Goede opties vanaf Amsterdam zijn onder meer KLM met overstap in Bangkok, Malaysia Airlines met overstap in Kuala Lumpur,  Cathay Pacific  met overstap in Hong Kong en Korean Air met overstap in Seoul.
 • Goede opties vanuit Brussel zijn onder meer Thai Airlines met overstap in Bangkok, Emirates met overstap in Dubai en Qatar met overstap in Doha.
 • Ook vanuit Düsseldorf zijn er verschillende mogelijkheden, alle met minimaal één keer overstappen.

Heen naar Hanoi en terug vanaf Ho Chi Minh

Tip: Tickets voor deze route kun je gemakkelijk kopen door op de bekende ticketsites op “Meerdere bestemmingen” te klikken in plaats van “Retour”

 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten op deze route
 • Goede opties vanaf Amsterdam zijn onder meer KLM met overstap in Bangkok, Malaysia Airlines met overstap in Kuala Lumpur,  Cathay Pacific  met overstap in Hong Kong en Korean Air met overstap in Seoul.
 • Goede opties vanuit Brussel zijn onder meer Thai Airlines met overstap in Bangkok, Emirates met overstap in Dubai en Qatar met overstap in Doha.
 • Ook vanuit Düsseldorf zijn er verschillende mogelijkheden, alle met minimaal één keer overstappen.

Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Hang, de reisexpert van Better Places in Vietnam. Zij beantwoordt graag je vragen.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Zuid Afrika
Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Zuid Afrika zijn er 3 verschillende vliegroutes, die je hieronder kunt bekijken.

Kaapstad

 • KLM vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Kaapstad. Dit is de beste optie.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Qatar met overstap in Doha, Emirates met overstap in Dubai, Lufthansa met overstap in München en Turkish Airlines met overstap in Istanbul.
 • Opties vanaf Brussel zijn Qatar met overstap in Doha, Emirates met overstap in Dubai  en Lufthansa met overstap in München.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanaf Düsseldorf zijn er verschillende opties, alle met minimaal één keer overstappen.

Johannesburg

 • KLM vliegt als enige maatschappij rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Johannesburg. Dit is de beste optie.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Kenia Airways met overstap in Nairobi, Qatar met overstap in Doha, Emirates met overstap in Dubai, Lufthansa met overstap in München, Etihad met overstap in Abu Dhabi en Turkish Airlines met overstap in Istanbul.
 • Opties vanaf Brussel zijn onder meer Qatar met overstap in Doha, Emirates met overstap in Dubai, Lufthansa met overstap in Frankfurt, Etihad met overstap in Abu Dhabi en Turkish Airlines met overstap in Istanbul.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanaf Düsseldorf zijn er verschillende opties, alle met minimaal één keer overstappen.

Heen naar Johannesburg en terug vanaf Kaapstad

Tip: Tickets voor deze route kun je gemakkelijk kopen door op de bekende ticketsites op “Meerdere bestemmingen” te klikken in plaats van “Retour”

 • KLM vliegt als enige rechtstreeks vanaf Amsterdam. Dit is de beste optie.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Qatar met overstap in Doha, Emirates met overstap in Dubai, Lufthansa met overstap in München en Turkish Airlines met overstap in Istanbul.
 • Opties vanaf Brussel zijn onder meer Emirates met overstap in Dubai, Lufthansa met overstap in München en Ethiopian Airways met overstap in Addis Abeba.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Ook vanaf Düsseldorf zijn er verschillende opties, alle met minimaal één keer overstappen.

Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Nina, de reisexpert van Better Places in Zuid Afrika. Zij beantwoordt graag je vragen.

Tip: Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd. Een directe vlucht levert veel minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!