JORDANIË – DUIZEND EN 1 STERREN

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

14-daagse reis langs bezienswaardigheden Jordanie
Vanaf € 1135,-

 • Dobberen op de Dode Zee
 • Slapen bij de bedoeïenen
 • Bezoek aan Wadi Rum Jordanie
 • Vervoer met eigen auto met privé chauffeur

Deze rondreis brengt je in een relaxt tempo langs alle bezienswaardigheden Jordanie. Je reist langs oude steden & forten en door natuurparken naar de kust,  zodat je de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee kunt ontdekken en in de woestijn van Wadi Rum Jordanie kan verblijven. Je hebt diverse momenten waarin je actief kunt doen in de vorm van lange wandelingen, maar hebt ook genoeg tijd voor ontspanning en genieten. De sterrenhemel in de woestijn en wereldwonder Petra zullen ongetwijfeld in je geheugen gegrift blijven staan.

 

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië

Je eigen bezienswaardigheden Jordanie rondreis

Dit is een voorbeeld voor een rondreis bezienswaardigheden Jordanie. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanie. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanie of de beste reistijd Jordanie.

Route bezienswaardigheden Wadi Rum Jordanie:

 • Dag 1 : Aankomst in Amman – start bezienswaardigheden Jordanie
 • Dag 2 : Amman via Jerash naar Ajloun
 • Dag 3 : Ajloun via Mount Nebo naar Madaba
 • Dag 4 : Madaba: excursie Wadi Mujib en Dode Zee
 • Dag 5 : Madaba via Kerak naar Dana Nationaal Park
 • Dag 6 : Dana Nationaal Park
 • Dag 7 : Dana Nationaal Park naar Little Petra
 • Dag 8 : Little Petra naar Petra
 • Dag 9 : Petra naar Wadi Rum Jordanie 
 • Dag 10 : Wadi Rum Jordanie
 • Dag 11 : Wadi Rum naar Aqaba
 • Dag 12 : Aqaba
 • Dag 13 : Aqaba naar Amman
 • Dag 14 : Vertrek vanuit Amman – einde bezienswaardigheden Jordanie

Dag 1 – Aankomst in Amman
Je bezienswaardigheden Jordanie Reis begint vandaag! Na aankomst in Amman, de hoofdstad van Jordanië, word je naar je hotel gebracht. Je kunt op eigen houtje rustig rondkijken in de hoofdstad.  Bezoek bjivoorbeeld de citadel en het Romeinse amfitheater. Je kunt ook de Jordaniërs ontmoeten op de vele pleinen met waterpijpbarretjes of bij een van de vele patisserieën die de stad rijk is.

Dag 2 – Amman via Jerash naar Ajloun
Na het ontbijt verlaat je Amman. Je reist door een heuvelachtig landschap waar olijfbomen en sinaasappelbomen staan naar Jerash. Jerash is een Romeinse opgraving van wereldformaat die in de 7e eeuw door een aardbeving werd bedolven. Hierdoor is de oude stad goed bewaard gebleven. Na de lunch reis je verder naar Ajloun. Hier staat een fort op een heuvel, vanwaar je een weids uitzicht hebt op de omgeving.

Wadi Rum Jordanie

Dag 3 – Ajloun via Mount Nebo naar Madaba
Je reist vandaag naar Mount Nebo. Op deze plaats keek Mozes uit over het beloofde land, en bij helder weer is het uitzicht dan ook spectaculair. Vervolgens reis je verder naar Madaba, een oude stad waar je onder andere Byzantijnse vloermozaïeken kunt bezichtigen. De kaart uit de 6e eeuw met Bijbelse plaatsen is waarschijnlijk wel de bekendste attractie van Madaba.

Dag 4 – Madaba: excursie Wadi Mujib en Dode Zee
Vandaag maak je een excursie die je naar twee bijzondere plekken brengt. Als eerste maak je een wandeltocht door de “Grand Canyon” van Jordanie, Wadi Mujib. Vervolgens kun je na alle inspanning rustig ronddobberen op het zoute water van de Dode Zee, het laagste punt ter wereld. Aan het einde van de dag keer je terug naar Madaba.

Wadi Rum Jordanie

Dag 5 – Madaba via Kerak naar Dana Nationaal Park
De route die je langzaam naar Wadi Rum reist, brengt je langs Jordanie’s eeuwenoude King’s Highway. Na een tussenstop bij Kerak, een kasteel van de kruisvaarders uit de 12e eeuw, rijd je langs bergen en ravijnen verder. Het eindpunt van vandaag is Dana Nationaal Park, dat onderdeel is van de riftvallei.

Dag 6 – Dana Nationaal Park
Vandaag  heb je volop tijd om Dana te ontdekken. Dana is het grootste natuurreservaat van Jordanie. Er zijn in dit ruige park diverse diersoorten te vinden, van vogels tot wolven en lynxen. Je kunt vandaag diverse wandelingen maken door het park.

Wadi Rum Jordanie

Dag 7 – Dana Nationaal Park naar Little Petra
Vandaag reis je naar Little Petra, dat slechts op kleine afstand van Dana ligt. Little Petra is (zoals de naam al doet vermoeden) een kleiner zusje van het echte Petra. Al Beidha, zoals het door de lokale bevolking ook wel wordt genoemd, ligt net als Petra verstopt tussen de bergen en heeft diverse bezienswaardigheden vergelijkbaar met haar grotere zus, maar het is er iets minder druk. Je overnacht vandaag in een tent.

Dag 8 – Little Petra naar Petra
Je wandelt vandaag in ongeveer 3 uur naar wereldwonder Petra. De stad ligt verscholen binnen een gigantische rotsberg, en dus is de wandeling grotendeels omhoog. Petra is tussen de 5e en 19e eeuw in verval geweest, maar is sindsdien herontdekt en enorm populair geworden. Wandel langs de gebouwen totdat je aan het einde van de dag via de kloof (Siq) Petra verlaat.

Wadi Rum Jordanie

Dag 9 – Petra naar Wadi Rum Jordanie
Vandaag reis je naar de Wadi Rum Jordanie woestijn, bekend van de film ‘Lawrence of Arabia’. Je overnacht in een woestijnkamp waar de voorzieningen relatief eenvoudig zijn: matras en beddengoed zijn aanwezig, de sanitaire faciliteiten deel je. De sfeer is er echter zeer relaxt, alsof je op kamp bent, en sterrenhemel is indrukwekkend. Je kunt optioneel een jeeptocht door de woestijn maken.

Dag 10 – Wadi Rum Jordanie
De woestijn is groot en indrukwekkend, vandaar dat je er nog een nachtje zult blijven. Vandaag kun je ervoor kiezen om een tocht per kameel te maken. De standaard tocht duurt ongeveer 2 a 3 uur, maar mocht je er dan nog niet genoeg van hebben, kun je er altijd een dagtocht van maken. Je kunt de bedoeïenen ook beter leren kennen en meer leren over hun leefwijze.

Wadi Rum Jordanie

Dag 11 – Wadi Rum Jordanie naar Aqaba
Je zegt gedag tegen de woestijn en reist verder via kronkelende weggetjes naar de eindbestemming van vandaag. Aqaba is een relaxt plaatsje aan de Rode Zee. Vanaf het vaste land heb je, naast uitzicht op de Rode Zee, ook zicht op het Israëlische Eilat aan de overkant.

Wadi Rum Jordanie

Dag 12 – Aqaba
Aqaba is een heerlijk stadje om rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee; zeker na de woestijn van Wadi Rum. Vandaag kun je er ook voor kiezen een boottocht te maken van ongeveer 4 uur. Je vertrekt vanuit de haven op zoek naar een mooie plek om te snorkelen en geniet in de middag van een barbecue lunch.

Dag 13 – Aqaba naar Amman
Vandaag reis je in ongeveer 4 uur terug naar Amman. Afhankelijk van hoe laat je vertrekt, kun je in de middag nog een rondleiding door Amman doen. Je brengt dan onder andere een bezoek aan het amfitheater, de citadel, het Ummayad paleis en het archeologisch museum.

Dag 14 – Vertrek vanuit Amman
Je wordt naar het vliegveld van Amman gebracht voor je vlucht naar huis. Helaas zit deze bezienswaardigheden Jordanie reis er weer op.

Wadi Rum Jordanie

Reisinspiratie – Amman

Wil je de laatste dagen Amman nog bezoeken, maar heb geen idee wat de niet-te-missen highlights zijn? Op de reisblog van Nomad & Villager lees je de top 5 tips voor Amman van Villager Anneke.

Prijsinformatie rondreis met bezienswaardigheden Wadi Rum Jordanie

Reisduur Jordanie rondreis 14 dagen/13 nachten
Reissom Jordanie rondreis Vanaf € 1135,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer met eigen auto met privé chauffeur, entree Dode Zee, gratis visum
Exclusief (Internationale) vluchten, entreegelden, eventuele gids, overige maaltijden, optionele excursies,  calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Jordanie Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 3 overnachtingen in een tent

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Je kunt deze reis naar eigen wens aanpassen. Ook kun je ervoor kiezen om met een huurauto door Jordanië te reizen. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Elena helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis langs de bezienswaardigheden Jordanie.

Vliegtickets naar Jordanië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Jordanie met kinderen

Jordanie is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een verre reis met kinderen, maar dit land is juist heel geschikt als je met het gezin op reis wilt. Bekijk onze voorbeeldreis Jordanië met kinderen.

 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!