Weer Argentinie: een overzicht per maand

Ga je een Argentinië-reis maken, dan wil je natuurlijk wel goed weer. Het zou bijvoorbeeld zonde zijn om een Patagonië-reis te plannen als de natuurgebieden niet goed toegankelijk zijn. We helpen je graag om de beste reistijd voor Argentinië te bepalen, aan de hand van een handig overzicht per maand. Bekijk hieronder meer over het weer in Argentinie.

Beste reistijd Argentinië algemeen

Het is lastig om één beste reistijd voor Argentinië aan te geven, omdat het land enorm groot is. Het bestaat uit verschillende klimaatzones en dat betekent dat de beste reistijd afhangt van het gebied dat je bezoekt. De seizoenen zijn omgekeerd aan die van Nederland. Over het algemeen kun je stellen dat oktober-december en april-half juni voor het hele land goede reistijden zijn. Het zuiden van Argentinië en Patagonië zijn alleen in de periode oktober-maart echt geschikt. Dan is het niet te koud, zijn alle wegen open en zijn alle voorzieningen en bezienswaardigheden goed toegankelijk. We hebben een maandelijks overzicht gemaakt voor het weer in Argentinie.

Je eigen rondreis Argentinie

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Argentinie? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Gwendeline, de reisexpert Argentinie. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Argentinie Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Argentinie of de beste reistijd Argentinie.

Januari is een uitstekende reismaand voor Patagonië

Januari is een uitstekende reismaand voor Patagonië. Het is dan relatief droog, de temperaturen zijn over het algemeen prima (hoewel het nog steeds flink koud kan zijn!) en de wandelomstandigheden zijn goed. In het noorden van Argentinië is het deze periode erg warm en vochting. Houd in Buenos Aires, bij Iguazu Falls en in de regio Salta rekening met (flinke) buien.

Het weer in Argentinie februari

Het weer in Argentinië in februari verschilt niet veel met dat in januari. Februari is nog steeds een goede maand voor Patagonië en in de rest van het land is het warm en vochtig.

Weer Argentinië maart

Ga je in maart een Argentinië-reis maken, dan is de kans op goed weer in het hele land vrij groot. De benauwdheid in Buenos Aires en Iguazu Falls is gezakt en het Lake District in midden-Argentinië is gehuld in prachtige herfstkleuren. In de wijnregio Mendoza gaat het oogstseizoen van start, een bijzondere tijd om dit gebied te bezoeken. In Patagonië is het weer over het algemeen ook prima.

Voor een rondreis Argentinië is april je ideale reismaand

Wil je de hoogtepunten van Argentinië bezoeken en plekken in het hele land meenemen? Dan is april je ideale reismaand. In Patagonië wordt het weer wel steeds wisselvalliger en kouder, dus het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Het weer in Buenos Aires is heerlijk en ook in Salta en de wijngebieden rond Mendoza kun je blauwe luchten verwachten. Een prima reismaand dus!

Ook mei is een goede reismaand voor Argentinië

Ook mei is een goede reismaand voor Argentinië, maar niet als je ook naar Patagonië wilt. Daar is het dan al koud en nat, en zijn de omstandigheden voor de berggebieden een stuk minder goed. Buenos Aires, het tropische noorden en het noordwesten hebben deze maanden prima weer.

Weer Argentinie juni

Juni is de start van het laagseizoen in Argentinië. De bergpassen in het midden en zuiden van het land zijn vaak geblokkeerd door zware sneeuwval en veel strandvoorzieningen zijn dicht. Dit is wel een ideale tijd om het noorden en noordwesten van Argentinië (waaronder Salta en omgeving) te bezoeken en ook als je wilt skiën in Vuurland of het Lake District zit je deze koude periode goed.

Weer Argentinie in juli en augustus

Voor het weer in Argentinië in juli en augustus geldt hetzelfde als voor het weer in juni.

weer argentinie

Wil je het noorden van Argentinië ontdekken, dan is september een fijne reismaand.

Wil je het noorden van Argentinië ontdekken, dan is september een fijne reismaand. De wijngebieden rond Mendoza, de spectaculaire regio Salta en de indrukwekkende Iguazu Falls hebben prima weer. In Salta is het droog en zo’n 25 graden, in Mendoza is het rond de 22 graden en zonnig. In Iguazu is het tropisch, dus daar kan altijd een bui vallen, maar blauwe luchten zijn er in september ook genoeg.

Weer Argentinie oktober-november

In oktober begint het voorjaar in Argentinië en daarmee ook het beste reisseizoen voor het hele land. Het weer in Patagonië wordt steeds beter en in de loop van oktober kun je dit gebied weer gaan bezoeken. In het noorden is de kans op regen klein, in het merengebied is het wat koeler (en daardoor niet te druk) en in Buenos Aires is het heerlijk lenteweer.

December is een topmaand om Patagonië, Bariloche en het Lake District te bezoeken

December is een topmaand om Patagonië, Bariloche en het Lake District te bezoeken en de weersomstandigheden zijn daar ideaal om te wandelen en andere activiteiten te ondernemen. In Buenos Aires en Iguazu Falls lopen de temperaturen en de vochtigheidsgraad flink op. Je kunt deze plekken zonder problemen bezoeken, maar houd wel rekening met de warmte. In december wordt het ook in Salta en de wijngebieden weer natter.

Meer inspiratie opdoen?

Bekijk de blogs van Reismeisje over haar avonturen in Argentinie.

Reisexpert Gwendeline in Argentinie helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Argentinie. Geef Gwendeline je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

weer argentinie

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!