Het weer in Colombia

Ontvang een voorstel op maat

Weer in Colombia

Ben je van plan om een rondreis Colombia te maken, maar twijfel je nog welke reisperiode het beste is? Vraag je je af wanneer het zonnig is aan de kust, of wanneer het weer op z’n best is voor het binnenland? We helpen je graag om de beste reistijd voor een Colombia reis te bepalen, aan de hand van een handig overzicht per maand.

Bogota (La Candelaria)

Weer Colombia algemeen
Colombia is een groot land met verschillende klimaatzones. Dat betekent ook dat het weer per regio erg kan verschillen. Over het algemeen kun je stellen dat Colombia twee seizoenen heeft: het droge en het natte seizoen. Het natte seizoen duurt globaal van april tot en met juni en van september tot en met november. Het droge seizoen duurt van december tot en met maart en van juli tot september.

Binnen deze algemene richtlijnen hangt het af van het gebied of je meer kans hebt op regen of op zon. Het regent soms ook in de droge tijd en in het regenseizoen kun je prachtig weer hebben. Onvoorspelbaar dus, maar geen zorgen: ook in de natte tijd kun je prima een rondreis Colombia maken. Het weer is nooit zo slecht dat reizen afgeraden wordt.

Beste reistijd per regio in Colombia

  • De beste reistijd voor het noorden van Colombia is december tot en met maart.
  • De beste reistijden voor Centraal-Colombia zijn december tot en met maart en juni tot september.
  • De beste reistijd voor het zuiden van Colombia en de Amazone is juli tot september, maar ook dan valt het hier nog steeds relatief veel regen.

Je eigen rondreis Colombia

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Eddy, de reisexpert die er al jaren woont. Hij kan je alles vertellen over het weer in Colombia. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Colombia of de beste reistijd Colombia.

Reisvoorstel aanvragen

Weer Colombia januari-februari
Wat je reisroute in Colombia ook wordt, in januari en februari zit je qua weer vrijwel overal goed. Je kunt rekenen op mooi weer aan de Caribische kust en in Cartagena, op zon in het binnenland en over het algemeen op prima temperaturen, variërend van 18 tot ruim 30 graden. Alleen in de Amazone en omgeving is het nat, maar dat is het vrijwel altijd. Het is er niet voor niets zo groen.

Weer Colombia maart
Ook in maart is het vrijwel overal prima weer in Colombia. Houd er wel rekening mee dat er gemiddeld net wat meer regen valt in maart dan in de voorgaande maanden. Cartagena en de kust zijn nog steeds droog en zonnig en dat is een mooie regio om heerlijk van een zonovergoten Colombia-reis te genieten. En van warme temperaturen, die rond de 30 graden schommelen. In Bogotá is het –zoals altijd- wat frisser, zo rond de 20 graden.

Weer Colombia

Weer Colombia april-mei
In april begint het regenseizoen op veel plekken in Colombia. Reken op regelmatige buien in Bogotá, Medellín en Cali en ook in de Amazone-regio. In Cartagena en aan de kust is de kans op zon in april nog groot en je kunt hier dan ook volop blauwe luchten verwachten. Perfect weer om de witte stranden van Tayrona National Park te ontdekken. In mei begint ook het regenseizoen aan de Caribische kust, met zeker ’s nachts volop flinke regenbuien.

Weer Colombia juni
Wil je in juni naar Colombia reizen, dan moet je rekening houden met nattigheid en wisselvallig weer. Het is overal nog regenseizoen. In Colombia duren de buien gelukkig meestal niet de hele dag en je kunt ook in deze periode zonder problemen reizen. De zon komt nog vaak genoeg tevoorschijn, zeker in de ochtenden.

Weer Colombia Plaza Bolivar

Weer Colombia juli en augustus
Het regenseizoen in Colombia wordt in onze zomermaanden even onderbroken, om plaats te maken voor een droge periode. Juli en augustus zijn uitstekend voor het bezoeken van de meeste bekende plekken in Colombia. Zelfs in de Amazone is het dan droger dan normaal, hoewel de kans op regen hier altijd groot blijft. De Caribische kust is in juli en augustus iets natter dan in december-maart en de luchtvochtigheid is hoog. Het is bovendien erg warm, dus het is een aanrader om regelmatig de verkoelende zee op te zoeken.

Weer Colombia september-oktober-november
In september zet het regenseizoen weer door en is het tijdens je rondreis Colombia overal een stuk natter. Het regenseizoen loopt door van september tot en met november. Nog steeds geen reden om een andere reisbestemming te kiezen: je kunt alle mooie plekken in Colombia bezoeken. Vaak mét zon. Neem voor de zekerheid wel een poncho of regenjas mee om je tegen overtrekkende buien te beschermen.

Weer Colombia Villa de Leyva

Weer Colombia december
Wil je in december een rondreis Colombia maken, dan is dat wat weer betreft een prima maand. Bijna overal in Colombia is het droge seizoen gestart en dat betekent dat je volop kunt genieten van bruisende steden, witte stranden, de bergen en de woestijn. Mét zon.

Reisexpert Eddy die al jaren in Colombia woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Colombia. Geef Eddy je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!