Het weer in Costa Rica

Een maandelijks overzicht
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Het weer in Costa Rica

Ga je een rondreis Costa Rica maken, dan wil je natuurlijk wel goed weer. Af en toe een bui is geen probleem, maar het zou zonde zijn als je elke dag door de regen over die paradijselijke stranden wandelt. We helpen je graag om de beste reistijd voor een Costa Rica-reis te bepalen, aan de hand van een handig overzicht per maand.

Weer Costa Rica

Weer Costa Rica algemeen

Costa Rica staat bekend om haar knalgroene regenwouden en weelderige landschappen. Dat betekent dan ook dat het er veel regent. Het weer in Costa Rica is altijd warm en vochtig. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 20 en de 30 graden. De beste reistijd voor Costa Rica is over het algemeen tussen december en april, maar aan de Caribische kust is dat september-oktober en februari-maart.

De droge en de natte tijd in Costa Rica

Costa Rica heeft een droog en een nat seizoen. Het natte seizoen loopt van mei tot en met november. De droge periode loopt van december tot en met april. Kun je alleen in het natte seizoen op reis? Geen zorgen, want reizen in de regentijd in Costa Rica heeft ook voordelen. De natuur is dan op z’n mooist, met honderd tinten groen en bloeiende planten. Bovendien is het weer steeds lastiger te voorspellen en kan het best zijn dat je in de regentijd toch volop zon hebt.

Je eigen rondreis Costa Rica

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Liesbet, de reisexpert die er al jaren woont. Zij kan je alles vertellen over het weer in Costa Rica. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Costa Rica of de beste reistijd Costa Rica.

Weer Costa Rica januari
Ga je door Costa Rica reizen, dan is januari één van de beste maanden om dat te doen. Op de meeste plekken is het mooi, zonnig weer en valt er relatief weinig regen. Alleen aan de Caribische oostkust valt er flink wat neerslag. Moet je kiezen tussen de stranden van de west- en de oostkust, dan kun je beter naar de Pacifische kust reizen.

Weer Costa Rica februari-maart
Ook februari en maart zijn heerlijke reismaanden voor Costa Rica. Het is in vrijwel het hele land droog en zonnig en ook aan de oostkust is het een stuk droger dan in de natte maanden ervoor. Een prima maand om te genieten van de stranden van Costa Rica en van het groene binnenland. Houd er in centraal-Costa Rica wel rekening mee dat het ’s avonds fris kan zijn.

Weer Costa Rica

Weer Costa Rica april
Hoewel de temperatuur in Costa Rica over het algemeen stabiel is, geldt april als de warmste maand. Het is ook de laatste maand van het droge seizoen. De zon schijnt volop, ook aan de oostkust, die normaal gesproken vrij nat is. April is dus een prima maand om een reis naar Costa Rica te maken.

Weer Costa Rica mei
Meestal gaat in mei het regenseizoen van start in Costa Rica. Je hebt dan nog steeds genoeg droge dagen, maar het aantal regenbuien neemt ook langzaam toe. Zeker aan het eind van de middag en ’s avonds vallen er buien. In het westen is het nog vrij droog, maar in de binnenlanden kun je zeker op regen rekenen. Ook de oostkust is weer een stuk natter en hier valt de regen ook regelmatig overdag.

weer Costa Rica

Weer Costa Rica juni
In juni heb je elke dag kans dat er een flinke regenbui valt. In het westen is het natter dan in de maanden daarvoor, zeker in de loop van de dag. Vaak blijft het nog bij buien, met daarbuiten genoeg zon. Datzelfde geldt voor de oostkust: dagen beginnen vaak mooi, om later op de middag over te gaan in regen.

Weer Costa Rica in juli en augustus
Costa Rica zit dan eigenlijk midden in het regenseizoen, maar in onze zomermaanden is er meestal een korte drogere periode. Het regent even wat minder in het westen en ook in het groene binnenland is het droger. De meeste dagen beginnen zonnig, hoewel het weer later op de dag kan omslaan. Toch is dit een prima reisperiode, ook omdat alles mooi groen is. De oostkust kun je misschien wel beter overslaan: juli en augustus zijn daar bijzonder nat.

Weer Costa Rica

Weer Costa Rica september en oktober
Nat, natter, natst: dat is Costa Rica in september en oktober. Het regenseizoen is weer in volle gang, behalve in Oost-Costa Rica. Dit is dé tijd om de prachtige Caribische stranden en Cahuita National Park te ontdekken. Reken in de rest van het land op grote hoeveelheden regen, want september en oktober zijn de natste maanden van het jaar.

Weer Costa Rica november
Wil je in november een reis door Costa Rica gaan maken? Dan ziet het er weertechnisch net wat beter uit dan in de maanden ervoor. Zeker tegen het einde van de maand wordt het wat zonniger en minder nat in het westen van Costa Rica. In de binnenlanden regent het nog wel veel, maar de buien zijn minder hevig. Natuurlijk is het in het oosten van Costa Rica net omgekeerd. Daar wordt het juist weer natter. Let wel op: november is een wisselvallige maand en je kunt net pech of geluk hebben met het weer.

Weer Costa Rica

Weer Costa Rica december
December is het begin van droge tijd in het westen en in de binnenlanden van Costa Rica. Je hebt kans op volop droge dagen en blauwe luchten en buien vallen voornamelijk aan het einde van de dag. Aan de oostkust is het regenseizoen juist net ingetreden en december is in dat deel van Costa Rica één van de natste maanden van het jaar. Strandliefhebbers kunnen dan ook beter de westelijke stranden opzoeken.

Reisexpert Liesbet woont al jaren in Costa Rica. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Costa Rica. Geef Liesbet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!