Tanzania en Zanzibar Veiligheid

Kun je er veilig reizen?
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Zanzibar veilig: kun je er veilig reizen?

Zanzibar is een prachtig eiland, maar je wilt natuurlijk wel weten of je veilig naar deze bijzondere bestemming kunt reizen. Daarom vertellen we je graag of Zanzibar veilig is en waar je rekening mee moet houden.

 

Tanzania en Zanzibar veilig?

  • Geen bijzondere risico’s.
  • Neem normale voorzorgsmaatregelen.
  • Let extra goed op in het verkeer.

Geweldige reis! Direct vanaf het eerste contact met Karin was het gevoel goed. Karin kwam met een goed en duidelijk voorstel en vragen werden altijd op zeer korte termijn beantwoord. De reis heeft onze verwachtingen overtroffen. Heerlijke accomodaties, prima eten en wat een vriendelijke mensen.

Reisexperts Karin en Astrid wonen al jaren in Tanzania en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale Tanzania safari. Geef je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Je eigen Tanzania rondreis

Op deze pagina vind je alles over hoe veilig Zanzibar is. Ben je op zoek naar je eigen rondreis door Tanzania en Zanzibar? Vraag een reisvoorstel aan bij Karin, onze Tanzania specialist. Zij kan je alles vertellen over de veiligheid van Tanzania. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Tanzania of de beste reistijd Tanzania

Veiligheid Zanzibar en Tanzania

Wil je meer weten over de hoe veilig Tanzania en Zanzibar zijn?? Kijk dan naar het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit geeft aan of er bijzondere veiligheidsrisico’s zijn. Tanzania is geel gekleurd. Dat betekent dat er wat risico’s zijn, maar dat is niets om je zorgen over te maken. Vrijwel alle niet-Westerse landen zijn geel. In Tanzania moet je vooral rekening houden met onveiligheid in het verkeer. Let ook op je spullen, zoals je in elk land zou doen.

Tanzania veiligheid: praktische tips

Tanzania is over het algemeen een veilig land om te reizen en het geldt als één van de rustigste landen van Oost-Afrika. Veruit de meeste reizigers reizen zonder problemen veilig door Tanzania en Zanzibar. We hebben wel een aantal praktische tips voor een veilige reis door Tanzania:

  • In 2020 vinden in Tanzania presidentsverkiezingen plaats. In aanloop naar die verkiezingen kunnen er vaker demonstraties plaatsvinden, ook op Zanzibar. Blijf daar bij uit de buurt.
  • Rijd niet ’s avonds, want de wegen zijn slecht verlicht. Sowieso is goed opletten in het verkeer belangrijk, want de wegen zijn niet altijd even goed en er wordt vaak zonder verlichting gereden.
  • De wildparken in Tanzania zijn ruig en afgelegen. Als er iets gebeurt, kan het lang duren voordat er hulp arriveert. Daarom is het heel belangrijk om te reizen met betrouwbare reisorganisaties, die de parken goed kennen en je veilig mee op safari kunnen nemen.
  • Let goed op je spullen, zeker in steden en op plekken waar het druk is. Zorg ook dat je je tas stevig vast hebt, want berovingen vanuit voorbij rijdende auto’s en motoren komen voor.

Zanzibar veilig

Zanzibar gevaarlijk?

Is Zanzibar gevaarlijk? Daar kunnen we kort over zijn: nee. Garanties kunnen we natuurlijk niet geven, maar in principe kun je hier gewoon veilig rondreizen. Je moet wel goed op je spullen letten, zoals je in elk land zou doen. Berg je waardevolle spullen goed op, zorg dat zakkenrollers niet bij je portemonnee kunnen en loop in het donker niet door verlaten steegjes of over het strand. Kortom: neem de normale voorzorgsmaatregelen voor als je op reis gaat voor een veilig gevoel in Zanzibar

Veiligheid voor LHBTI’ers op reis in Tanzania

Homoseksualiteit is verboden in Tanzania. Mannen riskeren een levenslange gevangenisstraf en vrouwen vijf jaar opsluiting. Ook in de semiautonome staat Zanzibar is homoseksualiteit strafbaar. De wetten gelden ook voor buitenlandse bezoekers. Homoseksualiteit is een groot taboe in Tanzania. Toch gaan veel LHBTI’ers graag op vakantie naar Tanzania en Zanzibar. Het is verstandig om niet te praten over je seksuele geaardheid en niet in het openbaar te knuffelen en te zoenen. Het kan voorkomen dat de receptionist jullie een kamer met twee aparte bedden geeft, omdat ze ervan uitgaat dat je familie of vrienden van elkaar bent. Behalve dat ze niet open kunnen zijn over hun geaardheid, hebben onze LHBTI-reizigers geen vervelende ervaringen gehad in Tanzania.

Meer reisinspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar meer informatie en leuke tips voor een reis door Tanzania en Zanzibar? Blogger Karlijn vertelt meer over dit mooie deel van de wereld op haar website! Lees ook meer over de handige reistips  of de over de reistijd naar Zanzibar.

Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!