ZUID AFRIKA – WESTKAAP & OOSTKAAP

18-daagse rondreis Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

18-daagse Zuid Afrika individuele rondreis

Vanaf € 1330,-

 • Relaxt door de Kaapprovincies
 • Rijke biodiversiteit van de Karoo
 • Ga op safari in een privépark

Het kosmopolitische Kaapstad, culinaire hoogstandjes in de wijnlanden, grillige rotsformaties en rijke biodiversiteit in de Klein Karoo. Tijdens deze 18-daagse individuele rondreis Zuid Afrika met huurauto maak je kennis met de enorme diversiteit van Zuid-Afrika.  Deze reis is opgezet in samenwerking met Open Afrika. Deze organisatie ontwerpt toeristische producten in onbekende gebieden van Zuid-Afrika in samenwerking met de lokale bevolking. Dit biedt toeristen een unieke reiservaring en zorgt tegelijkertijd voor werkgelegenheid. Tijdens deze rondreis Zuid Afrika overnacht je in diverse accommodaties die Fair Trade gecertificeerd zijn.

Reisexpert Nina woont al jaren in Zuid-Afrika. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen individuele rondreis Zuid-Afrika

Dit is een voorbeeld voor een Individuele rondreis door Zuid Afrika. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nina, de reisexpert die al jaren in Zuid-Afrika woont. Geef Nina je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Zuid-Afrika reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Zuid-Afrika of de beste reistijd Zuid-Afrika.

Route Zuid Afrika individuele rondreis:

 • Dag 1 t/m 3 : Kaapstad – Begin individuele rondreis Zuid Afrika
 • Dag 4 en 5 : Stellenbosch
 • Dag 6 en 7 : Oudtshoorn
 • Dag 8 t/m 10 : Oostkaap
 • Dag 11 t/m 13 : Storms River
 • Dag 14 en 15 : De Hoop Nature Reserve
 • Dag 16 en 17 : Hermanus
 • Dag 18 : Einde van je individuele rondreis Zuid Afrika
Trustpilot

Route Zuid Afrika individuele rondreis

Dag 1 – Aankomst in Kaapstad
Bij aankomst op de luchthaven in  Kaapstad ontmoet je onze lokale vertegenwoordiger. Je ontvangt de benodigde informatie en je wordt naar je eerste accommodatie gebracht waar je twee nachten verblijft. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heb je de mogelijkheid om Kaapstad te verkennen. De komende drie nachten overnacht je in een guesthouse wat Fair Trade gecertificeerd is.

Dag 2 – Kaapstad
Vandaag bezoek je een aantal bijzondere attracties. Groot Constantia is de oudste wijngaard van de stad. In het schilderachtige Hout Bay bezoek je de zeehonden en enkele lokale projecten voordat je naar het Nationale Park  Kaap de Goede Hoop gaat. Vanuit de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over False Bay. Je bezoekt Boulders Beach, de thuisbasis van de Afrikaanse pinguïn. Op de terugweg kun je tussen Noordhoek en Hout Bay een van de mooiste kustroutes ter wereld nemen: Chapman’s Peak drive.

Zuid Afrika individuele rondreis

Dag 3 – Kaapstad: township tour
Na het ontbijt maak je een Township tour. Tijdens het bezoek kom je meer te weten over Ubuntu, een filosofie die draait om de universele verbondenheid tussen de gehele mensheid, en neem je een kijkje in het leven in een sloppenwijk. De rest van de dag heb je vrij. Je kunt bijvoorbeeld Robben Island bezoeken, de beroemde gevangenis waar onder andere Nelson Mandela gevangen werd gehouden.

Dag 4 – Kaapstad naar Stellenbosch (60 km)
Na een bezoek aan de beroemde Tafelberg rijd je in je huurauto naar de Cape Winelands, een van ‘s werelds beste wijnstreken. Middenin deze streek liggen Franschhoek, het culinaire centrum van Zuid-Afrika, en Stellenbosch, het centrum van de wijnindustrie. Hier verblijf je de komende twee dagen.

Zuid Afrika individuele rondreis

Dag 5 – Stellenbosch vrije dag
Vandaag kun je de omgeving verkennen. Naast de wijnboerderijen kun je de Dwars River Escape Route bezoeken. Hierbij bezoek je verschillende lokale initiatieven, waaronder een kunstcentrum, schooltje, en boerderijen waar je vers geplukte bessen kunt kopen. Daarnaast kan je een wandeltocht maken door het natuurpark Assegaaibosch, een park van uitersten met grote vlaktes en steile bergen.

Dag 6 – Stellenbosch naar Oudtshoorn (400 km)
Vandaag heb je een lange reisdag, je rijdt over de langste wijnroute ter wereld richting de struisvogelstad Oudtshoorn. Onderweg kom je langs verschillende fruit- en wijnboerderijen en zie je vele natuurreservaten. Het einddoel is Oudtshoorn, het gebied dat ook wel de Karoo wordt genoemd.

Zuid Afrika individuele rondreis

Dag 7 – Oudtshoorn vrije dag
Vandaag kun je  deelnemen aan verschillende excursies in en rondom Oudtshoorn. Je kunt meer leren over de struisvogels of een lokale handwerkplaats bezoeken. Actievelingen kunnen de Swartberg Circular Route lopen, een wandeling van een hele dag, je komt langs grotten en watervallen.

Dag 8 – Oudtshoorn naar Oostkaap (400 km)
Je hebt vandaag weer een lange reisdag, langs de Baviaanskloof Route richting de Oostkaap. De Oostkaap is het gebied met de grootste biodiversiteit van Zuid-Afrika, het heeft veel natuurreservaten. Dit gebied is beroemd om de Big Seven, naast de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard leven hier ook walvissen en witte haaien. De komende drie dagen verblijf je in een privé wildreservaat.

Zuid Afrika individuele rondreis

Dag 9 & 10 – Safari in de Oostkaap
De komende twee dagen van deze vakantie Zuid Afrika staan volledig in het teken van safari. Je staat vroeg op, tussen vijf en zes uur ‘s ochtends, om zoveel mogelijk uit de game drives te halen. Samen met een gids ga je in een safarivoertuig op zoek naar de Big 5 en andere wilde dieren die in het park rondlopen, zoals giraffen, zebra’s, antilopen en wilde zwijnen. De middagen zijn vrij te besteden. Ook in de avond kan je weer op safari door het park, waar je op zoek gaat naar de nachtdieren.

Dag 11 – Oostkaap naar Storms River (300 km)
Vandaag rijd je over de wereldberoemde Garden Route langs de kustlijn terug richting Kaapstad. Eenmaal aangekomen in Storms River is er meer dan genoeg te beleven. Je kunt paardrijden, golfen, walvissen spotten of  een canopy tour doen door de boomtoppen.

Zuid Afrika individuele rondreis

Dag 12 & 13 – Storms River vrije dagen
Tijdens deze twee vrije dagen kun je nog veel meer activiteiten ondernemen. Bezoek de verschillende opvangcentra, voor ondermeer apen, olifanten, cheetahs en vogels. Ook kun je wandelingen maken door de nabijgelegen natuurreservaten. De verschillende watersportactiviteiten en de verse vis & schaaldieren maken het plaatje compleet.

Dag 14 – Storms River naar De Hoop Nature Reserve (320 km)
Je komt over de Xairy Blue Crane Route, een route gemaakt door de lokale boeren en natuurbeschermers om het leefgebied van dit zeldzame vogeltje te kunnen beschermen. Onderweg kom je langs het oude dorpje Swellendam en een natuurpark waar je de Bontebok, een kleurrijke antilope kunt spotten. De dag eindigt in het prachtige natuurreservaat De Hoop.

Zuid Afrika individuele rondreis

Dag 15 – De Hoop vrije dag
Je verkent De Hoop Nature Reserve en De Hoop Marine Protected Area, een prachtig en gevarieërd reservaat. Je kunt vogels, walvissen en ander wild spotten, of fiets- en wandeltochten maken door de bergen of langs de kustlijn. Een dagje rust zoeken op het strand is uiteraard ook een mogelijkheid.

Dag 16 – De Hoop naar Hermanus (150 km)
Je vervolgt je weg over de zuidelijkste route van het land, door het centrum van de zuivel-, wol- en tarwe industrie, naar Hermanus. Dit oorspronkelijke vissersdorpje staat bekend om zijn walvissen, die je hier het hele jaar door kunt zien. In september vindt hier zelfs een walvissenfestival plaats! Je kunt de Cliff Walk wandelen, een route die je langs de prachtige stranden voert.

Zuid Afrika individuele rondreis

Dag 17 – Hermanus vrije dag
Een vrije dag waarin je weer verschillende dingen kunt ondernemen. Ga bijvoorbeeld paardrijden, een tocht door de bossen, over de heuvels en naar het strand. Ga op zoek naar haaien en ander zeeleven tijdens een shark tour, of maak een wandeling door Platbos op zoek naar vogels of rust.

Dag 18 – Hermanus naar Kaapstad (120 km)
Vanuit Hermanus vertrek je naar Kaapstad, waar deze vakantie Zuid Afrika eindigt. Je kunt ervoor kiezen om de reis te verlengen.

Zuid Afrika individuele rondreis

Reisinspiratie: Chapman’s Peak – adembenemende kustroute

Normaal gesproken is een route langs de kust op zich al mooi, maar de rit over Chapman’s Peak is uniek. Lees en bekijk op Karlijntravels waarom Karlijn Meulman deze rit zo spectaculair vond.

Prijsinformatie Zuid Afrika individuele rondreis

Reisduur Zuid Afrika individuele rondreis18 dagen/17 nachten
Reissom Zuid Afrika individuele rondreisVanaf € 1330,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefAutohuur 14 dagen, 17x ontbijt, 3x lunch, 3x diner, 3 gamedrives, genoemde excursies
ExclusiefInternationale of binnenlandse vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Zuid AfrikaOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nina helpt je graag bij het samenstellen van jouw Zuid Afrika individuele rondreis.

Meer inspiratie voor een Zuid Afrika individuele rondreis

Wil je een rondreis Zuid Afrika maken? Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Zuid Afrika op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Zuid Afrika.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!