RONDREIS ZUID AFRIKA MET KINDEREN

21-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

21-daagse familiereis Zuid-Afrika

Vanaf € 2030,-

 • Op safari in Kruger Park en in minder toeristische parken
 • Bijzonder verblijf in traditioneel Venda dorp tijdens familiereis Zuid-Afrika
 • Afsluiting in de prachtige Drakensbergen met zijn spectaculaire natuur

Ga op safari en maak kennis met bijzondere culturen tijdens deze afwisselende familiereis Zuid-Afrika. Per huurauto reis je door het noordoosten van Zuid-Afrika, het gebied van het beroemde Krugerpark, Johannesburg en eSwatini, ofwel Swaziland. In Johannesburg kun je kennismaken met de stad en haar bekende township Soweto. Vervolgens ga je op safari op zoek naar de Big Five in Kololo Game Reserve en het aangrenzende Welgevonden Game Reserve. Tijdens jullie verblijf in een homestay in een Venda Dorp maak je kennis met de bijzondere cultuur van het dorp. Vervolgens is het weer tijd voor safari, dit keer in het beroemde Kruger National Park. Jullie rijden over de adembenemende Panorama route en brengen een nacht door in eSwatini (Swaziland). In het Mliwane Wildlife Sancturary  in eSwatini eSwatinikun je een mooie mountain bike tocht maken. Vervolgens bezoeken jullie Ithala Game Reserve en de wetlands bij St. Lucia. Dan is het tijd voor strand vlakbij Durban. Jullie sluiten je familiereis Zuid-Afrika af in de prachtige Drakenbergen, waar je geweldig kunt wandelen.

Reisexpert Nina woont al jaren in Zuid-Afrika. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen rondreis Zuid Afrika met kinderen

Deze rondreis Zuid Afrika met kinderen is een voorbeeldreis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nina, de reisexpert die al jaren in Zuid-Afrika woont. Geef Nina je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Zuid-Afrika reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Zuid-Afrika of de beste reistijd Zuid-Afrika.

Route Zuid Afrika met kinderen:

 • Dag 1 en 2 : Johannesburg – Begin van de familiereis Zuid-Afrika
 • Dag 3 en 4 : Kololo Game Reserve
 • Dag 5 : Tzaneen
 • Dag 6 en 7 : Makusha
 • Dag 8 en 9 : Hoedspruit
 • Dag 10 : Kruger Nationaal Park
 • Dag 11 en 12 : eSwatini (Swaziland)
 • Dag 13 : Ithala Game Reserve
 • Dag 14 t/m 16 : St Lucia
 • Dag 17 en 18 : Umhlanga
 • Dag 19 en 20 : Drakensbergen
 • Dag 21 : Einde van je familiereis Zuid-Afrika
Trustpilot

Route Zuid Afrika met kinderen

Dag 1 – Aankomst in Johannesburg
De familiereis Zuid-Afrika begint in Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg worden jullie naar een fijne lodge vlak buiten de stad gebracht. In de omgeving kun je mooi wandelen, of je kunt heerlijk bijkomen bij het zwembad van de lodge. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heb je de mogelijkheid om Johannesburg te verkennen.

Dag 2 – Johannesburg
In de ochtend ontmoet je de lokale vertegenwoordiger en ontvang je de benodigde informatie voor jullie reis. Vervolgens maken jullie een interessante tour naar Soweto, de grootste en bekendste township van Zuid-Afrika. In Soweto zijn de studentenopstanden begonnen, het die het einde van het Apartheidsregime inluidden. Je bezoekt het Hector Pierson museum, je ziet het huis Nelson Mandela en van Bisschop Desmond Tutu.

familiereis Zuid-Afrika

Dag 3 – Kololo Game Reserve, The Waterberg Biosphere (276 km)
Vandaag rijden jullie naar je eerste safari besteming. Kololo Game Reserve ligt in de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo, in het hart van het Waterberg natuurgebied. Kololo is de perfecte safaribestemming: het is malariavrij, kindvriendelijk en er zijn fiets en wandel mogelijkheden tussen het ‘kleine’ wild. Daarnaast kun je in het naastgelegen Welgevonden Game Reserve op zoek naar de Big 5. Kololo is onlangs geintegreerd in Welgevonden Game Reserve, waardoor het nu officieel een Big 5 Reserve is. Hiermee heeft Kololo een uniek concept: de Big 5 èn verblijfmogelijkheden in een luxe, comfortabele lodge waar alleen het ongevaarlijke wild vrij rondloopt. Met een beetje geluk ontdekken jullie ze vanaf jullie eigen terras. Vandaag is het diner inbegrepen.

Dag 4 – Kololo Game Reserve, The Waterberg Biosphere
Vandaag gaan jullie tijdens je familiereis Zuid-Afrika op safari in Welgevonden Game Reserve, op zoek naar de ‘Big Five’. Het Welgevoden Private Game Reserve is 36000 hectare groot. Het herbergt de Big Five, een van de grootste populaties van de witte neushoorn op een privéreservaat in Afrika, antilopen, meer dan 250 vogelsoorten en verschillende zeldzame diersoorten. Doordat er slechts een beperkt aantal gasten per keer worden toegelaten, genieten jullie van een exclusieve, rustige safari ervaring. Vandaag is het diner inbegrepen.

familiereis Zuid-Afrika

Dag 5 – Naar Tzaneen (356 km) tijdens de familiereis Zuid-Afrika
Met de familiereis Zuid-Afrika rijden jullie viade Waterbergen en de mooie Limpopo provincie naar Tzaneen. In Tzaneen is voor elk wat wils: of je nu heerlijk wilt relaxen, naar de spa wilt gaan, wandelen of fietsen. Ook kun je een canopy tour doen. Als een Tarzan of Jane slinger je tussen de boomtoppen door het bos van de Moegaskloof.  Of ga op zoek naar de geheimzinnige Koningin van het Regenwoud in het land van de Modjadji stam…

Dag 6 – Tzaneen naar Makusha; Venda dorp, Soutpansberg Mountain Range (300 km)
Vandaag staat er een hele bijzondere ervaring op het programma: een verblijf in een afgelegen Venda dorp in de Limpopo provincie. Jullie verblijven hier bij een lokale familie om het dagelijkse leven te ervaren en kennis te maken met hun cultuur en tradities. Jullie verblijven tijdens de familiereis Zuid-Afrika in een aparte kamer in  het huis van het gezin. Warm water wordt voorzien in een waskom en het ‘long drop’ toilet is doorgaans buiten in de tuin. Om de communicatie te bevorderen worden jullie vergezeld door een gids van het dorp die Engels spreekt.  Bij aankomst in de Royal Kraal worden jullie door de ‘Chief’, de prinses en de Royal Domba dansers verwelkomt. Daarna maken jullie kennis met jullie gastgezin. Na een traditioneel diner worden bij het kampvuur oeroude verhalen verteld.

Dag 7 – Verblijf in Makusha
Ongetwijfeld worden jullie wakker door de Afrikaanse wekker (ku-ke-le-kuuu), waarna een wandeling naar de berg op het programma staat, met uitzicht op het dorp en de Nzhelele Dam. Daarna is het tijd voor het ontbijt. Na het ontbijt maken jullie een wandeling met de kinderen door het dorp om de inwoners en hun vaardigheden en werkzaamheden te leren kennen, zoals bijvoorbeeld het brouwen van bier op de manier in Zuid Afrika. Ook bezoeken jullie een kleurrijke markt tijdens de familiereis Zuid-Afrika. Lunch en diner is bij een gastgezin. Bij helder weer zullen jullie vanavond de indrukwekkende sterrenhemel verkennen met de gekwalificeerde astronoom, Abel.

familiereis Zuid-Afrika

Dag 8 – Makusha naar Hoedspruit nabij Kruger Nationaal Park (300 km)
Na deze bijzondere culturele ervaring staat er weer een safari op het programma; deze keer in het wereldberoemde Kruger Nationale park. In een open voertuig met gids gaan jullie op zoek naar wild. In het Kruger Park wonen meer dan 130 zoogdiersoorten en meer dan  500 vogelsoorten. Ook heb je hier een goede kans op het spotten van de beroemde Big 5. Jullie verblijven in een boomhut net buiten het park. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 9 – Hoedspruit
In de ochtend maak je een 2 uur durende ‘bush walk’ met een ranger (min. leeftijd 12 jaar). ’s Middags kun je relaxen aan het zwembad of zelf een ritje maken in het Kruger park. De familiereis Zuid-Afrika geeft voldoende ruimte voor je eigen programma. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Zuid Afrika met kinderen

Dag 10 – via de Panorama Route naar Kruger Nationaal Park (356 km)
Vandaag staat de Panorama Route op het programma. De Panorama Route is een prachtige route met adembenemende uitzichten, watervallen, en een (letterlijk) rijke geschieden van de goudkoorts. Jullie rijden door bergen, bossen en canyons. De Blyde River Canyon is met 30 km een van ’s werelds grootste canyons met watervallen zoals Lisbon Falls, Berlin Falls and Mac Mac Falls. Dankzij geologische krachten zijn er spectaculaire rotsformaties gevormd, zoals de Pinnacle en de Three Rondavels. Een bijzonder geografisch verschijnsel is Bourke’s Luck Potholes. Deze ronde gaten in de rivierbedding zijn ontstaan door miljoenen jaren erosie. Op andere plaatsen heb je prachtige uitzichtpunten over de vallei. Een uitzichtpunt krijgt niet zo maar de naam ‘Gods Window’ en ‘Wonderview’!  Onderweg kun je ook stoppen in het oude goudmijnstadje Pilgrimsrest, dat bewaard is gebleven als historisch dorp. Hier kun je de goudkoorts beleven van eind 19de eeuw. Je kunt er ook zelf goud zoeken: wie weet kunnen jullie je vakantie terug verdienen! Vannacht overnachten jullie in het Krugerpark zelf.

Dag 11 – Naar Mlilwane Wildlife Sanctuary in eSwatini (234 km)
Vandaag  rijden jullie naar het koninkrijk eSwatini (Swaziland). Jullie rijden door een bergachtig gebied. Na de hoofdstad Mbabane gaat de weg steil omlaag naar de Ezulwini Valley (Vallei uit de hemel). De de Ezulwini Valley is een prachtige vallei en vormt het toeristische hart van eSwatini. Jullie verblijven tijdens deze avond van de familiereis Zuid-Afrika in de Mlilwane Wildlife Sanctuary, een prachtig natuur reservaat.

Dag 12 – Mlilwane Wildlife Sanctuary
Vandaag kun je een mooie mountainbike tocht maken in het Mliwane Wildlife Sancturary. Ook kunnen jullie het park te voet en zelfs te paard verkennen. Uiteraard kun je ook kennis maken met de kleurrijke Swazi’s in het nabij gelegen stadje Ezulwini, een van de hoogtepunten van je familiereis Zuid-Afrika.

Dag 13 – Naar Ithala Game Reserve (250 km)
Vandaag ga je de grens weer over en rijden jullie naar Ithala Game Reserve waar je de kleinere dieren kunt ontdekken, alsmede vier van de Big Five (olifanten, buffels, luipaarden neushoorns.). Er zijn ook talrijke vogelsoorten, zoals diverse roofvogels en een verscheidenheid aan planten en bomen.

Dag 14 – Naar St Lucia (220 km)
Jullie volgen de Elephant Coast Route naar het Greater St. Lucia Wetlands park; een van Zuid Afrika’s werelderfgoed gebieden. Het is een prachtig gebied met een rijk vogelleven. ’s Middags maken jullie een boottocht op het St. Lucia meer. In het meer zie je volop nijlpaarden en krokodillen.

Dag 15 –St Lucia, vrije dag
Hier vind je het Greater St Lucia Wetlands Park, een uniek park waar vele ecosystemen samenkomen en waar er dus veel verschillende dieren gespot kunnen worden. Vandaag kunnen jullie bijvoorbeeld een safari ondernemen in Hluhluwe, het oudste game reserve van het land. Ook zeer de moeite waard is de Cape Vidal tour of een boottocht om walvissen te spotten.

Dag 16 – St. Lucia
Nog een dag om naar eigen inzicht te besteden. Bij Muzi Pan Canoe Adventures kun je kanoën, vissen of vogels spotten. Voor meer cultuur kun je in Zululand kennis maken met deze fascinerende cultuur bij WowZulu.

Dag 17 – Naar Umhlanga  bij Durban (226 km)
Tijd voor het strand! Jullie rijden langs de kust naar de badplaats Umhlanga boven Durban, waar jullie twee dagen van het strand kunnen genieten tijdens je familiereis Zuid-Afrika.

Dag 18 – Umhlanga
Maar buiten strand heeft de omgeving van Umhlanga nog een hoop te bieden. Zo kun je de Zulu’s bezoeken in de vallei van duizend heuvels nabij Durban.  Tijdens je bezoek krijg je inzicht in de Zulu cultuur en tradities. Heel bijzonder is een bezoek aan een traditionele genezer.

Dag 19 – Naar Drakensbergen (225 km)
Het laatste deel van de reis omvat de indrukwekkende Drakensbergen waar je fantastische wandelingen kunt maken, rotstekeningen van de San bushmen kunt bekijken, of gewoon genieten van het indrukwekkende landschap op de grens met Lesotho.

Dag 20 – Drakensbergen
De Drakensbergen staan UNESCO Werelderfgoedlijst, vanwege de oude San rotsschilderingen. Duizenden jaren lang was de Centrale Drakensberg het thuishaven van het San-volk en op verschillende muren van zandsteengrotten kun je nog altijd hun muurschilderingen bewonderen. Het geweldige landschap leent zich bij uitstek voor prachtige wandelingen. De meest spectaculaire wandeling is de Chain Ladder Walk naar het Amfitheater. Een pittige klim en een deel van de wandeling gaat over ladders: niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! Eenmaal boven aangekomen heb je een waanzinnig mooi uitzicht. Er zijn ook volop andere prachtige, minder moeilijke wandelingen te maken. Vraag Nina naar de mogelijkheden! Jullie verblijven in een mooie lodge midden in de natuur. Vanaf de lodge heb je een geweldig uitzicht op de prachtige omgeving. Regelmatig zie je machtige gieren over vliegen, een indrukwekkend gezicht.

Dag 21 – Vertrek vanuit Durban (205 km)
Vandaag is de laatste dag van deze familiereis Zuid-Afrika. Vanuit Durban vlieg je terug naar huis na deze onvergetelijke rondreis Zuid Afrika.

Avontuur in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een fantastisch land. Met ruige kusten, indrukwekkende bergen, hippe steden en natuurlijk de Big Five is dit een echte droombestemming. Ga je voor actie, dan zit je in Zuid-Afrika ook goed. Bekijk hier de tien tips voor een reis vol avontuurlijke activiteiten.

Reisinspiratie – Drakensbergen

Het ruige gebied van de Drakensbergen is tegelijkertijd misschien wel een van de meest romantische plekken van Zuid-Afrika. Lees meer over een bezoek aan de Drakensbergen tijdens je familiereis Zuid-Afrika .

Prijsinformatie rondreis Zuid Afrika met kinderen

Reisduur rondreis Zuid Afrika met kinderen 21 dagen/20 nachten
Reissom rondreis Zuid Afrika met kinderen Vanaf € 2030,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Autohuur 19 dagen, 19x ontbijt, 4x lunch, 6x diner, genoemde excursies
Exclusief Internationale vluchten, entrees parken, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Zuid Afrika Overnachtingen in een tweepersoonskamer of familiekamer
Bijzonderheden Let erop dat sinds juni 2015 kinderen volgens de wet voor reizen in Zuid-Afrika een geboortecertificaat dienen te hebben. Lees meer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nina helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis Zuid Afrika met kinderen.

Vliegtickets Zuid Afrika

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Zuid Afrika boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Liesbet geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Je eigen rondreis Zuid Afrika met kinderen

Ook een rondreis Zuid Afrika met kinderen maken? Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Zuid Afrika

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!