Zuid-Afrika vakantie

De ideale route volgens onze expert
Ontvang een voorstel op maat

De ideale route voor een Zuid-Afrika vakantie

28 daagse reis

 • Reis met maximale positieve impact
 • Leer vele authentieke culturen persoonlijk kennen
 • Spot alle dieren in Kruger en andere Nationale Parken
 • Bereik na adembenemende landschappen het prachtige Kaapstad

Tijdens deze vakantie leer je echt de hart & soul van Zuid-Afrika kennen. Deze 28-daagse Zuid-Afrika vakantie laat je de verscheidenheid en diversiteit van de mensen en de landschappen zien; het zit dan ook vol met activiteiten en culturele ontmoetingen. Je begint in het bruisende Johannesburg en er staat al snel een ontmoeting met de Venda op je te wachten. Na het wild in Kruger te hebben gespot rijdt je door het land en zul je langzaam maar zeker de landschappen zien veranderen. Via de mooie pieken van Drakensberg en een intieme ervaring met de Basotho-mensen ga je naar de Kaapse Wijnlanden en de Moederstad Kaapstad. Laat jezelf verrassen door de adembenemende landschappen en authentieke culturele ervaringen tijdens deze onvergetelijke reis.

Maak kennis met Nina, de reisprofessional die al jaren in Zuid-Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Stel met je rondreis Zuid Afrika samen met Nina samen, helemaal zoals je zelf wilt. Lees meer.

Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie

Reizen met positieve impact

Better Places is een sociale ondernemingWij vinden het belangrijk dat de mensen in de landen die je bezoekt optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijke prijs krijgen, dat je verblijft in casas particulares en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Als je reist met een sociale onderneming, weet je dat je bijdraagt om de wereld een beetje beter te maken. Tegelijkertijd maak je makkelijker contact met de lokale bevolking en leer je het land écht goed kennen.

Wij hebben een onvergetelijke reis mogen maken door Zuid-Afrika. Het was echt fantastisch en better places heeft echt een mooie reis voor ons samen gesteld waar ze goed hebben geluisterd naar onze wensen.

Je eigen Zuid-Afrika vakantie

Dit is een voorbeeld voor een vakantie door Zuid-Afrika. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nina, de reisexpert die al jaren in Zuid-Afrika woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Zuid-Afrika reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Zuid-Afrika of de beste reistijd Zuid-Afrika.

Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan de leukste Zuid-Afrika rondreizen volgens Nina.

Dag 1: Johannesburg – Start van je Zuid-Afrika vakantie
Vandaag begint je vakantie door Zuid Afrika en land je in Johannesburg. De lokale chauffeur neemt je mee naar je accommodatie in Melville. Dit is een levendig plekje met veel kleine winkeltjes en restaurants. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je dit vandaag ontdekken. Je Bed en Breakfast is leuk gelegen en de komende twee nachten is je ontbijt hier inbegrepen.

Dag 2: Johannesburg en Soweto
Je wordt ’s ochtends opgepikt door een lokale gids die je meeneemt naar Soweto. Je krijgt veel te weten over dit belangrijke monument voor de Apartheid. Leer veel over de spirit van de inwoners van Soweto en de gemeenschapsprojecten. Ook is er vandaag een kleine fietsroute om meer van deze omgeving te leren kennen.

Dag 3: Johannesburg naar Soutpansberg Mountain Range
De huurauto waarmee jij je vakantie door Zuid-Afrika gaat maken wordt vanochtend afgeleverd bij je accommodatie. Je rijdt naar Soutpansberg en zult onderweg enorm veel zien van de mooie landschappen, Swaziland en Lesotho. De accommodatie heeft een heerlijk restaurant en je ontbijt wordt weer verzorgd.

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Zuid-Afrika vakantie

Een dag met de locals

Tijdens je verblijf bij TAHS-SA geeft je de mogelijkheid om de levensstijl van de Venda te ervaren. De lokale bevolking opent hun deuren om te densen, eten, slapen en hun tradities met je te delen. Het programma bestaat uit verschillende activiteiten en is een onderneming om kleinschalig toerisme te bevorderen in afgelegen gebieden van Zuid-Afrika. Lees meer.

Dag 4 en 5 : TAHS-SA African Homestay
De vierde en vijfde dag van je reis en krijg je een enorme ervaring voorgeschoteld. Na een korte rit wordt je opgewacht door de inwoners van het dorp. Verwelkomd door lokale dansen en traditionele maaltijden verblijf je hier de komende twee dagen. Je krijgt je eigen privé kamer en de locals zullen je druk bezig houden met verschillende activiteiten. Je zult veel leren over de plaatselijke Venda cultuur, keuken en maakt bijzondere vrienden. Een geweldige ervaring!

Dag 6: Kruger Nationaal Park
Je moet vandaag helaas afscheid nemen van je vrienden bij TAHS-SA, maar er staat alweer iets moois op je te wachten: Kruger!. Dit wereldberoemde park kan niet ontbreken tijdens je vakantie in Zuid-Afrika. Vele wilde dieren kunnen hier worden gespot en dit zul je zelf ervaren tijdens een drive met een park-ranger. Tijdens zonsondergang krijg je heel wat moois te zien. Je verblijft in een kamp in Kruger.

Dag 7: Kruger Nationaal Park
Je vertrekt ’s ochtends met een lokale park ranger om meer te leren over de flora en fauna tijdens een wandeling door de bush. Je kunt de rangers alles vragen want ze weten werkelijk alles over Kruger. Vanavond staat er ook nog een nachttour gepland om de nachtdieren te zien; weer iets heel anders dan een rit gedurende de dag.

<ahref="https://nl.trustpilot.com/review/betterplaces.nl"target="_blank">Trustpilot

Dag 8: Kruger Nationaal Park en Leydsdorp
De laatste dag in Kruger, en je zult deze doorbrengen in de hoop de Big Five te spotten. Je rijdt de hele dag rond om veel van het park te zien. Onderweg stoppen we voor lunch en later op de dag laten we Kruger achter ons. Vanavond verblijven we in Leydsdorp; een oud goudzoekers dorpje waar je de historische mijnen en het verlaten dorp kunt zien. Je verblijft hier één nacht en je ontbijt krijg je ook!

Dag 9: Leydsdorp naar Hazyview
Tijdens de rit naar je volgende bestemming rijd je langs de zogenaamde Panorama Route; een van de absolute hoogtepunten van een vakantie in Zuid-Afrika. Hier krijg je de Blyde River Canyon te zien een 26-km lange canyon met prachtige rode rotsen omringd door valleien en rivieren. Deze mag je echt niet missen. Er zijn onderweg nog vele andere hotspots te bezoeken met je huurauto, zoals een aantal uitkijkpunten en wat oude dorpjes zoals Graskop en Pilgrims Rest. Je accommodatie in Hazyview is een mooi gasthuis met ontbijt.

Dag 10: Hazyview naar eSwatini (Swaziland)
Je rijdt vandaag naar eSwatini (voorheen Swaziland!) Dit kleine landje gelegen in Zuid-Afrika is de komende twee nachten je thuis. Je lodge ligt pal naast één van de oudste bergenreeksen van de wereld aan de rand van Maguga Dam. Het is hier prachtig en er zit een heerlijk restaurant op locatie. Je hebt de vrijheid het gebied te ontdekken of even van de rustige omgeving te genieten. Het ontbijt wordt hier voor je verzorgd.

Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie

Close met de Zulu

Tijdens je verblijf in Hluhluwe neem je deel aan een tour die een manier creëert voor bezoekers om zich onder te dompelen in de rijke en gevarieerde cultuur van de Zulu. Ontdek de verschillende ambachten en traditionele dansvoorstellingen van de prachtige Zulu bevolking. Tours als deze zijn een belangrijke bron van inkomsten en houdt het toerisme in de omgeving kleinschalig.

Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie

Fair Trade Tourism Zuid Afrika

Zuid-Afrika is de geboorteplaats van Fair Trade Tourism, de leidende organisatie op het gebied van verantwoord toerisme in Afrika. Deze Zuid-Afrika vakantie zit boordevol kleinschalige accommodaties en excursies die zijn gecertificeerd door Fair Trade Tourism. Je komt hierdoor in contact met de echte ‘soul’ van Zuid-Afrika en reist op een verantwoorde manier. Meer lezen over de activiteiten van Fair Trade Tourism? Klik hier.

Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie

Dag 11: eSwatini
Een scala aan activiteiten staat op je te wachten bij Maguga Dam. Je kunt vandaag op verschillende boottochten gaan, rotstekeningen bekijken of op begeleide wandelingen gaan. Ook is er de mogelijkheid om bij de dam te vissen of zelfs een Swazi-homestead te ervaren en te genieten van de traditionele zang en dans. Er is hier dus enorm veel te doen!

Dag 12: eSwatini naar Hluhluwe
Je vervolgt je vakantie door Zuid-Afrika en zult vandaag een andere cultuur ontmoeten; de Zulu. Je vertrekt richting Hluhluwe, het oudste Nationale Park van Zuid-Afrika. Je hebt hier een hele goede kans om de Big Five te spotten. Vandaag kan je het park op je eigen gemak ontdekken, of je kiest ervoor het met een lokale gids te doen. Je verblijft hier weer twee nachten met je ontbijt inbegrepen.

Dag 13: Hluhluwe Nationaal Park
Vroeg in de ochtend ga je eerst met een lokale gids en park ranger een begeleide wandeling door de bush ondernemen. Dan staat er weer een cultureel hoogtepunt op je te wachten. Na een korte rit kom je aan in St. Lucia en krijg je een culturele tour en ervaring het Khula dorp. Je krijgt veel interactie met de Zulu die hier wonen en leert veel over hun manier van leven in dit afgelegen dorp. Om de dag af te ronden ga je per cruise terug naar je accommodatie en krijg je onderweg ongetwijfeld veel nijlpaarden en krokodillen te zien.

Midden in de natuur

Tijdens je vakantie in Zuid-Afrika verblijf je twee nachten in het prachtige Old Hatchery. Deze B&B is ligt op een geweldige locatie midden in bergen van Drakensberg. Met de riviertjes en vijvertjes pal naast je verblijf en het weelderige groen waan je je in een oase waar je echt tot rust kan komen. Een speciale overnachting!

Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie

Dag 14: Hluhluwe naar Umdloti
Vandaag ga je de kust van Zuid-Afrika zien! Je rijdt langs de Dolphin Coast richting Umdloti strand. De tuin van je accommodatie hier ligt pal aan het strand. Het is hier heerlijk vertoeven met vele restaurants dichtbij en de mogelijkheid even bij te komen aan het strand.

Dag 15: Umdloti naar Drakensberg
De volgende bestemming gaat gepaard met een enorme verandering in landschap. Via de vallei van 1000 heuvels en de watervallen van Howick rijdt je naar de zuidelijke Drakensbergen. Gelegen in het kleine dorpje van Underberg verblijf je in dit prachtige gebied. Op de grens van Lesotho ligt je accommodatie in een sereen plekje midden in de natuur. Met het ontbijt inbegrepen verblijf je hier twee nachten.

Dag 16: Drakensberg
Een spectaculaire dag vandaag. Met de 4x4 rijd je richting de Sani Pass, waar je onderweg stopt bij adembenemende uitzichten en langs de grens van Lesotho. Onderweg krijg je veel stops om de mooie omgeving te zien. Je stopt ook bij het dorp Mokhotlong, waar je goed ziet hoe het dagelijks leven van de Basotho er aan toe gaat. Vele handelaars komen hier op de markten om producten te verkopen. Hier bezoeken we de woonplek van de lokale Chief voor een lunch en leer je veel over de lokale producten. Op de terugweg rijden we langs een klein dorp waar we een lokale familie ontmoeten voor een bijzondere kennismaking. ’s Avonds verblijf je weer in Underberg en de mooie accommodatie.

Zuid-Afrika vakantie

Dagelijks leven van de Basotho

Gedurende deze vakantie door Zuid-Afrika maak je kennis met veel lokale stammen en culturen. Zo ontmoet je ook de Basotho-gemeenschap in Mokhotlong. Ervaar hoe de handelaars hier op de markten verzamelen en locale producten handelen. De chief ontvangt jullie voor een ontbijt en een kennismaking met een lokale familie zorgt voor een mooie culturele uitwisseling.

Dag 17: Drakensberg naar Clarens
Voor de route van vandaag heb je twee opties. De korte route langs de zuidelijke grens van Lesotho of de wat langere maar mooiere route waar je nog meer van het noordelijke Drakensberg en Golden Gate National Park kan zien. Je hebt de hele dag om in te vullen dus de keuze is aan jou! Eenmaal aangekomen in Clarens kan je de vele gallerijen, koffieshops en restaurantjes opzoeken. Clarens is bekend als kunst-hoofdstad van Zuid-Afrika. Je lodge biedt het ontbijt aan.

Dag 18 en 19: Clarens naar Lesotho
Gelegen tussen de Maluti bergen van Lesotho verblijf je vanavond in Semonkong Lodge. Het is een gebied met veel activiteiten. Zo zijn er verschillende tours te boeken om met paarden de omgeving te ontdekken, te rotsklimmen of een culturele tour van dit gebied. Maar het meest speciale aan je verblijf hier is je accommodatie. Lees hier meer over in het kader over Semonkong Lodge. Het ontbijt is inbegrepen.

Dag 20: Lesotho naar Eastern Cape
Ook vandaag heb je keuze uit verschillende routes, maar een ding is zeker; je rijdt weer terug Zuid-Afrika in. Langs de mooie Orange River kom je uiteindelijk je nieuwe lodge tegen. Dit is een mooi complex met comfortabele kamers en je ontbijt is weer inbegrepen. Het is aan jou om het gebied te ontdekken of om even te relaxen.

Dag 21: Eastern Cape naar Karoo.
Na het uitchecken rijd je weer een nieuwe provincie in. Onderweg zijn er leuke opties voor lunch en het zien voor kleine dorpjes. Je verblijft vanavond op een boerderij met een grote verzameling aan fossielen die hier gevonden zijn. Erg interessant en de eigenaars zijn enorm enthousiast om je meer te laten zien. Aangezien je in Karoo gebied verblijft maak je ook kennis met de traditionele keuken van de Karoo en deel je dit met andere reizigers en locals.

Dag 22: Karoo naar Jeffreys Bay
Terug naar de kust! Je rijdt langs een aantal mooie natuurreservaten richting surfers-paradijs Jeffreys Bay. Je verblijft één nachtje in een leuke accommodatie met je ontbijt inbegrepen. Het is lekker om hier van de kust te kunnen genieten, ook zijn er veel goede opties voor je lunch of avondmaal.

Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie

Profijt voor iedereen

Semonkong Lodge ligt verborgen in het Maluti-gebergte en biedt alle reizigers een prachtige locatie. Zo maakt het iedere vakantie in Zuid-Afrika een stukje mooier. De lodge gebruikt veel lokale krachten en zo creëren ze een duurzaam inkomen voor iedereen in de gemeenschap. Lees meer over de initiatieven van de lodge.

Zuid-Afrika vakantie

Dag 23: Jeffreys Bay naar Oudtshoorn
Tijdens deze dag van je vakantie door Zuid-Afrika reis je langs het mooiste deel van de ‘Garden Route’. Eerst ga je op weg naar Tsitsikamma met zijn inheemse bossen en daarna zie je de mooie stranden van Plettenberg Bay. Er is onderweg nog veel te doen en er zijn veel struisvogels te spotten. Het gasthuis van vanavond is gecertificeerd door Fair Trade Tourism Zuid-Afrika en biedt je zo een speciaal plekje. Het ontbijt is inbegrepen.

Dag 24: Oudtshoorn
Er zijn veel activiteiten in Oudtshoorn en je kan je dag beginnen met een meerkat-ervaring op de boerderij waar je verblijft. Na je ontbijt rijd je naar de Cango-grotten waar je kunt kiezen uit een aantal tours. Op de terugweg spring je bij de struisvogelboerderij van Cango uit de auto voor een interessante tour over deze enorme beesten, en staat er een heerlijke lunch op je te wachten. Het is ook mogelijk deel te nemen aan een Canopy Tour, een excursie met Fair Trade certificatie.

Leer lokale gerechten maken

Gevestigd in de historische wijk Bo-Kaap ga jij tijdens een van de laatste dagen van je vakantie in Zuid-Afrika echte traditionele gerechten leren maken. Maak kennis met de Cape Malay keuken en kies samen met de kok je ingrediënten uit. Aan het einde van de dag weet jij alles van de lekkerste lokale gerechten.

Zuid-Afrika vakantie

Dag 25: Oudsthoorn naar Stellenbosch
Terwijl je langs Route 62 rijdt zul je de landschappen zien veranderen van het droge Karoo naar de valleien van wijngaarden en rozen. Je verblijft een nacht bij het Spier Hotel. Dit is een actieve wijnboerderij met een aantal award-winnende wijnen en tevens gecertificeerd door Fair Trade Tourism. Probeer dus zeker wat van de producten hier of boek een van de tours die het hotel aanbiedt. Je vertrekt de volgende ochtend na je ontbijt weer.

Dag 26: Stellenbosch naar Kaapstad
De laatste twee nachten van je vakantie in Zuid-Afrika breng je door in Kaapstad. Dit is ongetwijfeld een van de mooiste steden van de wereld en er is ontzettend veel te doen. Er zijn vele manieren om deze stad te verkennen; pak de fiets of boek een tour met gids. Mocht het weer meezitten is een bezoek aan de Tafelberg zeker aangeraden. Vandaag staat er een kookcursus op je te wachten. Je leert veel over het bereiden van de lokale producten en krijg ook een tour door het Bo-Kaap gebied van de stad. Je verblijft deze twee nachten in een prachtige villa; ook deze villa is aangesloten bij Fair Trade Tourism.

Dag 27: Kaapstad
Nog een volle dag in deze geweldige stad. Het is dan ook aangeraden om de omgeving van Kaapstad te verkennen. Boek een tour of ga met de huurauto naar de Peninsula. Hier is ontzettend veel te zien; je kunt naar het robbeneiland, Chapman’s Peak ontdekken of naar Kaap de Goede Hoop. Met de huurauto heb je veel vrijheid om veel van deze hoogtepunten te zien.

Dag 28: Einde van je Zuid-Afrika vakantie
De laatste dag van je vakantie in Zuid-Afrika is aangebroken. Afhankelijk van je vlucht heb je nog tijd om wat van Kaapstad te zien. Je levert de huurauto weer in en vertrekt naar het vliegveld om je vlucht terug naar huis te pakken.

Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie

Op zoek naar een unieke Zuid-Afrika vakantie en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Karin geeft je graag advies over de mooiste reizen.

Route Zuid Afrika vakantie:

 • Johannesburg
 • Soutpansberg
 • Kruger National Park
 • Hazyview
 • eSwatini (Swaziland
 • Hluhluwe Park
 • Drakensberg
 • Eastern Free State
 • Lesotho
 • Oostkaap
 • karoo
 • Jeffrey’s Bay
 • Oudtshoorn
 • Stellenbosch
 • Kaapstad

Plasticvrij op reis

In de meeste landen buiten Europa kun je het water uit de kraan niet drinken. Wel kun je overal drinkwater in plastic flessen kopen. Zeker in warme landen loopt het aantal plastic flessen wat je gebruikt dan al snel op. Soms wordt het plastic wel gerecycled, maar hoe fijn zou het zijn als je niet bij hoeft te dragen aan de groeiende berg plastic afval en de plastic soep en je helemaal geen plastic flessen hoeft te kopen? Niet alleen plastic flessen, plastic afval in het algemeen is een groot probleem in Zuid-Afrika, omdat het land niet in staat is om plastic op een juiste manier te verwerken. Lees meer.

Zuid-Afrika vakantie

17 Werelddoelen

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties zeventien Werelddoelen opgesteld die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Deze Sustainable Development Goals moeten de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Better Places is een sociale onderneming. Wij geloven dat toerisme de wereld een beetje mooier kan maken mits het op een verantwoorde manier gebeurt en wij laten je zien hoe je met je rondreis een bijdrage kunt leveren aan de Werelddoelen. Lees meer

Zuid-Afrika vakantie
Zuid-Afrika vakantie

CO2 neutraal op reis

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt, zo ook bij deze Jamaica hoogtepunten reis. Daarnaast compenseren wij als enige reisorganisatie in Nederland ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Om de uitstoot in kaart te brengen maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij maken jouw reis CO2 neutraal door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 neutraal op reis.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!