Zuid Sulawesi Reis

12-daagse bouwsteen
Ontvang een voorstel op maat

12-daagse bouwsteen Zuid Sulawesi

  • Maak een wandel- of fietstocht door de rijstvelden
  • Bewonder het koraal tijdens het snorkelen bij Bira
  • Bezoek de drijvende huizen op het Tempemeer

Tijdens deze Zuid Sulawesi reis kom je langs de bijzondere plekjes van dit grote eiland. Je begint de reis in Makassar. Daarna reis je door naar Malino voor een fietstocht langs rijstvelden en kleine dorpjes. Vervolgens bezoek je Bira, waar je lekker kunt snorkelen en relaxen. Via Sengkang reis je verder naar Rantepao. Onderweg stop je nog voor een boottrip over het Tempemeer. In Rantepao maak je een tweedaagse trekking.

Reisexpert Emile woont al jaren in Indonesië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen rondreis Indonesie met bouwsteen Sulawesi

Je kunt deze bouwsteen Sulawesi opnemen in een rondreis Indonesië. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Emile, onze Indonesië specialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Indonesie.

Route Sulawesi reis

  • Makassar
  • Malino
  • Bira
  • Sengkang
  • Tempemeer
  • Rantepao

Bouwsteen Zuid Sulawesi reis

Dag 1 – aankomst Makassar
Na aankomst op het vliegveld wacht de chauffeur je op en brengt je naar het hotel in Makassar. Wandel vanuit het hotel ’s avonds naar de boulevard aan zee. Het is hier altijd gezellig druk en je kunt er lekker eten.

Dag 2 – Makassar naar Malino
Deze ochtend is er nog tijd om Fort Rotterdam en de haven met houten zeilschepen van Makassar te bezoeken. Daarna rijd je in ongeveer drie uur de bergen in van Zuid-Sulawesi naar het bergdorp Malino. Je verblijft hier in een accommodatie met uitzichten over de groene omgeving.

sulawesi reis

Dag 3 – Malino
Je kunt deze dag met een lokale gids een mooie trektocht gaan maken door de omgeving van Malino. Of je kunt ervoor kiezen om een fietstocht te maken. Je komt langs rijstvelden en kleine dorpjes. Het is een bergachtig gebied. Onderweg kun je genieten van een lokale lunch.

sulawesi reis

Dag 4 – Malino naar Bira
Vandaag daal je aan de oostzijde van het schiereiland langzaam af naar de kust en kom je in de loop van de dag op het strand van Bira aan. Onderweg zie je nog hoe de traditionele Pinisi schepen worden gebouwd. De rest van de dag heb je vrij om alvast de omgeving te verkennen.

sulawesi reis

Dag 5 – Bira
Lekker van het strand genieten, snorkelen voor de kust of met een bootje er op uit. Het beste koraal ligt bij het eilandje voor de kust. Deze dag deel je helemaal zelf in. Via het hotel kun je een boot regelen om te gaan snorkelen bij een eilandje voor de kust. Het is ook mogelijk om te duiken.

Dag 6 – Bira naar Sengkang
Je verlaat in de ochtend het plaatsje Bira en volgt een smalle kustweg met vissershuizen langs de weg, ruige kusten en witte zandstranden. Je rijdt in noordelijke richting naar het plaatsje Sengkang waar je in de namiddag arriveert.

sulawesi reis

Dag 7 – Boottrip Tempemeer naar Rantepao
’s Ochtends maak je met een lokale gids een tocht op het Tempemeer. Je bezoekt onder andere de drijvende huizen op het meer en ziet veel vissers en vogels. Na de boottocht bezoek je ook nog zijde-weverijen, een traditie in deze omgeving. Daarna rijd je door naar Rantepao, in het hart van Torajaland. Onderweg krijg je nog een lokale lunch in het dorp Siwa aangeboden.

Dag 8 – Rantepao
Met een lokale gids en chauffeur ga je deze dag op stap om de bekendste bezienswaardigheden van Torajaland te bezoeken. Het programma wordt vooraf met je besproken en aangepast aan eventuele ceremonies die er zijn. Sommige ceremonies zijn spectaculaire evenementen die je zeker niet wilt missen!

sulawesi reis

Dag 9 – Rantepao trekking dag 1
Vandaag start je met een 2-daagse trekking. De zwaarte van de trekking kun je in overleg met de gids aanpassen, maar er blijft altijd wel wat hoogteverschil. Je wandelt door groene landschappen met indrukwekkende vergezichten en zult regelmatig traditionele dorpen bezoeken. Een picknicklunch gaat mee voor onderweg. In de loop van de middag kom je aan in het dorp waar je de nacht zult verblijven. Je overnacht in een lokaal huis, een eenvoudige accommdatie.

Dag 10 – Rantepao trekking dag 2
Je wandelt vandaag weer terug naar Rantepao waar je aan het einde van de middag weer aankomt. Hier heb je de rest van de dag vrij. Op deze middag kun je bijkomen van de trekking en een lekkere maaltijd nuttigen in een van de vele restaurants van Rantepao.

sulawesi reis

Dag 11 – Rantepao naar Makassar
’s Morgens vertrek je weer in de richting van Makassar. Een lange rit van bijna acht uur. Onderweg wordt er regelmatig gestopt, onder andere voor de lunch. In de loop van de middag kom je aan in je hotel in Makassar.

Alternatief: vanuit Rantepao kun je je reis ook vervolgen naar Midden-Sulawesi: een gebied met minder toeristen en een indrukwekkende natuur.

Dag 12 – Einde Zuid Sulawesi reis – Makassar naar huis
Je reis door Zuid-Sulawesi is helaas ten einde gekomen. Je wordt door de chauffeur naar het vliegveld naar Makassar gebracht voor je terugreis.

sulawesi reis

Reisinspiratie – Bizarre begrafenis rituelen in Zuid Sulawesi

Het Indonesische eiland Sulawesi, het vroegere Celebes, staat qua grootte op de elfde plek in ’s werelds grootste eilanden.
In dit blog lees je meer over de cultuur van Zuid Sulawesi, waar traditie hoog in het vaandel staat.

Je eigen rondreis Indonesië met bezoek aan Sulawesi

Ook een rondreis Indonesië met bezoek aan Sulawesi maken? Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Indonesie.

Prijsinformatie Zuid Sulawesi reis

Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Emile helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!